به گزارش خبرگزاری مهر، در گفتگوی دکتر حسن رزمجو، محقق و رئیس انجمن چشم پزشکی اصفهان با یکی از خبرگزاری های کشور آمده است : "نتیجه تزریق آمپول اوستین پس از طی مراحل آزمایشی در اصفهان، به کشورهای اروپایی ارسال شد. پس از طی مراحل آزمایشی در اروپا، نتیجه مثبت این کار تحقیقاتی در پشت مجله «یورو تایمز» (Escrs) با تصویری از آمپول اوستین و به نام کشور ایران در آخرین شماره آن منتشره شده است."
پیگیری های خبرگزاری مهر در شماره اخیر این مجله اروپایی نشان داد که مقاله ای با دستاوردی مشابه آنچه که دکتر رزمجو مدعی آن است در آن مجله منتشر شده است اما هیچ اثری از نام ایران، اصفهان و یا محققان ایرانی در آن مشاهده نمی شود.
مقاله منتشر شده در یوروتایمز در مورد داروی اوستین آمریکاییها
در مقاله مندرج در این مجله به تشریح دستاورد متخصصان و محققان آمریکایی در دانشگاه فلوریدا و مدرسه پزشکی میلر دانشگاه میامی در خصوص آمپول آوستین پرداخته شده است و هیچ نشانی مبنی بر آنکه محققان ایرانی ارایه کننده چنین دستاوردی بوده باشند که چاپ این مقاله به آنها بازگردد وجود ندارد. آنچه که بدیهی است احتمال انجام چنین تحقیقاتی از سوی محققان داخلی در اصفهان است که به دلیل پیدا نکردن شواهد کافی نمی توان آن را تایید یا حتی رد کرد.
خبرگزاری مهر برای شفاف سازی در این زمینه به سراغ دکتر رزمجو رفت و در گفتگویی تلفنی نظرات وی را جویا شد.
دکتر رزمجو در پاسخ به سوالات خبرنگار مهر در خصوص چگونگی ارتباط آنچه که دکتر رزمجو مدعی انجام آن است با مقاله مندرج در این مجله اروپایی گفت : قطعا ما تحقیقاتی در این خصوص انجام داده ایم و به دستاوردهایی نیز دست یافته ایم که در برزیل نیز تحقیقات مشابهی صورت گرفته است (خبرگزاری مهر : در مقاله ای مربوط به شماره های پیشین نه شماره آخر یوروتایمز عنوان شده است، تحقیقات مشابهی در ایران و مکزیک در مورد اوستین صورت گرفته است و نامی از برزیل برده نشده است).
اما موضوع به این جا ختم نمی شود. دکتر رزمجو در گفتگو با مهر به این نکته اشاره کرد که دستاورد ما در اصفهان به همراه تحقیقات مشابه در برزیل (مکزیک صحیح است) در لابلای گزارشی از مجله یوروتایمز آمده است اما بررسی های خبرنگار مهر نشان داد که در این مقاله نیز دستاورد محققان آمریکایی در تگزاس که بر روی بیش از 100 بیمار چشمی تزریقاتی صورت گرفته مورد تاکید قرار گرفته است و تنها در یک پاراگراف از این مقاله از ایران و مکزیک به عنوان کشورهایی که تحقیقات مشابهی در آنها صورت گرفته است یاد کرده شده است.
آنچه که دکتر رزمجو در پایان این گفتگو مجبور به تاکید بر آن شد اشتباه خبرگزاری مورد نظر در منتشر شدن دستاورد محققان ایرانی در اصفهان در مجله یوروتایمز آن هم تحت آمپولی با نام ایران (!) بوده است.
به نظر میرسد در چنین اوقاتی که محققان داخلی به پیشرفت هایی در عرصه های مختلف علمی و فناوری دست می یابند، ضرورت حفظ و توجه به اخلاق تحقیقاتی و رسانه ای در همکاری با رسانه های داخلی و خارجی در انعکاس دستاوردهای حاصل شده بیش از هر زمان دیگری عینیت می یابد تا بیش از پیش شبهات و علامت های سوال برای مخاطبان و مردم عادی شکل نگیرد و بی اعتمادی داخلی و خارجی بر تلاش محققان کشور سایه نیفکند.
به گزارش مهر، چندی پیش دکتر رضا ملک زاده دبیر فرهنگستان علوم پزشکی تاکید کرده بود که رسانه های گروهی در انتشار اخبار علمی دقت داشته باشند و با انتشار اخبار کذبی که نتایج غیرواقعی دارند مردم را گمراه نکنند.
نظر شما