به گزارش گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهر مسيح مهاجري با بيان مطلب فوق اظهار داشت : خداي متعال را شاكر هستيم كه شرايط را براي عرض ارادت به شهداي عرصه خبر فراهم نمود و به همه ما اين توفيق را عنايت كرد كه در يك چنين اجلاسي به وظيفه خودمان در برابر عظمتهايي كه اين عزيزان آفريدند عمل كنيم. از همه دست در اندركاران برگزاري اين كنگره تشكر مي كنم.
وي افزود: اگر كار رسانه اي با تقوي و صبر همراه باشد خود اين كار جهادي است در راه حق واين چيزي است كه در حديث هم داريم. قلم علما برتر از خون شهداست هرچند كه مصداق آن علما هستند اما شامل دست اندركاران رسانه ها هم مي شود.به همين دليل است كه امام مي فرمودند شهدا را قلم ها مي سازند اين بيان امام مدال افتخار بزرگ براي دست اندركاران عرصه رسانه است.به شرطي تقوي و صبر پيشه كرده باشند.
مهاجري در ادامه گفت : وقتي يك خبرنگار شهيد مي شود درواقع اجر دو شهيد را دارد يكي اينكه چون شهيد است ديگر اينكه در خون خود غلطيده است و در راه آرمانها و ارزشها و اهداف بالاي ملت به شهادت رسيده در نقطه مقابل اگر تقوي و صبر نباشد قطعا به جاي شهادت شقاوت نصيب مي شود و اين چيزي كه تاكنون ديده شده است. خدا بر اصحاب رسانه ها منت گذاشته و آنها را از لجنزار طاغوتي دوران رژيم گذشته نجات داد. با پيروزي انقلاب اسلامي و رهبري امام خميني(ره) مطبوعات را وارد عرصه اي كرد كه زمينه براي تمام اعمال صالح فراهم است. اگر كسي شرايط را رعايت كند عرصه رسانه اي در دوران نظام جمهوري اسلامي عرصه اي براي انجام عمل صالح است.
وي گفت : من وقتي به ياد آن دوران افتادم دهها عرصه و صحنه مبارزه را توانستم شمارش كنم كه در آن عرصه ها همزمان مطبوعات و رسانه ها در چند جبهه مبارزه مي كردند.براي مثال جنگ تحميلي يكي از آن موارد است ، كساني كه در آن دوران در مطبوعات بودند و به دليل فضاي خاص مطبوعات و كشور، زير نور شمع و بمباران ارتش صدام و زير بمبارانهاي تبليغاتي دشمنان اين نظام فعاليت مي كردند و به وظيفه خودشان عمل مي كردند.عرصه ديگر مبارزه با آمريكا بود كه با حمايت صدام و ضد انقلاب فشارهاي سياسي، تحريمهاي مختلف در برابر نظام جمهوري اسلامي ايستاده بود فعالان مطبوعات بايد با اين نيز مبارزه مي كردند.
مديرمسئول روزنامه جمهوري اسلامي جبهه ديگر مبارزه راعليه گروهكهاي محارب دانست و اظهار داشت : مبارزه با منافقين كار بزرگي بود. مبارزه با ماركسيستها و گروهك فرقان و... كه بسياري از آنها كه ماسك ديني داشتند اما در اصل محارب بودند.
وي افزود :عرصه ديگر مبارزه عليه رژيم صهيونيستي بود كه بيشترين تبليغات را عليه ايران داشت. و از سوي ديگر با صدام عهد همكاري بسته بود.مبارزه با سرمايه داران كه براي تسخير كرسي هاي قدرت از جايگاه ثروت صحبت مي كردند. رسانه ها نيز بايد با آنها مقابله مي كردند. تغبير مرفهين بي درد را امام(ره) در آن زمان فرمودند وامروز غريب است در همين محور بود.
مهاجري در ادامه خاطر نشان ساخت :عرصه ديگر، مبارزه با متحجرين بود كه مانع بزرگي در برابر انقلاب بودند و رسانه ها بايد با آنها مقابله مي كردند . امام (ره) نيزخيلي از اين متحجرين ناراحت بودند. رسانه ها در اين عرصه پيشتاز بودند . همزمان در صحنه ديگر مبارزه با ضد انقلاب مقيم خارج كه از حمايت آمريكا برخوردار بودند مبارزه شد كه اين هم عرصه ديگر مبارزه بود. عرصه ديگر جناحهاي سياسي بودند كه به دليل تسلط بر مراكز قدرت سعي مي كردند اصحاب مستقل رسانه ها را خرد كنند.
وي افزود: درآن دوران همزمان در كنار اين مبارزات در عرصه ديگر نيز مبارزه با مروجين اباحي گري صورت مي گرفت كساني كه براي تبليغ فرهنگ غرب تلاش مي كردند. در عرصه رسانه ها قلمهاي توانا و زبانهاي گويا و همت هاي بلند با اينها مبارزه كردند.هرچند اباحي گري الان به شدت ترويج مي شود اما در آن دوران رسانه ها به وظايف خود عمل كردند كما اينكه امروز نيز رسانه هايي كه دو شرط تقوي و صبر را دارند كار خود را در اين زمينه انجام مي دهند.در اين بين مبارزه با رسانه هاي غربي و شرقي نيز مهم بود اصحاب رسانه هاي خودي با تلاشي كه مي كردند با آنها مبارزه شديد مي كردند. و منصف هم بودند.
مهاجري عرصه ديگررا مبارزه با نفوذيها دانستو گفت : در همان زمان رسانه ها براي دفاع از رزمندگان و دولت تلاش مي كردند و در درون خود نظام افراد نفوذي بودند مثل بني صدر كه حتي جبهه رسانه اي در مقابل نظام باز كرده بود. يكي از وظايف رسانه ها مبارزه با آنها بود.عرصه ديگر عرصه مبارزه با مشكلات مالي است. رسانه هايي كه متعلق به بودجه دولتي هستند كمتر مشكل دارند اما مطبوعات مستقل هم در دوران دفاع مقدس و هم امروز با مشكلات مالي مواجه بوده و هستند.البته نيروهاي اصيل مطبوعاتي خود را بالاتر از اين مي ديدند كه وابسته به جايي باشند .
مهاجري گفت : مطبوعات همزمان اين همه مبارزه مي كردند و در چنين وضعيتي بيش از 300 شهيد و آزاده و جانباز تقديم امت اسلامي شد .
وي افزود: بنده هم اكنون ازفاصله گرفتن از دوران دفاع مقدس به شدت احساس خطر مي كنم چون اين فاصله گرفتن موجب دوري از ارزشها شده است. ما با خطر بازگشت به دوران قبل از انقلاب مواجهيم امروز به دليل فاصله گرفتن از ارزشها و دفاع مقدس اين احساس خطر هست كه رسانه ها به دوران قبل از انقلاب برگردد.
مهاجري در پايان متذكر شد : اين كنگره بايد نهادينه شود. فقط امروز نباشد، به شكل منظم عمل كند و اهداف فوق را دنبال كند.
در چارچوب اين كنگره اصحاب رسانه ها همديگر را پيدا كنند. كنگره با كارهاي تحقيقاتي ارزشهاي انقلاب و نظام را زنده نگه دارد تا به نسل امروز رسانه و نسلهاي آينده مستقل بشود.اگر اين كار صورت بگيرد ما توانستيم به كمترين وظيفه خود در برابر شهداعمل كنيم.
نظر شما