به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا جعفری جلوه معاون سینمایی وزیر ارشاد در نشست پرسش و پاسخ با سینماگران که 13 اردیبهشت امسال در جریان برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان همدان برپا شد، بر مسئله اهمیت اکران فیلم در کشور برای تداوم چرخه اقتصادی تولید تاکید کرد.
وی در این زمینه گفت: "تصمیم گرفته شد سال 86 جریان تاثیرگذاری در چرخه پخش و اکران فیلم کودک شکل بگیرد. این برنامه با تعامل و همکاری ادارات کل ارشاد استان ها، بنیاد سینمایی فارابی و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی انجام خواهد شد. تفاهمنامه ای با وزارت آموزش و پرورش در خصوص استفاده گسترده دانش آموزان از سینمای کودک امضا شده و این پاسخگوی تحقق یک آرزوی قدیمی مبنی بر تشکیل دوباره گروه سینمای کودک در خردادماه سال جاری است."
معاون سینمایی وزیر ارشاد در پاسخ به دلیل اینکه تمام توجه به سمت اکران جلب شده و به تولید بیتوجهی میشود، اعلام کرد: "اولویت اول اکران است تا فیلم ها مجالی برای نمایش پیدا کنند. بازگشت سرمایه متضمن رونق تولید و ساخت فیلم های کودک است. بیش از نیم میلیارد تومان برای حمایت از اکران ژانرهای مهجور در سال 86 اختصاص پیدا کرده است."
با اینکه از زمان تعیین شده برای آغاز به کار سینمای کودک و نوجوان می گذرد، اما این طرح محقق نشده است. دلیل اصلی این امر به رضایت نداشتن سینماهایی مربوط می شود که زمانی در گروه سینمایی کودک و نوجوان قرار داشتند و آثار این ژانر را اکران می کردند، اما از چند سال قبل تاکنون به عنوان سینماهای آزاد فعالیت می کنند و به نظر می رسد علاقه ای به فعالیت دوباره در قالب قبلی ندارند.
مهمتر اینکه زمانی سالن سینماهای بلوار، کانون، قدس و سروش فیلم های کودکان و نوجوانان را نمایش می دادند و هر کدام به دلیلی نزد علاقمندان به سینما شناخته شده بودند و می توانستند دسترسی لازم برای استفاده سینمادوستان را فراهم بیاورند. اما در حال حاضر با تغییر نسبی که در موقعیت این سینماها به وجود آمده کارکرد خود را از دست داده اند.
به نظر می رسد با توجه به صف طولانی فیلم هایی که از چند سال قبل تاکنون در انتظار اکران مانده اند و علاقمندی سینماداران به نمایش فیلم های پرفروش، فیلمسازان کودک و نوجوان همچنان باید منتظر بمانند. در حال حاضر بهترین کمک به روند نمایش عمومی فیلم های کودک همکاری با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است تا سالن هایی که در طول سال کمتر مورد استفاده قرار می گیرد، بخشی از گروه سینمایی نمایش فیلم های کودک شود و حتی با همکاری دولت، سالن آفرینش های فرهنگی و هنری کانون تبدیل به مجتمع تخصصی نمایش آثار مختلف این ژانر شود.
اگر وزارت ارشاد با همکاری شهرداری تهران و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در جهت تجهیز و افزایش سالن های این مرکز اقدام جدی کنند، نه تنها سینمای کودک از دغدغه همیشگی نبود محل مناسب اکران رهایی پیدا می کند، بلکه در طولانی مدت شرایطی فراهم خواهد آمد که آثاری از نمایش های صحنه ای یا گروههای موسیقی کودکان نیز بر صحنه برود.
البته منابع تامین بودجه ویژه اکران فیلم های کودک و نوجوان مشخص نیست و اقدامی هم در این عرصه صورت نگرفته، اما هنوز هم دیر نیست و اگر این بودجه به صورت یارانه نمایش فیلم های کم مخاطب به شکل های مختلف در اختیار سینماداران یا سالن های کم استفاده قرار بگیرد، نتایج خوبی برای اکران سینماها به وجود می آورد.
از ابتدای امسال صحبتهایی درباره توجه ویژه به ژانرهای مهجور سینمایی و از جمله اکران ویژه سینمای کودک به میان آمد که متاسفانه هنوز هیچ اتفاق جدی در این عرصه نیفتاده است.
کد خبر 512000
نظر شما