۲۰ بهمن ۱۳۹۹، ۸:۰۲

رئیس سازمان امور عشایر کشور خبر داد؛

افتتاح۲۸۸پروژه عشایری در دهه فجر/انحراف در توزیع سرانه آرد و سوخت

افتتاح۲۸۸پروژه عشایری در دهه فجر/انحراف در توزیع سرانه آرد و سوخت

بیرجند- رئیس سازمان امور عشایر کشور از افتتاح ۲۸۸ پروژه با اعتباری بالغ بر هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان در دهه فجر سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، شاهپور علایی مقدم یکشنبه شب در جلسه شورای عشایر خراسان جنوبی بیان کرد: جامعه عشایری به عنوان اقشار زحمتکش در توسعه پایدار، اقتصاد کشور و امنیت بسیار تأثیر گذار هستند.

وی با بیان اینکه عشایر از دیرباز دوستدار طبیعت بوده و در امتداد اقلیم حرکت می‌کنند، گفت: در سال ۱۲۲۵ جمعیت کشور شش میلیون نفر بود که ۳۸ درصد آنها عشایر بودند.

علایی مقدم ادامه داد: بر اساس آخرین آمار سال ۹۸ جمعیت عشایر کشور از ۲۱۳ هزار خانوار به ۲۴۶ هزار خانوار افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه بر اساس این آمار بعد خانوار جامعه عشایری افزایش یافته اما جمعیت یکسان مانده است، گفت: این امر نشان می‌دهد خدمات ارائه شده به این جامعه پررنگ بوده که فرزندان عشایر مستقل شده‌اند.

رئیس سازمان امور عشایر کشور بیان کرد: طی سه سال گذشته ظرفیت قانونی به نفع عشایر نداشتیم که پیگیری‌های برای ایجاد این ظرفیت در قانون برنامه پنج ساله انجام شد.

اجرای ۶۱۵ پروژه آبرسانی

علایی مقدم با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه تنها یک بار از عشایر نام برده شده بود، گفت: بر اساس پیگیری‌های انجام شده در برنامه ششم توسعه ۱۷ بار از عشایر نام برده و ظرفیت قانونی ایجاد شد.

علایی مقدم قانون بند ب ماده شش را از مهمترین مفاد این ظرفیت قانونی دانست و گفت: بر اساس این بند، عشایر از درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده برخوردار شدند.

وی ادامه داد: در این راستا ۱۶۰ میلیارد تومان از طریق فرمانداری‌ها برای ارائه خدمت به جامعه عشایری اختصاص یافت.

علایی مقدم ارتقا شاخص‌های برخورداری از عشایر تا پایان برنامه ششم را از دیگر مفاد این قانون دانست و گفت: در این راستا ارتقا ۱۵ شاخص توسط سازمان امور عشایر پیگیری می‌شود.

رئیس سازمان امور عشایر کشور، آب، راه، بهداشت، درمان، آموزش و پرورش و برق را از مهمترین این شاخص‌ها عنوان کرد.

وی با بیان اینکه دولت در بند تبصره چهار سال ۹۸ اعتبارات خوبی برای ارتقا شاخص‌های عشایر دیده است، گفت: در سال ۹۸ بیش از ۲۵۴ میلیارد تومان برای ۶۱۵ پروژه آبرسانی به مناطق عشایری اختصاص یافته است.

علایی مقدم بیان کرد: در سال جاری هم ۱۳۵ میلیارد تومان برای پروژه‌های آبرسانی اختصاص یافته که خراسان جنوبی هم سهم خوبی از این اعتبارات دارد.

توزیع ۱۳۵۰۰ پنل خورشیدی بین خانوارهای عشایر

رئیس سازمان امور عشایر کشور بیان کرد: خراسان جنوبی از محل این تبصره، طی دو سال گذشته ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نقدی دریافت کرده است.

وی با بیان اینکه بخشی از پروژه‌های برخورداری عشایر از آب سالم دهه فجر بهره برداری می‌رسد، گفت: از این تعداد دو پروژه با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان در خراسان جنوبی افتتاح می‌شود.

علایی مقدم با بیان اینکه شاخص برخورداری آب شرب سالم در ابتدای انقلاب پنج درصد بوده که امروزه به ۶۳ درصد رسیده است، گفت: روزانه هفت میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر به محلات عشایر آبرسانی داریم.

وی با بیان اینکه ۱۳۵ میلیارد تومان کمک بلاعوض برای تولید انرژی‌های نو به جامعه عشایر اختصاص یافته است، افزود: در این راستا ۱۳ هزار و ۵۰۰ پنل خورشیدی بین خانوارهای عشایر توزیع می‌شود.

رئیس سازمان امور عشایر کشور از انعقاد تفاهم نامه با وزارت بهداشت خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهم نامه تا پایان برنامه ششم ۸۰۰ خانه بهداشت در محلات عشایری احداث می‌شود که سهم خراسان جنوبی ۱۳ خانه است.

علایی مقدم با بیان اینکه در حال حاضر ۶۶ هزار کیلومتر ایل راه عشایر داریم، اظهار کرد: نگهداری از این ایل راه‌ها دشوار است.

وی اظهار کرد: در بودجه سال ۱۴۰۰ ایجاد ردیف مستقل اعتباری برای نگهداری از ایل راه‌های عشایری پیشنهاد دادیم که تصویب شده است.

علایی مقدم ادامه داد: در صورت نهایی شدن این پیشنهاد در سال اول ۵۰ میلیارد تومان برای نگهداری و مرمت ایل راه‌های عشایری اختصاص می‌یابد.

رئیس سازمان امور عشایر کشور اظهار کرد: شش میلیارد تومان از اعتبارات ملی به مرمت و نگهداری ایل راه‌های عشایر خراسان جنوبی اختصاص می‌دهیم.

افتتاح ۲۸۸ پروژه عشایری

وی با اشاره به پروژه‌های دهه فجر بیان کرد: در این مدت ۲۸۸ پروژه با اعتبار هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان در کشور به بهره برداری می‌رسد.

علایی مقدم اظهار کرد: بنا بر قول رئیس جمهور در روز ملی روستا و عشایر یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از روستاییان و عشایر به صورت رایگان تحت پوشش بیمه عشایر قرار می‌گیرند که از این تعداد ۱۰۰ هزار نفر عشایر هستند.

بنا به گفته رئیس سازمان امور عشایر کشور سهم خراسان جنوبی از بیمه رایگان عشایری شش هزار نفر است.

علایی مقدم با اشاره به پیشرفت‌های جامعه عشایری بیان کرد: میزان تولید گوشت قرمز توسط این قشر در سال ۹۵ بیش از ۱۵۰ هزار تن بود که با اقدامات انجام شده افزایش چشمگیری داشته است.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۲۵ درصد گوشت قرمز، ۳۵ درصد صنایع دستی و ۴۰ درصد فرش کشور توسط جامعه عشایر تولید می‌شود.

علایی مقدم اظهار کرد: عشایر کشور در ۵۹ درصد جغرافیای ایران پراکنده هستند که این امر وظایف دستگاه‌های متولی در ارائه خدمت را بیشترمی کند.

لزوم تکمیل زنجیره گوشت قرمز

علایی مقدم با اشاره به مشکلات پیش روی عشایر بیان کرد: سالانه ۱۰ میلیون رأس دام زنده به این قشر عرضه می‌کنیم اما در هنگام فروش پایه دلال وسط می‌آید.

وی خواستار تکمیل زنجیره گوشت قرمز شد و اظهار کرد: نیاز است این امر از طریق تسهیلات بانکی و کمک تشکل‌ها دنبال شود.

وی با اشاره به دیگر خدمات ارائه شده به عشایر بیان کرد: امروزه ۴۲ کارخانه و کارگاه کنسانتره در جامعه عشایری فعال است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان امور عشایر کشور گفت: برای ایجاد کارخانه استحصال روغن از پشم گوسفند تا سقف ۵۰ درصد کمک اعتباری اعلام آمادگی می‌کنیم.

وی ادامه داد: از مسئولان استانی خواستاریم در راستای ایجاد این کارخانه همکاری‌های لازم را انجام دهند تا این پروژه به صورت پایلوت در خراسان جنوبی اجرایی شود.

علایی مقدم از اختصاص ۱۲ میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به صندوق خرد زنان عشایر خراسان جنوبی خبر داد و گفت: در راستای پرداخت تسهیلات کم بهره به زنان عشایر در زمینه صنایع دستی و فراورده‌های لبنی آمادگی داریم.

انحراف در توزیع سرانه آرد و سوخت

علایی مقدم از ایجاد فروشگاه اینترنتی عشایر خبر داد و افزود: قشر عشایر می‌توانند تولیدات خود را از طریق این فروشگاه به سراسر کشور عرضه کنند.

وی بیان کرد: از مسئولان استانی خواستاریم در مراسم‌های تقدیر و تودیع و معارفه از صنایع دستی عشایر به عنوان هدایا استفاده کنند.

علایی مقدم با بیان اینکه در حال حاضر بر اساس آمار ۲۴۶ هزار خانوار عشایر در کشور داریم، گفت: این در حالی است که ۳۵۲ هزار دفترچه در دست مردم قرار دارد.

رئیس سازمان امور عشایر کشور ادامه داد: وجود ۱۰۰ هزار آمار انحرافی در سرانه آرد و سوخت توزیعی در برخی مناطق عشایری مشکلاتی را به وجود می‌آورد.

وی ادامه داد: در راستای رفع این مشکل صدور کارت شناسایی و هوشمند کنترل تردد دام عشایر صادر شده که از فرمانداران و مدیران خواستاریم در اجرای این طرح ما را همکاری دهند.

کد خبر 5141710

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha