به گزارش خبرگزاری مهر، "عباس البیاتی" نماینده فراکسیون ائتلاف عراق یکپارچه در گفتگو با رادیو سوا اظهار داشت که لایحه قانون تعدیل شده نفت و گاز از دولت وصول و در اختیار کمیسیون های مجلس قرار گرفته است و احتمالا در جلسات مجلس بعد از نیمه ماه جاری میلادی به بحث و گفتگو گذاشته خواهد شد.
این درحالی است که فراکسیون جریان صدر مخالفت خود را با لایحه قانون تعدیل شده نفت و گاز ابراز داشت و "نصار الربیعی" از نمایندگان جریان صدر در مجلس گفت که فراکسیون وی لایحه را با ساختار کنونی آن نمی پذیرد.
وی افزود: خطرناکترین مفاد آن درباره قرارداد مشارکت خارجی است که به حاکمیت عراق در کوتاه مدت لطمه وارد خواهد کرد و در بلند مدت نیز این حاکمیت را از عراق خواهد گرفت.
الربیعی از تمایل فراکسیون خود برای اجرای تعدیلاتی در لایحه قانون نفت و گاز خبر داد که براساس آن، بستن قرارداد با شرکت هایی که کشورهای آنها در "اشغال عراق" مشارکت دارند، مجاز نباشد.
در همین حال، اعراب اهل سنت و کردها نیز از عدم آگاهی آنها از نسخه نهایی لایحه تصویب شده در دولت عراق ابراز نگرانی و نارضایتی کردند.
"علاء مکی" از رهبران جبهه التوافق گفت که این جبهه درباره ماهیت قانون نفت تصویب شده در روز سه شنبه در دولت عراق آگاهی ندارد زیرا وزیران جبهه در این جلسه حضور نداشته اند.
وی دولت عراق را متهم کرد که منتظر تحریم جلسات توسط وزیران جبهه توافق برای تصویب لایحه قانون نفت و گاز بوده است و این جبهه ملاحظات زیادی درباره این لایحه دارد.
مکی همچنین تصویب لایحه نفت و گاز در دولت عراق را "مانور سیاسی" دانست و درباره موضع جبهه توافق به همگام رای گیری درباره لایحه نفت و گاز در مجلس گفت: جبهه التوافق در جلسات پارلمان حضور نخواهد داشت تا موضعی درقبال پیش نویس قوانین داشته باشد.
دولت محلی کردستان عراق نیز بر مخالفت خود با لایحه قانون نفت و گاز در صورت مشاهده تغییرات اساسی در نسخه نهایی این لایحه تاکید کرد و در بیانیه ای ابراز امیدواری کرد که دولت مرکزی در بغداد متن لایحه ای که منطقه کردستان از قبل آن را رد کرده است، تصویب نکرده باشد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، دولت محلی منطقه کردستان عراق درباره وارد کردن تغییرات اساسی در لایحه قانون نفت و گاز هشدار داد و در بیانیه ای گفت که از نسخه نهایی لایحه تصویب شده در دولت آگاهی نیافته است.
اما هیئت علمای اهل سنت عراق در بیانیه ای لایحه قانون نفت و گاز را "هدر دادن ثروت عراق" دانست و گفت که این لایحه باعث تضعیف کشور و برهم خوردن امنیت و ثبات آن می شود. این هئیت همچنین موافقت اعضای خود در دولت و پارلمان با لایحه قانون نفت و گاز را ممنوع کرد.
در همین حال، "اسامه النجیفی" از نمایندگان فهرست العراقیه درمجلس نیز خواستار تاخیر در تصویب لایحه قانون نفت و گاز تا زمان به ثبات رسیدن اوضاع امنیتی شد و گفت: زمان هم اکنون مناسب نیست و همچنین فضای اقتصادی نیز مناسب با شروع اجرای این قانون حساس نمی باشد.
نظر شما