۱۲ تیر ۱۳۸۶، ۱۲:۳۲

مرکز آموزش زبان حضرت عیسی (ع) در سوریه افتتاح می شود

مرکز آموزش زبان حضرت عیسی (ع) در سوریه افتتاح می شود

وزارت آموزش عالی سوریه اعلام کرد: 8 ژوئیه ( 17 تیر ماه) نخستین مرکز آموزش زبان آرامی که زبان حضرت عیسی (ع) بوده را افتتاح می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، زبان آرامی زبانی است که حضرت عیسی (ع) با آن سخن می گفت و سوریها  نیز 3 هزار سال پیش به زبان آرامی صحبت می کردند و اینک تنها حدود 35 هزار نفر در سوریه به این زبان سخن می گویند.

این مرکز به منظور برقراری نسل جدید با نسلهای گذشته و پیشینیان و اجداد و همچنین به منظور جلوگیری از انقراض این زبان تاریخی دوره های آموزشی مختلفی برگزارمی کند که هر دوره 7 هفته و هر هفته 5 روز خواهد بود.

نمونه ای از خط آرامی

در این مرکز آموزشی زبان آرامی با حروف اصلی آن و با نوشتن و خواندن این زبان برگزار می شود. در این مرکز حدود 100 نفر از سن 7 تا 60 ساله ثبت نام کرده اند تا وارثان و حافظان زبان و میراث تاریخی باشند.

این مرکز قبل از آنکه افتتاح شود، دوره های آموزش زبان آرامی را برای 250 نفر در داخل و خارج سوریه برگزار کرده بود.

زبان آرامی در سوریه از سال 1200 قبل از میلاد وجود داشت و آرامیها قبایل قدیمی بودند که در سوریه، فلسطین، اردن، لبنان، عراق و بخشی از ترکیه ساکن شده بود.

آرامیها سال 600 قبل از میلاد حروف ابجد جدیدی اختراع کردند که به خط آرامی مربع خواند می شد و هنگامی که حضرت عیسی آمد دوران طلایی زبان آرامیها بود و حضرت مسیح (ع) به زبان خیابانی که همان زبان مردم شهر بود، برای بهتر درک کردن آموزه های دینی خود سخن می گفت به طوری که اینک برخی از عبارتهای آرامی اصیل در انجیل یافت می شود .

جورج رزق الله استاد زبان آرامی در این باره گفت: در کشورهایی چون لبنان، اردن و فلسطین نیز به زبان آرامی سخن می گفتند که به آن زبان آرامی دمشقی یا فلسطینی گفته می شد. هنگامی که حضرت عیسی آمد، سروده های دینی، آموزه های دینی به زبان آرامی به مردم منتقل می شد و به زبان خیابانی یعنی زبانی که اهل شهر با آن سخن می گفتند، صحبت می کرد. 

نمایی از شهر تاریخی معلولا

عازار برکیل رئیس شهرداری معلولا که این مرکز در آن قرار دارد، گفت: تاریخ معلولا بسیار قدیمی است، به عصر حجر باز می گردد. در آن غارهای بسیاری وجود دارد که برخی از آنها محل سکونت قدیسان و کشیشان بوده است. دیر قدیس سرکیس  از مقدس ترین اماکن در این شهر به شمار می رود که برای اهالی مسیحی این شهر بسیار مقدس است و به طور کلی دیرهای تاریخی و مقامات قدیسان گردشگاه عمومی مردم و خاص مسیحیان به شمار می رود و برای آنها ارزش و احترام خاصی قائل هستند.

وی افزود: اینک به علت هجرت تنها 65 درصد از این زبان باقی مانده است که با افتتاح این مرکز زمینه ای برای ترویج و تشویق این زبان باستانی را فراهم می آوریم.

نه تنها کتاب انجیل بلکه برخی از کتابهای دینی دیگر مانند کتاب دانیال (ع) و کتاب تلمود و یهود نیز به این زبان بوه است.

کد خبر 511832

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha