۱۵ تیر ۱۳۸۶، ۱۳:۰۲

وزیر اقتصاد تبیین کرد :

اداره کشور با مالیات

اداره کشور با مالیات

داوود دانش جعفری وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه برای داشتن اقتصاد فعال باید مالیات وجود داشته باشد تا بتوان کشور را اداره کرد گفت: افزایش غیر طبیعی مسکن در ماههای اخیر را با ابزار مالیات می‌توانستیم به‌خوبی مهار کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، وزیر امور اقتصادی ودارایی که امروز در مراسم پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران و در آستانه روز مالیات ( 16 تیرماه ) سخن می‌گفت، بر عدم اتکا به درآمدهای نفتی در طولانی مدت تاکید کرد و افزود : برای تامین هزینه‌های عمومی مانند هزینه های آموزش و پرورش ، دانشگاه و یا بیمارستان نمی شود فقط به درآمدهای نفتی اتکا کرد و بنابراین برای داشتن اقتصاد فعال باید مالیات وجود داشته باشد تا بتوان کشور را اداره کرد.

داوود دانش جعفری با اشاره به ناپایدار بودن درآمدهای نفتی گفت :‌ با توجه به اینکه درآمدهای نفتی همیشگی نیستند بنابراین نمی توان به آنها همیشه امید داشت، این درحالی است که می توان از این درآمدها تا زمانی که وجود دارد در برخی از سرمایه گذاری‌ها استفاده کرد، البته شکل استفاده باید به گونه ای باشد که به کشور ضرر نزند. از سوی دیگر، درآمدهای نفتی همیشه درحال نوسان است، به طوری که روزی که وضعیت قیمت جهانی نفت خوب است ‌درآمدها بالا و روزی که وضعیت قیمت جهانی بد است ‌درآمد کشور از محل این محصول مناسب نیست.

دانش جعفری با اشاره به کاهش قیمت نفت در سال 1377  ‌گفت :‌ در این سال و در راستای کاهش قیمت نفت به بشکه‌ای حدود 8  دلار ‌دولت مجبور شد بسیاری از فعالیت‌های خود را انجام ندهد و برخی از فعالیت‌ها نیز با مشکل مواجه شد.

وی در مورد برخی رفتارهای خاص اقتصادی حاکم بر کشورهایی که به درآمدهای نفتی اتکا دارند،‌ تصریح کرد :‌ به طور کلی در کشورهایی که به درآمدهای نفتی اتکا دارند یک نوع رفتارهای خاص اقتصادی شکل می گیرد که می تواند به دولت ضربه بزند. به عنوان مثال، در کشورهای نفتی دولت بزرگ و هزینه‌های دولتی  نیز زیاد است، بنابراین دولت یک رفتار خاص اقتصادی برای خود به ‌وجود آورده است.

دانش جعفری عدم رعایت فرهنگ صرفه جویی در انرژی و سوخت را یکی از نمونه‌هایی  این رفتارهای اقتصادی در کشور ما دانست و گفت :‌  در کشور ما سالیانه حدود 40 هزار میلیارد تومان یارانه برای انرژی پرداخت می شود اما به گفته بسیاری از مهمانان خارجی‌ها هیچ صرفه جویی در زمینه مصرف انرژی و استفاده بهینه از سوخت وجود ندارد.

وی در ادامه با طرح این پرسش که ‌آیا اگر ما یک کشور نفتی نبودیم چنین رفتارهایی صورت می گرفت، تصریح کرد : زمانی که درآمد نفت در دنیا بالا می رود به صورت طبیعی یکسری از هزینه‌های خرید کالاهای خارجی به‌ویژه صنعتی افزایش می یابد. به عبارت دیگر، مقداری از درآمدی که ناشی از افزایش قیمت جهانی نفت است باید برای پرداخت بیشتر هزینه واردات تامین کرد.

وی با اشاره به افزایش 65 درصدی هزینه استخراج نفت در طول چند سال اخیر گفت :‌ بر اساس گزارش سال گذشته  اوپک ، ‌در یک یا دو سال اخیرهزینه پیمانکاری استخراج چاه نفت  40 درصد و هزینه مصالح 25 درصد افزایش یافته است که این افزایش هزینه موجب بالا رفتن قیمت تمام شده نفت می شود که در نتیجه سود کمتری نیز برای کشور از این محل باقی می ماند.

دانش جعفری با تاکید بر تامین هزینه های عمومی دولت از محل درآمدهای مالیاتی ،‌ گفت :‌ داشتن یک اقتصاد قوی حکم می کند که حتما باید هزینه‌های عمومی دولت را از محل درآمدهای مطمئنی مانند مالیات تامین کرد.

وی از ‌مالیات به عنوان یکی از ابزارهای موثر در جهت اجرای سیاست‌های عدالت اجتماعی در کشورها نام برد و گفت :‌ در صورت وجود فاصله طبقاتی در کشور و اختلاف بین دهک‌های پایین و بالای جامعه می توان از مالیات به عنوان ابزاری موثر برای حل این معضل استفاده کرد و با دریافت مالیات از افراد با درآمد بالا به دهک های پایین جامعه کمک کرد.

وزیر اقتصاد و دارایی  تصریح کرد :‌ همچنین با استفاده از ابزارهای مالیاتی می توان دربرخی مناطق مختلف کشور که از نظر درجه توسعه یافتگی اختلاف وجود دارد  کمک کرد و ازشهرهایی که نیاز به توسعه بیشتری دارند ‌مالیات کمتری دریافت کرد. همچنین با وضع معافیت‌های مالیاتی برای مناطق محروم ‌باید سرمایه‌گذاران را تشویق به سرمایه گذاری دراین مناطق کرد.

وی با تاکید بر نقش موثر مالیات در زمینه سیاست‌گذاری‌های اقتصادی  و جلوگیری از افزایش قیمت‌ها ‌گفت :‌ در صورت داشتن قانونی به عنوان مالیات بر درآمدهای اتفاقی شاید می توانستیم پدیده افزایش قیمت مسکن که طی ماه های اخیر با آن مواجهه شدیم به خوبی مهار کنیم.

دانش جعفری تصریح کرد : با وضع این قانون می توانستیم از افزایش درآمد ‌افرادی که از راه سفته بازی و بورس بازی در بازار مسکن یک شبه درآمدهای هنگفتی را کسب می کنند جلوگیری کنیم ،‌ چرا که با این کار بورس باز متوجه می شود اگر یکباره درآمدی را به دست آورد سازمان مالیاتی در راستای این قانون برخورد کرده و درآمد اضافی را بازپس می گیرد.

وی ایجاد تحول در بحث مالیات در جامعه را یکی از راهکارهای اساسی برای رسید ن به هدف درآمد مالیاتی کافی دانست و گفت :‌ در صورتی که مردم پرداخت مالیات را به عنوان یک تکلیف و یک ارزش تلقی کنند و با آسودگی و ارامش  مالیات را بپردازند می توان یک قدم به جلو حرکت کرد.

دانش جعفری ‌تحول در سازمان مالیاتی و ایجاد رابطه تکریم میان سازمان و مردم را یکی دیگر از موارد مورد توجه دانست و گفت :‌ حتی خود مردم نیز باید بتوانند مالیات خود را محاسبه کنند و بدانند چه مبلغی را باید پرداخت کنند. در این راستا قراردادهایی با اصناف بسته ایم که مالیات را براساس توافق از آنها دریافت کنیم و قرار شده مالیات ها خوداظهاری شود و فقط در پنج درصد موارد سازمان مالیاتی با مراجعه به دفاتر بررسی کند.

وی تاکید کرد : ‌البته در صورت بروز اشتباه در اعلام و محاسبه مالیات برخورد شدیتر شده و جریمه نیز صورت می گیرد.

دانش جعفری با تاکید بر ‌تحول در نظام مالیاتی کشور گفت :‌ مالیات ها در کشور به دو شکل مالیات مبتنی بر درآمد و مالیات بر مصرف پرداخت می شود ، به گونه ای که بسیاری از فرارهای مالیاتی در مورد  اول صورت می گیرد و همیشه نیز دعوا وجود دارد.

به گفته وی در زمینه مالیات بر مصرف ،‌ خود فرد متوجه نمی شود که مالیات پرداخت می کند. به عنوان مثال، وقتی فرد می خواهد کالایی خریداری کند درصدی به عنوان مالیات در قیمت کلا گنجانده شده که به دولت پرداخت می شود،  البته در این سیستم برخی کالا مانند کالاهای خوراکی و اساسی از پرداخت مالیات معاف هستند.

وی اظهار امیدواری کرد که با کمک مردم به سمت شاخص های برتر مالیاتی همراه با رضایت مردم حرکت کرد.

کد خبر 513159

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha