دکتر کامبیز کامکاری در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص ضرورت توجه به درس انشاء درمدارس افزود : این درس از درون دانش آموزان جوشش می گیرد و کاملا درونی است. خلاقیت در آن جاریست. تفکر نقادانه ، مسئولانه ، نکته سنجی و آموزش شهروند مداری را در خود جای داده است .
روانشناس متخصص کودکان استثنائی ادامه داد : اگربه دانش آموزان فرصت انشاء نویسی داده شود، خلاقیت های آنان رشد می کند و از یادگیری لذت خواهند برد .
متخصص امور تعلیم و تربیت در این باره تاکید کرد : دانش آموزانی که به خوبی از عهده انشاء نویسی برمی آیند همواره ازندانستن رنج می برند و افکار انعطاف پذیری دارند و این درحالیست که آموزش آن درمدارس چندان جدی گرفته نمی شود .
کامکاری یاد آورشد : روش های آموزشی دردو شاخه سنتی ( سخنرانی معلمان ) و نوین ( اکتشافی) قرارمی گیرند .
روانشناس متخصص کودکان استثنائی افزود : درروش های اکتشافی یادگیرندگان بسیار فعال و در روش سخنرانی مخاطبان منفعل بار می آیند .
وی گفت : معلمان برای کارآمدی آموزش و ایجاد انگیزش های یادگیری باید به خلق اندیشه های نوین دانش آموزان بپردازند ، اما در شرایط فعلی بیشتر آموزگاران آموخته های خود رابه دانش آموزان دیکته می کنند و جایی برای رشد استعدادهای آنان باقی نمی ماند .
کامکاری به عنوان یکی از دو محقق "الگوی نیازسنجی مدرسه محور" که دریکی از جشنواره های خوارزمی رتبه نخست را به دست آورد ادامه داد : متاسفانه مکتب تحمیلی در مدارس کشورموجب شده تا نیاز سنجی از دانش آموزان کمترانجام شود .
عضو پژوهشگران علوم تربیتی اروپا به دانش آموزانی اشاره کرد که دوره های متوسطه را با معدل پایین و حتی 10 و دوره دکتری را با معدل بالای 19 پشت سر گذاشته اند .
وی در توضیح علت این امر گفت : اجباری نبودن محتوای آموزشی ، حرفهای تازه وشکسته شدن مکتب تحمیلی در دوره های آموزشی دلیل این موضوع است . در نتیجه مسئولان باید برای ایجاد تغییراتی در فضا و محتوای آموزشی مدارس به طور جدی بیندیشند .
کامکاری همچنین بر پایدارکردن عاطفه آموزشگاهی در مدارس تاکید کرد .
وی از معلمان خواست درکلاس های درس به ویژه انشاء برای دانش آموزان شرایطی فراهم کنند تا دانش آموزانی آگاه به آموزش امورشهروندی روانه اجتماع شوند نه اینکه والدین به جای فرزندان بنویسند و دانش آموزان تنها درکلاس بخوانند و نمره بگیرند.
نظر شما