۱۸ تیر ۱۳۸۶، ۹:۳۲

یک مقام مسئول در وزارت اقتصاد خبر داد :

خوش حسابی ایران در موسسات مالی بین المللی

خوش حسابی ایران در موسسات مالی بین المللی

تمام دست اندرکاران به حفظ اعتبار و حیثیت جهانی اشراف کامل داشته و مبالغ بازپرداخت اقساط وام بانک جهانی را در بودجه پیش بینی می‌کنند که بر این اساس، ایران جایزه خوش حسابی بانک جهانی را دریافت کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرکل امور مالی و نظارت بر وام ها و تسهیلات خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، با اشاره به وجود قوانین مالی و محاسباتی در بانک جهانی و بانک توسعه اسلامی گفت: در مورد پروژه های انجام شده در ایران تخلفات مناقصاتی و تدارکاتی کم مشاهده می شود و ایران از آن دسته کشورهایی است که ممکن است پروژه‌ای را با تاخیر و سهل انگاری انجام دهد اما تخلف در آن بسیار نادر بوده است.

احمدپاکباز افزود: بانک جهانی معمولا 100 درصد منابع مالی پروژه ها را تامین و به صورت شراکتی عمل می کند به این معنا که در اکثر قریب به اتفاق پروژه های ما، 80 درصد منابع مالی جهانی و 20 تا 30 درصد منابع داخلی کشوراست.

وی با بیان اینکه ایران در پروژه ها گام به گام سیستم بانک جهانی پیش نمی‌رود، تصریح کرد: بانک جهانی از همان ابتدای امر درصد خود را به پروژه مربوطه اختصاص می دهد یعنی ممکن است طول اجرای یک پروژه 5 سال باشد ولی اگر دوسال هم طول کشید این پول در اختیار پروژه قرار می گیرد، اما در کشورما مکانیزم سیستم تخصیص اعتبار وجود دارد و اگر قرار باشد 20درصد در مدت 5 سال در اختیار طرح قرار گیرد، این مقدار هرسال به صورت بودجه ای به طرح اختصاص می یابد.

پاکباز گفت: پیشنهاداتی برای رفع این مشکل ارایه شده تا اعتبارات مربوط به مشارکت بانک جهانی و بانک توسعه اسلامی اولویت داده شوند و دستگاههای اجرایی بتوانند از منابع بانکی آنها استفاده کنند اما از این طرح استقبال نشد چراکه این پروژه در کنار سایر پروژه هایی که باید تامین مالی شوند، دیده می شود و ناگزیر موضوع اولویت بندی مطرح می شود. این مقام مسئول در سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران گفت: درچنین حالتی، برخی پروژه ها خودبخود حذف می شوند.

وی اظهار داشت: بانک جهانی با آماده شدن پروژه مبلغی را به صورت تنخواه می پردازد و منابع مالی بعدی در صورتی خواهد بود که سهم ما تامین شده باشد اما اگر تامین نشود، بانک هم سهم خود را نمی دهد و پروژه با تاخیر به اجرا درمی آید.
پاکباز گفت: در 5 سال اخیر ارتباط ما با بانک جهانی افزایش قابل توجهی داشته به همین دلیل برای آشنایی دست اندرکاران و برخی مسئولان با ضوابط و مقررات این بانک، با برگزاری کارگاه های آموزشی در سراسر کشور توانسته ایم قواعد را آموزش دهیم.

وی در خصوص تاثیر تحریم های اخیر بر روابط ایران با بانک توسعه اسلامی و بانک جهانی خاطرنشان کرد: به هرحال کشورهایی که به ایران فشار وارد می کنند در بانک جهانی هم عضو هستند و سعی می کنند روابط این بانک را با ایران محدود کنند؛ اما هرکشور براساس سهمی که در بانک دارد، فعالیت می کند. در حال حاضر  برای پروژه هایی که قرارداد منعقد شده مشکلی وجود ندارد.

براساس این گزارش هفته نامه وزارت امور اقتصادی و دارایی، پاکباز گفت: اصولا بانک جهانی تلاش می کند تا تحت الشعاع مسائل جهانی قرار نگیرد. برنامه های همکاری ایران با این بانک سه ساله است بنابراین در جریان مذاکره تفاهم نامه هایی هم منعقد شده لذا در حال حاضر این بانک در حال بررسی پروژه هایی که از سوی ایران معرفی شده‌اند،است.

وی تغییر سبد ارزی بر روابط ایران با بانک جهانی را بی تاثیرخواند و گفت: برای دریافت تسهیلات از بانک جهانی هر ارزی را می توان درخواست کرد. البته براساس سیاست های فعلی، تا آنجایی که توانستیم مبادلاتمان را با یورو انجام داده ایم.

مدیرکل امور مالی و نظارت بر وام ها و تسهیلات خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران گفت: وام هایی که کشور از بانک جهانی و توسعه اسلامی می گیرد به دو شکل مستقیم و تضمینی است. بازپرداخت وام مستقیم به سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران است اما وام های تضمینی از سوی دولت ضمانت می شود که در صورت عدم بازپرداخت وام گیرنده، این دستگاه نسبت به بازپرداخت اقساط وام اقدام می کند.

پاکباز در پایان خاطرنشان کرد: بانک جهانی دو نوع بهره دارد که یکی از آنها نسبت به مبالغ استفاده شده و یک بهره دیگر برای مانده مصرف نشده است که 75 صدم درصد بوده و در صورت خوش حسابی این رقم کاهش می یابد و ما همیشه از آن استفاده کرده ایم.

کد خبر 514527

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha