۱۴ دی ۱۳۹۹، ۱۲:۲۴

مسئول کارگروه فناوری اطلاعات دفتر تبلیغات در برنامه افق مطرح کرد؛

ثبت ۹۰۰ محصول قرآنی در سامانه سبد

ثبت ۹۰۰ محصول قرآنی در سامانه سبد

متین‌فرد مسئول کارگروه فناوری اطلاعات در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در برنامه رادیویی افق با تشریح سامانه دستاوردهای قرآنی، از ثبت ۹۰۰ محصول قرآنی در این سامانه خبرداد.

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه افق رادیو قرآن روز گذشته، ۱۳ دی‌ماه با حضور محمدمهدی عزیززاده، مدیرکل کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم با اجرای جواد نصیری موضوع بررسی آخرین وضعیت کمیسیون به بحث و گفتگو پرداخته شد.

در ابتدای این برنامه، عزیززاده به تبیین آخرین دستور جلسه این کمیسیون که روز نهم دی‌ماه برگزار شد، پرداخت و گفت: بررسی آئین‌نامه داخلی ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور یکی از موارد بود. بعد از تشکیل این ستاد، آئین‌نامه‌ای برای آن تدوین شد، طی سال‌های گذشته، آئین‌نامه در داخل خود ستاد، تغییراتی داشت، نسخه تغییر کرده با نسخه ابلاغ شده در زمان تشکیل آن تناقضاتی داشت که در دور جدید مدیریت ستاد، مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به اینکه این ستاد از کارگروه‌های اقماری کمیسیون است برای تأیید نهایی باید در صحن کمیسیون، مورد بررسی قرار می‌گرفت.

عزیززاده در مورد دائمی بودن استقرار ستاد عالی مسابقات کشور در سازمان اوقاف، بیان کرد: هرگونه تغییر در ترکیب ستاد باید از سوی ستاد مطرح و در کمیسیون تصویب شود. آنچه الان به عنوان جایگاه ستاد در آئین‌نامه فعلی وجود دارد، ریاست بر عهده سازمان اوقاف و امور خیریه و نیابت رئیس نیز بر عهده معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. امورات اجرایی هم در مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه مدیریت می‌شود. ۱۷ دستگاه در این ستاد نماینده دارند و چهار نفر هم صاحب نظر حقیقی هستند. دستگاه‌ها مجوز برگزاری مسابقات خود را باید از این ستاد دریافت کنند.

مدیرکل کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم درباره موارد اختلافی برای تصویب نهایی آئین‌نامه ستاد عالی مسابقات، اظهار کرد: یکی از وظایف ستاد در آئین‌نامه، تعیین ضوابط اعزام نمایندگان ایران به مسابقات قرآن سایر کشورها هست که هم‌اکنون از موارد اختلافی است. گفت‌وگو بر سر این است که علاوه بر ضوابط، مصادیق نیز از سوی کدام مرجع تعیین شود؟ و نسبت ستاد با کمیته اعزام و دعوت از قاریان چه خواهد بود؟ هر دو طرف اختلاف، مستنداتی دارند که این مصادیق، باید از سوی آنها تعیین شود. بر همین اساس مقرر شد کارگروهی تشکیل شود تا مستندات هر دو طرف را مورد بررسی قرار دهد و نتیجه را به صحن کمیسیون بیاورد. که تا دو هفته آینده مشخص خواهد شد.

عزیززاده با اشاره به رونمایی محصولات قرآنی در جلسه اخیر کمیسیون، گفت: موفق‌ترین حالت توسعه فرهنگ قرآنی این است که بتواند شاخص انس و علاقه به قرآن را ارتقا دهد، یکی از اصلی‌ترین ابزار برای رسیدن به این کار تولید آثار و محصولات قرآنی و رساندن آن به مخاطبان قرآنی برای این تغییر است. در مجموعه پروژه‌هایی که برای اجرایی‌سازی سند راهبردی تعریف شده است، طیف قابل توجهی از آثار و محصولات باید تولید شود. سامانه سبد، سامانه‌ای است که هر آنچه به عنوان آثار و محصول قرآنی شناخته می‌شود، نمایه و معرفی می‌شود تا مخاطب بتواند آن را بشناسد و از آن بهره‌مند شود.

در ادامه این برنامه متین‌فرد، مسئول کارگروه فناوری اطلاعات در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز به بیان توضیحاتی در مورد سامانه سبد پرداخت و گفت: سامانه بازنمایی دستاوردهای قرآنی که به اختصار سبد قرآنی نامگذاری شده در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآنی دفتر تبلیغات اسلامی و با حمایت کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم پیاده‌سازی شده است. ایده‌ای که باعث شد این سامانه پیاده‌سازی شود این بود که سامانه جامع و متمرکزی داشته باشیم تا بتوانیم محصولات و دستاوردهای قرآنی را جمع‌آوری کنیم و نسبت به اطلاع‌رسانی، معرفی و اشتراک‌گذاری برای عموم مردم اقدام کنیم.

متین‌فرد تصریح کرد: تاکنون حدود ۹۰۰ دستاورد و محصول از سوی هشت مؤسسه و مرکز قرآنی ثبت شده است. مقرر شده است تعاملاتی صورت بگیرد و مؤسسات و نهادها محصولات خود را معرفی کنند. ما یک سری ارزیاب و ناظر داریم که قبل از نمایش عمومی بررسی می‌شوند و پس از تأیید بارگذاری نهایی می‌شود. این سامانه علاوه بر نسخه وب دارای نسخه اندروید نیز هست.

کد خبر 5112727

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha