به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر مونسان شنبه شب در نشست هم اندیشی با فعالان گردشگری و تشکلهای مردم نهاد فعال در حوزه گردشگری استان یزد اظهار داشت: اعتبارات دولت محدود است بر این اساس یکی از رویکردهای جدی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، واگذاری امور به مردم است.
وی عنوان کرد: در همین راستا بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ طرح با مشارکت مردم در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حال اجراست.
مونسان با اشاره به کارکردهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی وزارت میراث فرهنگی بیان کرد: این امر انتظارات بسیاری را از این وزارتخانه به ویژه در بین نمایندگان مجلس ایجاد کرده اما در هنگام اختصاص بودجه، به این موضوع توجهی ندارند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه بودجه میراث فرهنگی بسیار اندک است، افزود: کل بودجه این وزارتخانه ۱۸۶ میلیارد تومان است که با توجه به گستره فعالیتها و برنامههای این وزارتخانه بسیار ناچیز است.
وی با اشاره به آمار گردشگران خارجی به رغم وجود تحریمها بیان کرد: در سال ۹۷ با افزایش ۵۲ درصدی حضور گردشگران خارجی مواجه بودیم که بر اساس معیارهای سازمان جهانی سفر، ایران دومین کشور از نظر سرعت رشد گردشگری بود.
مونسان یادآور شد: در سال گذشته نیز با وجود شیوع کرونا، ۸ میلیون و ۸۶۰ هزار گردشگر خارجی وارد کشور شدند که این میزان یک رکورد در حوزه گردشگری است زیرا در سالهای قبل آمار گردشگران خارجی به ۵ میلیون نفر نمیرسید.
وزیر میراث فرهنگی تصریح کرد: اگر شیوع کرونا متوقف میشد، بر اساس برنامه ریزی انجام شده قرار بود آمار گردشگران خارجی به ۱۰ میلیون نفر برسد.
مونسان، توسعه گردشگری سلامت را از دیگر برنامههای وزارت میراث فرهنگی دانست و گفت: در این زمینه برنامه ریزی های بسیاری انجام شده و تعاملاتی نیز با وزارت بهداشت داشته ایم.
وی همچنین با اشاره به رویکردهایی که در حوزه صنایع دستی وجود دارد، بیان کرد: در حال حاضر ۲۷۹ میلیون دلار صادرات صنایع دستی از مبادی گمرک و ۳۰۰ میلیون دلار از مسیر چمدانی به وسیله گردشگران انجام میشود.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنوان کرد: با این حساب صادرات صنایع دستی اکنون به حدود ۶۰۰ میلیون دلار رسیده است.
مونسان با انتقاد از سیاست فله فروشی صنایع دستی که در گذشته وجود داشت و اکنون نیز متأسفانه در مواردی انجام میشود، افزود: انصاف نیست که هنرمندان برای خلق یک اثر از جسم و روح خود مایه میگذارند بعد آثار آنها به صورت فله به فروش برسد.
وی اظهار امیدواری کرد: با برنامه ریزی های انجام شده، رقم صادرات صنایع دستی از کشور به یک میلیارد دلار برسد و در این زمینه نیازمند همراهی تشکلها هستیم.
نظر شما