به گزارش خبرنگار مهر، بیژن نامدار زنگنه بعد از ظهر امروز در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمانشاه که با حضور معاون اول رئیس جمهوری در سالن شهدای دولت استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: کرمانشاه با احداث چهارمین پتروشیمی در اسلام آباد غرب به سومین قطب پتروشیمی کشور تبدیل میشود.
وی افزود: اساساً به دنبال آن نیستیم که چند واحد پتروشیمی و صنایع پایین دستی در کرمانشاه احداث شود بلکه میخواهیم با ارتقا تکنولوژی در صنایع سنگین و صنعت برق و مهندسی با کمک صنعت گران استان به قطب ساخت و نصب تجهیزات تبدیل شود.
وزیر نفت تصریح کرد: وزارت نفت قصد دارد ۲ میلیارد دلار در منطقه گیلانغرب و سرپل ذهاب در میدانهای گازی باباقیر و بیستون سرمایه گذاری کند که تا پایان دولت دوازدهم عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد و میدان گازی باباقیر ۶ الی هفت میلیون متر مکعب گاز غنی و بیستون حداکثر یک میلیون متر مکعب گاز به ما میدهد.
زنگنه ادامه داد: با همراهی سایر میدانها مانند دلاوران و سامان در نفت شهر و سومار یک پالایشگاه گازی در گیلانغرب احداث میشود که بعد از شیرین سازی، گاز متان بدست آمده به شبکه تزریق میشود و سایر گازها از طریق انتقال به نزدیکی جاده اصلی و راه آهن در واحد پتروشیمی که ۵۰۰ هزار تن خوراک آن تأمین شده، پروپیلن و اتیلن تحویل میدهد.
وی با اشاره به اینکه این پروژهها ۲ میلیارد دلار هزینه دارد، گفت: با هماهنگی استانداری مشاور تخصصی گرفته شده و قرار است با معاون صنعتی وزارت نفت در استان جلسهای برگزار شود و مشخص شود چه مقدار از کارها میشود در استان انجام شود و چه مقدار سرمایه گذاری لازم است.
زنگنه با بیان اینکه یک از مشکلات استان کرمانشاه بیکاری است، بیان کرد: باید کارگاههای فنی و حرفهای در کرمانشاه تقویت شود تا بتواند نیرویهای لازم را آموزش دهد.
سرمایه گذاری ۵۰ میلیون دلاری دولت در سنقر و کلیایی
وزیر نفت خاطر نشان کرد: در سنقر یک واحد متیل آمین به ارزش ۵۰ میلیون دلار در حال احداث است که خوراک آنکه آمونیاک و متانول است در استان تولید میشود که همه سرمایه گذاری لازم به میزان ۳۰۰ میلیون دلار توسط هلدینگ خلیج فارس انجام خواهد گرفت.
وی ادامه داد: سه پارک کریستال ملامین، پلی اتیلن و متیل آمین در سایر نقاط استان کرمانشاه و پارک اتیلن اکساید در اورامانات تأسیس خواهد شد.
آینده پالایشگاه آناهیتا روشن نیست
زنگنه تصریح کرد: پالایشگاه آناهیتا با توضیحاتی که دوستان ارائه کردند روند اجرای آن متوقف شده و آینده روشنی برای آن دیده نمیشود و در استان کرمانشاه معادن نفتی محدود است اما منابع گازی خوبی دارد که میتوان برای توسعه استان استفاده کرد.
وزیر نفت بیان کرد: ۹۵ درصد مردم استان کرمانشاه از گاز استفاده میکنند که تاکنون یک هزار و ۵۰۰ میلیارد هزینه شده است و برای تکمیل شبکه به منابع نیاز دارد.
نظر شما