به گزارش خبرنگار مهر، سعید رسولی در مراسم بهره برداری از پروژههای ریلی به مناسبت دهه فجر گفت: امروز ۱۰۵ پروژه در حوزههای مختلف حمل و نقل ریلی به ارزش هزار و ۴۴۵ میلیارد تومان به بهره برداری میرسد که نشان میدهد در شرایط سخت اقتصادی و شیوع ویروس کرونا، فعالیتهای راه آهن متوقف نشده است.
وی افزود: این پروژهها در حوزههای مختلف فنی، زیربنایی، ناوگان، مسافری و ایستگاهی و هوشمند سازی است که در ۱۹ استان افتتاح میشود.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی ۶ طرح به ارزش ۸۷۴ میلیارد تومان در حوزه فنی و زیربنایی، ۵ طرح در حوزه ناوگان با سرمایه گذاری ۳۶۷ میلیارد تومان، طرحهای مسافری و ایستگاهی به ارزش ۴۸ میلیارد تومان و ۷ طرح هوشمند سازی به ارزش ۱۲۶ میلیارد تومان جزو مهمترین پروژههای امروز است.
رسولی با اشاره به اتصال خطوط فرعی در قالب ۹ پروژه در بهره برداریهای امروز گفت: با این ۹ پروژه تعدادی از چشمههای اصلی بار به شبکه ریلی متصل شده و بهره وری شبکه ریلی افزایش مییابد. در حال حاضر ۱۱ هزار کیلومتر شبکه اصلی ریلی داریم و هزار و ۱۵۰ کیلومتر خطوط آنتنی به این شبکه متصل شده است.
مدیرعامل شرکت راه آهن با تأکید بر اینکه در این شرکت محاسبات کاملی برای شناسایی چشمههای بار جهت اتصال به شبکه ریلی و همچنین تهیه بسته مالی مورد نظر، انجام شده است، اظهار داشت: امروز ۳۴.۵ کیلومتر خطوط آنتنی به شبکه ریلی متصل میشود که با این میزان خط جدید، ۵.۵ میلیون تن بار جدید به شبکه افزوده میشود. این در حالی است که سال گذشته ۴۸.۵ میلیون تن بار با ریل جابجا شد. بنابراین ارزش افزوده ۳۴.۵ کیلومتری که امروز به بهره برداری میرسد دو هزار و ۹۹۷ میلیارد تومان صرفه جویی در مصرف سوخت و ۹۹ میلیارد تومان درآمد مستقیم خواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی از دیگر اقدامات انجام شده در شرکت راه آهن را نوسازی و بازسازی ۱۶ دستگاه ماشین آلات ریلی عنوان و تصریح کرد: ارزش ماشین آلات اوورهال شده ۵۳۱ میلیارد تومان است که ۶ سال این دستگاهها غیرفعال بودهاند.
رسولی گفت: امروز برای اولین بار خط ریلی چهار خطه در کشور به بهره برداری میرسد که شامل مسیر تهران- لشگری است و با افتتاح این مسیر چهار خطه، سرعت قطارها در ورودی تهران افزایش خواهند یافت؛ سرمایه گذاری انجام شده برای افتتاح این خط ۲۳۴ میلیارد تومان بوده است.
وی یادآور شد: سال آینده مسیرهای چهار خطه تهران- کرج و تهران- پیشوا به بهره برداری میرسد که برای حمل و نقل حومهای تهران و کاهش آلایندگی پایتخت اثرگذار خواهد بود.
وی ادامه داد: همچنین امروز ۲۰۵ دستگاه ناوگان ریلی جدید تولید داخل شامل ناوگان باری، مسافری و لوکوموتیو به بهره برداری میرسد که ارزش آن ۳۶۱ میلیارد تومان برآورد شده است.
نظر شما