به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیو اطلس، عرق کردن انسان برای خنک نگهداشتن بدن ضروری است. اما عرق بیش از حد به خصوص برای پاهای افراد مشکل ایجاد میکند. لایه جدید جاذب عرق میتواند برای اولین بار از رطوبت آن برای تأمین انرژی مورد نیاز پوشیدنیهای هوشمند استفاده کند.
لایه یادشده نسبت به نمونههای مشابه با سرعت بیشتری عرق را جذب میکند؛ به گونهای که سرعت جذب آن شش برابر بیشتر است و علاوه بر این توانایی جذب عرق آن هم تا ۱۵ برابر بیشتر از مواد مشابه است.
استفاده از کلرید کبالت و اتانولامین در تولید این لایه توانایی جذب آن را افزایش داده و از سوی دیگر افزودن یک لایه PTFE (پلی تترا فلورواتیلن) باعث ضدآب شدن و منعطفتر شدن آن به خصوص در هوای گرم شده است.
لایه یادشده در ابتدای جذب رطوبت آبی میشود و با افزایش جذب رنگ آن به بنفش و در نهایت صورتی تغییر میکند که نشانگر پر شدن ظرفیت آن است. این ماده همچنین هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید، آب محبوس شده را آزاد میکند و محققان میگویند که میتواند بیش از ۱۰۰ بار مورد استفاده مجدد قرار گیرد.
از این لایه دارای آب میتوان به عنوان یک الکترولیت استفاده کرد و با قرار دادن آن در بین هشت سلول الکتروشیمیایی، از هر یک از آنها نیم ولت برق به دست آورد که در مجموع برای روشن کردن یک ال ای دی کافی است. پیش بینی میشود در آینده بتوان از این ترکیب برای تولید پوشیدنیهای هوشمند متنوع و خلاقانه استفاده کرد.
نظر شما