به گزارش خبرنگار مهر، در این نشست ابتدا دبیر جشنواره دهم تئاتر عروسکی دانشجویان گفت: "در بخش صحنهای جشنواره 90 متن به دبیرخانه رسید که 50 اثر را یدالله وفاداری، کیانوش امیری، زهره بهروزینیا، بنفشه بدیعی و شیوا مسعودی بازبینی کردند و هفت اثر به صورت قطعی و 18 اثر به صورت مشروط و یک اثر در بخش جنبی به جشنواره راه یافتند که بازبینی مجدد آثار روزهای دوم و سوم آبان انجام میشود."
به گفته افشین قاسمی آخرین مهلت ارسال آثار بخش خیابانی 31 شهریورماه خواهد بود و اوایل آبان بازبینی این بخش انجام میشود. مکان اجراهای خیابانی علاوه بر فضاهای دانشگاه، خوابگاه دانشجویی، آسایشگاه کودکان بیسرپرست، خانه سالمندان و اماکن خاص عمومی را نیز خواهد بود. در بخش پژوهش چاپ یک جلد کتاب تخصصی نمایشنامهنویسی عروسکی و مجموعه مقالات تخصصی تئاتر عروسکی و کتاب نمایشنامههای برتر جشنواره دهم و انتشار کاتالوگ 10 ساله در دستور کار است.
وی ادامه داد: "امسال ورکشاپهای آموزشی قبل از شروع جشنواره کار خود را آغاز میکنند و مرحله اول این کارگاهها در سه دانشگاه کاشان، بوعلی همدان و خلیج فارس بوشهر با حضور یوسف صدیق، محمدکاظم اخوان و محمدرضا امامی برگزار میشود. قرار است در تهران کارگاهها به صورت شش ماهه در سه رشته کارگردانی با استاد زهرا صبری، نمایشنامهنویسی با دکتر ناظرزاده کرمانی و نصرالله قادری و عروسکسازی با محمد اعلمی از 25 اردیبهشت الی 25 آبانماه برگزار شود."
در بخش بینالملل کشورهای برزیل، تایلند، ترکیه، ایتالیا، انگلستان، فرانسه، هلند، تاجیکستان و فنلاند تقاضای حضور در جشنواره تئاتر عروسکی دانشجویی را ارائه دادهاند و تا به حال حضور برزیل در جشنواره قطعی شده است. نمایشگاه پوستر، ماسک، عروسک و عکس از بخشهای جنبی جشنواره است.
در ادامه نشست رئیس دانشکده سینما تئاتر با اعلام اینکه جشنواره تئاتر عروسکی از گذشتههای دور فعالیت خود را در دانشگاه هنر آغاز کرده، گفت: "دوره نهم در مکان دیگری بود که متأسفانه شیوه برگزاری آن به شیوهای بود که مجدداً جشنواره به دانشکده سینما تئاتر برگشت و دبیرخانه آن نیز به صورت دائمی دائر شد. سیاست دانشگاه هنر این است که فعالیتهای فوق برنامه دانشجویی را حمایت و هدایت کند و مشوق دانشجویانی باشد که در زمینه هنر فعالیت میکنند."
یوسف صدیق، مشاور جشنواره، نیز با اعلام اینکه در بعضی دانشگاهها با حذف گرایشهای تئاتری رو به رو هستیم، گفت: "تئاتر عروسکی با پول خود بچهها به خاطر عشق خودشان، کار خود را شروع کرد. همه فکر میکنند کار عروسکی مختص کودکان است و تمام تلاش جشنواره این است که به مخاطب خاص خود تعریفی درست از تئاتر عروسکی ارائه دهد."
وی درباره حمایتهای انجام شده از جشنواره گفت: "حمایتهایی که با حسن نیت شروع میشود در چارچوب دست و پاگیر اداری از وضعیت حمایتی خود خارج شده و حالت بازدارنده پیدا میکند. ما از نظرتخصیص اعتبار و بودجه مناسب با مشکل رو به رو هستیم."
دهقانپور در ادامه بودجه جشنواره دهم تئاتر عروسکی دانشجویان را 110 میلیون تومان ذکر کرد و گفت: "باید دیدگاهها را نسبت به تئاتر عروسکی تغییر داد. کاری که آقای بهروز غریبپور با اجرای نمایش "رستم و سهراب" در کشور چک انجام داد، نشاندهنده این است که اگر به درستی از مفاخر دینی و فرهنگی خود استفاده کنیم، نمایش عروسکی میتواند یکی از بهترین ابزارهای گفتگوی تمدنها باشد. تئاتر عروسکی میتواند بر اساس مفاهیم والای انسانی و دینی محور تعاملات بینالمللی باشد."
دبیر جشنواره هم درباره اجرای عمومی نمایشهای برگزیده و اختصاص سالن تمرین به گروهها گفت: "سه نمایش برتر اجازه اجرای عمومی خواهند گرفت و از طرف اداره کل هنرهای نمایشی کمک هزینه به آنها پرداخت میشود تا در تالارهای هنر و مولوی و فرهنگسراها اجرا شوند. برای سالن تمرین نیز به ادارات ارشاد و دانشگاهها در شهرستانها نامه زدهایم تا سالن تمرین در اختیار گروههای شهرستانی قرار دهند. گروههای تهرانی نیز در نگارخانه هنر و تالار فارابی تمرین میکنند."
دهمین جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی دانشجویان از 16 تا 24 آذرماه 1386 در بخشهای مسابقه صحنهای، خیابانی، مسابقه نمایشنامهنویسی و نمایشگاه ماسک، عروسک و پوستر در تهران برگزار میشود.
نظر شما