۲۰ بهمن ۱۳۹۹، ۰:۱۲

آب به مزارع کشاورزی نرسید؛

توقف پروژه‌های سدسازی لرستان/ سدهایی با پیشرفت ۲ و ۵ درصد!

توقف پروژه‌های سدسازی لرستان/ سدهایی با پیشرفت ۲ و ۵ درصد!

خرم‌آباد- قصه تلخ لرستان، روایت استانی در سومین منطقه پرباران کشور است، جایی که برخی از پروژه‌های سدسازی آن در نقطه پیشرفت فیزیکی دو و پنج درصدی متوقف شده‌اند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: استان لرستان به‌عنوان سومین منطقه پرباران کشور از مناطق مهم کشورمان در حوزه آب است، پتانسیلی که ده‌ها سال است بدون استفاده رهاشده و مردم این استان منتظرند تا پروژه‌های سدسازی در این استان به بار بنشیند.

پروژه‌های سدسازی که کاسه صبر مردم را لبریز کردند

وضعیت خروج میلیاردها مترمکعب از استان لرستان در حالی است که عدم مهار آب‌ها در استان لرستان موجب چالش جدی در حوزه صنعت، کشاورزی و آب شرب دریکی از پرآب‌ترین استان‌های کشور شده است.

این در حالی است که لرستانی‌ها سال‌ها با موضوع در دست اجرا بودن پروژه‌های سد سازی امیدوار نگه‌داشته شده‌اند تا این سدها روزی به بهره‌برداری برسند و علاوه بر اینکه اراضی کشاورزی‌شان را رونق دهد، آن‌ها را از بی‌آبی و بیکاری نجات بخشد.

استان لرستان در سومین منطقه پرباران کشور قرار دارد و طی سال‌های اخیر شاهد خسارات ناشی از سیلاب است چرا که مهار آب‌ها در این استان به‌رغم گذشت بیش از سه دهه از فعالیت سدسازی در کشور در حد صفر بوده است.

این موضوع در حالی رخ می‌دهد که پروژه‌های سدسازی این استان نیز طی سال‌های گذشته به دلیل آنچه از سوی مسئولان کمبود اعتبار و عدم تخصیص آب عنوان می‌شود متوقف‌شده یا عملیات اجرایی آنها به کندی پیش می‌رود و عملاً بی‌نتیجه مانده‌اند.

در این میان پروژه‌های سدسازی لرستان با دهها سال قدمت آغاز عملیات اجرایی، کاسه صبر مردم را لبریز کرده‌اند.

سدهایی با پیشرفت فیزیکی ۲ و ۵ درصد!

داریوش حسن نژاد مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان در سخنانی، اظهار داشت: قبل از پیروزی انقلاب هیچ گونه سد، بند انحرافی، ایستگاه پمپاژ تأمین آب کشاورزی در استان لرستان وجود نداشت و در حال حاضر به برکت پیروزی انقلاب سدهای «ایوشان» خرم‌آباد با ظرفیت ذخیره ۵۲ میلیون مترمکعب، «هاله» کوهدشت با ۳.۵ میلیون مترمکعب، «کزنار» با یک میلیون مترمکعب، «خان آباد» الیگودرز با ۴.۵۸ میلیون مترمکعب و «مروک» دورود با ۱۰۶ میلیون مترمکعب طی چهار دهه گذشته در لرستان به بهره برداری رسیده‌اند.

وی، عنوان کرد: این سدها با اهداف مختلف برقابی، تأمین آب شرب، صنعت، کشاورزی، کنترل و مهار سیلاب و گردشگری به بهره‌برداری رسیده‌اند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان، ادامه داد: همچنین سدهای «کمندان» ازنا با ۸۲ درصد پیشرفت فیزیکی، «آبسرده» با ۴۱ درصد پیشرفت فیزیکی، «شهید بروجردی» شهرستان بروجرد با ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی، «حوضیان» الیگودرز با ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی، «عالی محمود» الیگودرز با ۲۱ درصد پیشرفت فیزیکی، «تاج امیر» نورآباد با ۵۱ درصد پیشرفت فیزیکی و سدهای «مخملکوه» و «زیبامحمد» خرم آباد به ترتیب با دو و پنج درصد پیشرفت فیزیکی در دست ساخت هستند.

حسن نژاد، تصریح کرد: شبکه‌های آبیاری و زهکشی پایاب سدها به تعداد ۱۰ شبکه به مساحت ۳۴ هزار هکتار شامل شبکه‌های «ایوشان»، «حوضیان»، «کمندان»، «کاکارضا» و «مروک» نیز در حال اجرا هستند.

وزارت نیرو به تعهدات خود عمل نکرد

اسفندیار حسنی مقدم رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز پیش از این در سخنانی با اشاره به موضوع عدم ایجاد شبکه‌های پایاب سدهای استان، عنوان کرد: سد «ایوشان» بنا بوده که دو هزار و ۴۰۰ هکتار زمین کشاورزی از طریق آن آبی شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه همچنین بنا بوده از طریق احداث سد «مروک» سه هزار هکتار زمین کشاورزی آبی شود، ادامه داد: همچنین دو هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی نیز قرار بوده که از طریق سد «حوضیان» آبی شود.

حسنی مقدم، افزود: احداث سد توسط وزارت نیرو است، انتقال و اجرای شبکه‌های یک و دو که آب را از سد به زمین انتقال می‌دهد نیز بر عهده وزارت نیرو و شرکت آب منطقه‌ای باید انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه در داخل زمین و اجرای شبکه‌های سه و چهار انتقال آب بر عهده جهاد کشاورزی است، عنوان کرد: متأسفانه همکاران ما در وزارت نیرو تا کنون به دلایل متعددی که اعلام می‌کنند نتوانسته‌اند این کار را انجام دهند و این قضیه مورد اعتراض ما هم هست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه از سد به عنوان «تشتک تبخیر» در حال حاضر استفاده می‌شود، افزود: خواهش ما این است که شرکت آب منطقه‌ای و وزارت نیرو سریع‌تر نسبت به اجرای این شبکه‌ها اقدام لازم را داشته باشند.

حسنی مقدم، عنوان کرد: در صورتی که وزارت نیرو به تعهدات خود عمل کنند برای اجرای اجرای شبکه سه و چهار، آبیاری‌های تحت فشار و سیستم‌های نوین آبیاری در مزارع محدودیت اعتباری نداریم.

کد خبر 5141715

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha