به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع و آبخیز داری کشور درباره احداث مزرعه تکثیر لارو میگو در اراضی بندر دیر استان بوشهر افزود: در دو هکتار از اراضی که در محدوده شهری بندر دیر توسط بنیاد مسکن و شهر سازی به شخص حقیقی یا حقوقی واگذار شده قرار است سایت تکثیر و پرورش میگو تأسیس شود و این در حالی است که هیچ گونه مجوز زیست محیطی از سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اخذ نشده است.
فریبرز غیبی گفت: هر چند این اراضی در زمینهای بالا دستی قرار دارد، اما در حال بررسیهای فنی هستیم و چنانچه این اراضی در محدوده رویشگاه جنگلی و عرصه جزر و مدی قرار داشته باشد و یا ساخت جاده دسترسی به مزرعه پرورش میگو در این اراضی مانع از ورود سیلاب به جنگل حرا و دسترسی درختان به آب شیرین شود، بر اساس قانون نسبت به توقف طرح اقدام خواهیم کرد.
وی با بیان این که حیات جنگلهای حرا یا مانگرو به سیلابها وابسته است و درختان از طریق سیلابها به مواد معدنی و آب شیرین دسترسی پیدا میکنند، گفت: اگر فعالیتهای عمرانی، صنعتی و تولیدی موجب قطع این سیلابها شود و یا مسیر سیلاب را منحرف کند و حتی موجب آلودگی شود، تأثیر مخرب و پیامدهای منفی برای این جنگلهای ارزشمند خواهد داشت.
غیبی ادامه داد: مدیریت جنگلها بر عهده سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور است و در صورتی که اجرای پروژهای به جنگلهای حرا یا مانگرو آسیب بزند از طریق مراجع قانونی با آن برخورد میکنیم.
وی در همین حال اذعان داشت: فعالیتهای عمرانی و تولیدی در مجاورت جنگلهای حرا باید پیوست مطالعاتی و تاییدیه سازمان جنگلها و سازمان حفاظت محیط زیست را داشته باشند.
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور درباره وسعت جنگلهای حرا و چندل (مانگرو) گفت: کل جنگلهای طبیعی و دست کاشت مانگرو در سطح حدود ۲۷ هزار هکتار در چهار استان بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و خوزستان قرار دارد که از این سطح در ماهشهر خوزستان نزدیک به ۵۰۰ هکتار توسعه جنگل حرا به صورت دست کاشت با مشارکت جامعه محلی داشتهایم.
وی افزود: بر اساس سند توسعه مانگرو، قرار است سطح فعلی این جنگلها به ۳۸ هزار هکتار از طریق بذرکاری و نهالکاری با مشارکت جوامع محلی برسد.
غیبی با اشاره به این که جنگلهای حرا یا مانگرو دارای اکوسیستم خاصی هستند، گفت: این جنگلها بین خشکی و آب و در معرض جزر و مد آب دریا قرار دارند و درختان حرا و چندل در بستر گلی رشد میکنند و نسبت به درجه دما، میزان شوری آب دریا و قطع سیلاب حساس هستند.
وی در همین حال گفت: جنگلهای حرا در معیشت مردم محلی نقش مهمی دارند، زیرا محل تخم ریزی ماهیان و میگو هستند و صید آبزیان به آنها وابسته است.
غیبی افزود: به علت وجود گونههای درختی مانگرو در این جنگلها، فعالیتهایی نظیر گردشگری و زنبورداری در این نواحی انجام میگیرد، ضمن آن که این پوشش سبز مانع از ورود موجهای سهمگین دریا به داخل محدوده شهری و مناطق مسکونی نزدیک به سواحل میشود.
نظر شما