دکتر نوید دین پرست در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: کشور و مجلس ما چندی پیش متعهد شد که با پروتکل جهانی ایمنی زیستی (کارتاهنا) که در خصوص استفاده بی خطر از فرآورده های بیوتکنولوژی است، همکاری کند.
وی اظهار داشت : اما در کشور ما به دلیل اینکه ساختارهای اولیه ای در این زمینه وجود نداشت الزاماتی برای تهیه پیش نویس داخلی ایمنی زیستی به وجود آمد. این در حالی است که بسیاری از کشورها مانند آمریکا پروتکل داخلی ندارند و با همان پروتکل بین المللی ایمنی زستی به کار تولید و پخش فراورده های ژنتیکی اقدام می کنند.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی انستیتو پاستور گفت: در پیش نویس جدیدی که در داخل کشور تدوین شده است، بر مفادی در زمینه تولید، پخش و برچسب زنی بر محصولات ژنتیکی تاکید کرده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر به دلیل اینکه در این بحث سلامت مواد غذایی و تنوع زیستی مطرح شد، این پیش نویس با نظارت سازمان محیط زیست تدوین شد که لزومی به این امر نبود و در واقع یک سازمان به تنهایی نمی تواند متولی تدوین این پیش نویس باشد.
دین پرست گفت : اکنون باید این پیش نویس به جمع بندی نهایی برسد که این امر نمی تواند به وسیله تنها یک سازمان مانند سازمان محیط زیست و یک وزارتخانه خاص تهیه و نهایی شود بلکه باید در نهادی مانند ریاست جمهوری به جمع بندی نهایی برسد.
وی اضافه کرد: برای تهیه و تدوین نهایی این سند باید فراخوان گسترده ای برای شرکت متخصصان مختلف از سراسر کشور صورت گیرد و جمعبندی نهایی توسط مرجع بالاتری مانند ریاست جمهوری انجام شود.
عضو هیئت علمی انستیتو پاستور گفت: در مباحث علمی و تخصصی که منافع ملی در میان است نباید روابط و سیاسی بازی را وارد جریان کرد. در تدوین این پیش نویس تمامی افراد کارشناس و متخصص در زمینه ایمنی زیستی باید حضور داشته باشند حتی افرادی که با دولت جدید نیز همفکری نداشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: ناهماهنگی در زمینه چنین مسایلی نیز جایز نیست. مانند اینکه وزیر جهاد کشاورزی عنوان می کند جلوی ورود محصولات دست ورزی شده ژنتیکی را می گیریم و معاون وی بحث دیگری را عنوان می کند.
نظر شما