به گزارش خبرنگار مهر، شیما افشاری صبح پنج شنبه در جلسه شورای اسلامی استان زنجان که با حضور مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان برگزار شد، با یادآوری اینکه بنا بر ماده ۸۷ وظایف و اختیارات شورای استان چند سالی است که جلسات شورای عالی استان برگزار میشود، گفت: اعضای این شورا در این جلسات به طرح مشکلات مناطق خود میپردازند.
وی با اشاره به اینکه شوراها با آرای مردم در این عرصه حضور پیدا کرده و مردم به این اعضا اعتماد دارند، افزود: به همین خاطر تلاش میشود تا با طرح موضوعات مختلف، بیش از پیش نسبت به حل مشکلات مردم اقدام شود.
رییس شورای استان زنجان با بیان اینکه تلاشهای صورت گرفته چهره شهرو روستا را تغییر دده است، تاکید کرد: امیدواریم حفظ هویت سنتی و بافت بومی مناطق در ساخت و سازها مد نظر قرار بگیرد.
افشاری با اشاره به ضرورت بهبود سیمای شهری، خواستار تسریع در بازنگری طرحهای هادی برخی روستاها و نیز تسهیل پرداخت تسهیلات شد و اظهار کرد: امیداواریم بنیاد مسکن در حاشیه شهرها نیز اقداماتی در جهت بهبود وضعیت مردم داشته باشد.
رئیس شورای اسلامی شهر ابهر از بافت فرسوده شهر ابهر به عنوان یکی از دغدغههای دیرینه این شهر یاد کرد و ادامه داد: به همین خاطر انتظار میرود تسهیلات مربوط به احیای بافت فرسوده به متقاضیان اختصاص یابد که این موضوع محقق نشده است.
افشاری با یادآوری اینکه در ابهر مناطقی داریم که هیچ تعریفی برای سکونت در آن منطقه انجام نشده است، تصریح کرد: همین مسئله باعث شده است که هیچگونه امکانی در اختیار ساکنان این مناطق قرار نگیرد، به همین خاطر امیدواریم بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان این امکان را فراهم کند تا ساکنان این مناطق از تسهیلات این بخش استفاده کنند.
رئیس شورای اسلامی استان زنجان با اشاره به اینکه برخی از روستاهای شهرستان ابهر نیاز به بازنگری در خصوص اجرای طرح هادی دارد، اظهار کرد: در این خصوص یکی از دغدغههایی که هنوز لاینحل باقی مانده، موضوع تضامین زنجیرهای است که میتواند روند مقاومسازی بافتهای فرسوده در مناطق روستایی و اجرای سریع طرح هادی را تسریع بخشد.
وی با بیان اینکه قیمت بالای تعرفههای نظام مهندسی در ابهر به یکی از دغدغههای مردم این شهر تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: همچنین انتظار داریم بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در خصوص حفظ معماری بومی در روستاها اقدامات لازم را انجام داده و در این زمینه ورود پیدا کند.
تسهیلات مقاومسازی باید افزایش یابد
عضو شورای اسلامی استان زنجان خواستار افزایش تسهیلات مقاومسازی شد و گفت: تبعیض در توزیع پروژهها بین مهندسین ناظر رفع شود.
حسین فرامرزلو، با بیان اینکه روستای قوزلو به عنوان بافت با ارزش تاریخی شناخته شده است، گفت: انتظار داریم بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان، برنامههایی را برای احیای این روستا داشته باشد؛ چرا که همین موضوع باعث شده است تا روند ساخت و ساز در این روستا به سختی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه برای حل مشکلات در سطح شهرستان و روستاها، باید همکاری دو سویه بین مسئولان استانی و شهرستان وجود داشته باشد، افزود: احساس میشود در بحث نظارتهایی که از سوی مهندسان ناظر صورت میگیرد، باید بازنگریهایی صورت گیرد.
عضو شورای اسلامی شهر دندی با یادآوری اینکه این روزها قیمت مصالح ساختمانی افزایش سرسامآوری پیدا کرده و همین امر باعث شده است تا انگیزه مردم برای ساخت و ساز پایین بیاید، تصریح کرد: یکی از انتظارات ما از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، افزایش تسهیلات مقاومسازی است که امیدواریم برنامهای برای این موضوع اتخاذ شود.
فرامرزلو با اشاره به افزایش سرسام آور قیمت مصالح گفت: متاسفانه تسهیلات فلی پاسخگوی نیاز مردم و افزایش قیمتها نیست و انگیزه ساخت و ساز از بین میرود.
وی با بیان اینکه بانکها باید ضمانت زنجیرهای را بپذیرند چرا که پیدا کردن ضامن برای مردم دشوار است، تاکید کرد: بنیاد مسکن همکاری و تعامل با شوراها و دهیاران و شهرداران را سرلوحه خود کند تا امور به بهترین نحو انجام شود.
عضو شورای اسلامی استان زنجان با تاکید بر اینکه تضامین زنجیرهای هنوز یک دغدغه بزرگ به شمار رفته و همه بانکهای عامل این موضوع را نمیپذیرند، اظهار کرد: مردم شهرهای ماهنشان و دندی منتظر برنامههای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در خصوص طرح اقدام ملی تولید مسکن در این شهرها هستند.
فرامرزلو با بیان اینکه اعتبارات عمرانی برای اجرای طرحهای هادی به صورت جزیرهای عمل میشود، خاطرنشان کرد: معتقدیم باید چند روستا به عنوان پایلوت برای اجرای این طرح انتخاب و کارها با سرعت بیشتری انجام شود.
عضو شورای شهر زنجان با اشاره به عملکرد موفق بنیاد مسکن در استان گفت: باید با اطلاع رسانی درست انگیزه و مید مردم را افزایش داد.
احمد نصیری یادآور شد: اگر مردم در جریان خدمات دستگاهها قرار بگیرند مشارکت ارتقا مییابد.
نظر شما