سید علی موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه هر ساله در فصل زمستان شاهد آماده سازی زمینهای شالیزاری برای انجام کشت برنج در استان گیلان هستیم، گفت: کشاورزان گیلانی با استفاده از نزولات آسمانی زمینهای خود را برای کشت برنج آماده میکنند.
وی با بیان اینکه انجام شخم زمستانه نخستین مرحله کشت برنج در شالیزارها است، افزود: تا به امروز ۴۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان شخم زده شدهاند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه این میزان معادل حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای استان گیلان است، گفت: در مقایسه با سال گذشته شاهد کاهش پنج درصدی انجام شخم زمستانه هستیم.
وی در ادامه به برخی از دلایل کاهش میزان شخم زمستانه نیز اشاره و اضافه کرد: کاهش نزولات آسمانی در ماههای اخیر یکی از مهمترین دلایل کاهش میزان شخم از سوی کشاورزان است.
موسوی همچنین با اشاره به مزیتهای انجام شخم زمستانه در شالیزارها، گفت: افزایش حاصلخیزی خاک، کاهش آفات برنج به ویژه کرم ساقه خوار و امکان استفاده به موقع از کودهای پایه تنها بخشی از مزیتهای انجام شخم زمستانه در شالیزارها است.
وی با اشاره به مشکلات ناشی از منابع آب کشاورزی در سالهای اخیر، اظهار کرد: استفاده از نزولات آسمانی در آماده سازی زمین در استفاده بهینه از منابع آبی بسیار تأثیرگذار است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان همچنین تأکید کرد: شالیکاران باید پیش از شروع فصل کشت برنج، مرزها را پاک تراشی کرده، نهرهای سنتی و کانالهای آبیاری را پاک سازی کنند تا آب به خوبی به شالیزارها رسیده و از هدر رفت آن جلوگیری شود.
نظر شما