پیمان نبهانی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حوزه گردشگری دریایی که یکی از مصادیق گردشگری است و در آئیننامه مصوبه هیئتوزیران قرار دارد، مطابق آئیننامه ظرفیتهایی برای حمایتهای دولتی از جمله ایجاد زیرساخت و حمایتهای تسهیلاتی و صدور مجوز در نظر گرفته شده است.
وی به اعطای تسهیلات به طرحهای تعریف شده در قالب گردشگری آبی اشاره و اظهار کرد: میتوان تسهیلات را از منابع مختلف در اختیار سرمایهگذار قرار داد که در این راستا میراث فرهنگی استان خوزستان با دستگاههای فعال در حوزه آب و دریا از جمله سازمان آب و برق و بنادر و دریانوردی که مدیریت این گونه تأسیسات را بر اساس قانون بر عهده دارند، در تعامل است.
معاون سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خوزستان به انعقاد تفاهمنامه مشترک میان دو وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و وزارت نیرو در خصوص صدور مجوز احداث تأسیسات گردشگری در حریم منابع آبی اشاره کرد و گفت: در حوزه رودخانهای تفاهمنامهای در سطح دو وزارتخانه تدوین شده است که در آن صدور مجوز در حوزه پیرامون منابع آبی تعریف و پس از توافق میان دو وزارتخانه در قالب یک شیوهنامه به کل کشور ابلاغ شد.
وی افزود: بر اساس این شیوهنامه هر کس خواستار استقرار یا احداث تأسیسات گردشگری در اطراف رودخانهها یا مسیر دائم و یا فصلی آب باشد، در مصوبهای که توسط مجموعه آب و برق و میراث فرهنگی صادر میشود، پس از صدور مجوز توسط میراث فرهنگی در صورت نیاز میتواند از تسهیلات بهرهمند شود.
نبهانی با بیان اینکه برای اعطای تسهیلات سقفی وجود ندارد و تسهیلات بر اساس برآورد متقاضی و برابر قانون پرداخت میشود، در ادامه گفت: از ابتدای امسال تاکنون در حوزه رودخانهای تسهیلاتی پرداخت نشد اما در کل سازمان آب و برق استان در حال واگذاری مجوز به هفت پروژه در حوزه پیرامونی سدها و رودخانهها در نتیجه انعقاد تفاهمنامه میان دو وزیر است و شیوهنامه صدور مجوز تأسیسات پیرامونی منابع آب است که ظرفیت خوب و مناسبی را به استان اضافه میکند.
وی ادامه داد: تاکنون در سطح شهرهای خرمشهر و آبادان برای دریافت تسهیلات احداث تأسیسات در حوزه منابع آبی تقاضایی وجود نداشته است و در صورتی وجود تقاضا، درخواست بررسی و مطابق قانون تسهیلات لازم در اختیار متقاضی قرار خواهد گرفت.
احداث اسکله دریایی
معاون سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خوزستان همچنین به تدوین طرح جامع گردشگری دریایی اشاره کرد و گفت: در خصوص گردشگری دریایی هم طرح جامعی توسط سازمان بنادر در حال تدوین است که میراث فرهنگی با آنها نیز در حال تعامل بوده و حاضر است هر گونه مجوز مورد نیاز را در اختیار متقاضیان قرار دهد.
وی با بیان اینکه تنها در صورتی میتوان بدون رعایت حریم اقدام به اعطای مجوز کرد که برای احداث اسکله دریایی درخواست شود، توضیح داد: بدون رعایت حریم رودخانه مجوز اسکلههای گردشگری داده میشود که میتوان در این حوزه نیز مجوز صادر کرد و شاهد رونق این حوزه نیز بود.
نبهانی در ادامه از نبود درخواست برای احداث اسکله دریایی در سطح استان خوزستان خبر داد و افزود: در حال حاضر درخواست کاملی به دست ما نرسید و در تمام استان تنها سه مورد بود اما در حد درخواست باقی ماند و پیگیری نشد و در سطح خرمشهر و آبادان هم تاکنون چیزی در سامانه ثبت نشده است.
معاون سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خوزستان نبود دستورالعمل در این حوزه را عمده دلیل استقبال نکردن از طرحهای گردشگری دریایی در استان خوزستان در سال جاری دانست و بیان کرد: دلیل استقبال نکردن، نبود راهکار قانونی و مدون بود که با ابلاغ شیوهنامه سرمایهگذاری در حوزه رودخانهای در تفاهمنامه بین سازمان وزارت میراث فرهنگی این مشکل حل شده است و اکنون میدانیم که صدور مجوز بر اساس چه دستورالعملی باشد.
وی افزود: در حوزه گردشگری هم پیشنویس شیوهنامه ابلاغ شده است که ظرف دو ماه آینده در غالب دستورالعمل ابلاغ میشود تا در آن حوزه شیوهنامه کامل و جامعی وجود داشته باشد.
نبهانی در پایان این نکته را نیز متذکر شد که تمام درخواستها رسیده و در حال حاضر هم بررسی میشود و به ابلاغ شیوهنامه واگذار نمیشوند و این شیوهنامه تنها در راستای ساماندهی ابلاغ شده است.
نظر شما