۲۵ بهمن ۱۳۹۹، ۱۴:۴۳

نجابتی در نشست خبری مطرح کرد؛

تغییر رویکرد جشنواره «هنر مقاومت»/ از قالب دفاعی خارج شده‌ایم

تغییر رویکرد جشنواره «هنر مقاومت»/ از قالب دفاعی خارج شده‌ایم

مسعود نجابتی دبیرکل ششمین جشنواره جهانی هنر مقاومت از تغییر رویکرد هنرمندان جبهه مقاومت در برخورد با غرب خبر داد و تاکید کرد آثار هنری از قالب دفاعی خارج شدند و تهاجمی عمل می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری ششمین جشنواره جهانی هنر مقاومت صبح شنبه ۲۵ بهمن ماه با حضور دبیرکل، دبیر اجرایی و مدیر روابط عمومی این رویداد در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شد.

مسعود نجابتی دبیرکل ششمین جشنواره هنر مقاومت در نشست خبری این رویداد با اشاره به اینکه روز جمعه اختتامیه این دوره جشنواره و اعلام برگزیدگان است، گفت: جز معدود نهادهایی هستیم که بنا داریم آثاری را در جشنواره هنر مقاومت بپذیریم که کاربردی باشند و تمام تلاش‌مان این است که هنر در مسیر کاربردی خودش قرار بگیرد و صرفاً این نباشد که در نمایشگاه عرضه شود و زمان‌دار باشد. نگاه‌مان در جشنواره هنر مقاومت تاکنون، کاربردی بود و امسال هم اینگونه بود.

وی در مورد رشته‌ها و آثاری که در هر رشته پذیرش شد، بیان کرد: در هر رشته با توجه به قابلیت و ظرفیتی که داشت و همچنین با توجه به رویکرد جوان‌گرایی و تأکیدی که بر حضور جوانان مستعد داشتیم، آثار انتخاب و داوری شدند. همچنین در کنار اینها، آثار پیشکسوتان را نیز داریم.

نجابتی با تاکید مجدد بر جوان‌گرایی این دوره جشنواره، عنوان کرد: توجه ویژه به جوانان را امسال نیز داشتیم و آقای حبیبی با حضور در تمام استان‌های کشور آثاری هنرمندان جوان به ویژه در رشته نقاشی که به دلیل فقدان رسانه جایی برای عرضه ندارند، برای حضور در جشنواره انتخاب کرد. ویژگی دیگر جشنواره، تمرکززدایی است که بر اساس آن، هر هنرمندی که با هر عیاری اثر تولید کرده، زیر چتر جشنواره گرفت.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه نگاه‌مان به آثار کاربردی بود، رشته‌های طراحی صنعتی و پرچم و کتیبه امسال به جشنواره اضافه شدند. چون نگاه‌مان کاربردی است، هر رشته‌ای که بتواند اثری کاربردی و در قالب محصول ارائه کند، پذیرفتیم. محصولات نیز آماده تولید انبوه شده است که توزیع خواهد شد.

نجابتی با اشاره به حضور آثار این دوره در فضای رسانه‌ای و مجازی، گفت: لازمه حضور در فضای مجازی، متحرک شدن آثار بود که این موضوع را اعلام کردیم و تعدادی آثار در بعضی از رشته‌ها برای‌مان ارسال شد که انتظارش را نداشتیم اما آثاری که به دست‌مان رسیده فتح بابی برای پیوند هنرهای تجسمی با رسانه‌های مجازی است.

محمد حبیبی دبیر اجرایی ششمین جشنواره هنر مقاومت نیز در این نشست در توضیح رشته‌ها گفت: در ۴ رشته هنرهای حجمی، نقاشی، پرچم و کتیبه، از ۸ رشته به سیره و شخصیت سردار شهید قاسم سلیمانی پرداخته شده است. فلسطین و قدس هم موضوع دیگری است که مورد توجه جشنواره قرار گرفت. کرونا و مدافعان سلامت و کمک‌های مومنانه و حمایت از تولید و کار از دیگر موضوعاتی بود که در بخش‌های مختلف به آن پرداخته شد. در بخش نقاشی که کیفیت بالایی نیز داشت، ۶۰ درصد آثار از سوی اساتید این رشته دریافت شده است که از آن جمله می‌توان به عبدالحمید قدیریان و حسن روح‌الامین اشاره کرد.

وی بیان کرد: در مجموع ۴ هزار و یک اثر دریافت کردیم که ۹۳۹ اثر خارجی و ۳۰۶۲ اثر داخلی بود. از ۸ رشته جشنواره، ۴ رشته بین‌المللی بود و از میان برگزیدگان، یک هنرمند در حوزه کاریکاتور است که غیرایرانی است و قرار است از او با صنایع دستی ایرانی تقدیر کنیم. همچنین از ۴ هنرمند پیشکسوت هم تقدیر خواهیم کرد.

نجابتی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره رویکرد جشنواره در انتخاب موضوعات متناسب با هر رشته گفت: در بحث گام دوم موضوعاتی مطرح شده بود و با توجه به آن، نیازهای واقعی جامعه نیز مشخص شد و ما نیز از دبیران بخش‌های مختلف خواستیم موضوعات پیشنهادی‌شان را ارائه کنند. وقتی شهادت سردار سلیمانی و دکتر فخری‌زاده و پاندمی کرونا پیش آمد، این موضوعات نیز اضافه شد. اما روال جشنواره در انتخاب موضوعات، بر پیشنهاد دبیران و با توجه به اسناد بالادستی و اهداف جشنواره است.

دبیرکل جشنواره همچنین تاکید کرد: از ویژگی‌های دیگر ششمین جشنواره هنر مقاومت این است که دوستان هنرمند از قالب دفاعی بیرون آمدند و تهاجمی عمل می‌کنند؛ البته دفاع مقوله مقدسی است اما با توجه به هجمه‌ها، دوستان طراحی عملیات را شروع کردند که از جمله مهمترین این اقدامات می‌توان به جشنواره کاریکاتور هولوکاست که توسط مسعود شجاعی طباطبایی راه‌اندازی شد، اشاره کنیم که غرب را واقعاً عصبانی کرده است.

اختتامیه ششمین جشنواره جهانی هنر مقاومت جمعه اول اسفندماه ساعت ۱۶ در خانه هنرمندان ایران سالن استاد شهناز برگزار خواهد شد.

به گزارش مهر، موزه هنرهای معاصر فلسطین میزبان بخش نقاشی جشنواره هنر مقاومت است، ۸۰ تابلوی نقاشی به نمایش گذاشته شده است. دبیری بخش نقاشی برعهده غلامعلی طاهری بود که در این جلسه حضور نداشت اما بیانیه‌ای از وی درباره بخش نقاشی جشنواره قرائت شد که به شرح زیر است:

«ضمن تشکر فراوان از هنرمندان ارجمند و پرانگیزه‌ای که در بخش نقاشی جشنواره جهانی هنر مقاومت شرکت کرده و آثار قابل قبولی ارسال نمودند به عرض می‌رسانم که تعداد ۶۰۰ اثر از ۲۹۰ هنرمند شرکت کننده به دبیرخانه جشنواره واصل شد و از این تعداد ۱۳۱ اثر جهت نمایش و چاپ در کتاب جشنواره انتخاب شد.

آثار انتخاب شده در دو مرحله در موزه هنرهای معاصر فلسطین به نمایش در خواهد آمد. در زمان نخست تعداد ۸۱ اثر از ۲۱ بهمن ماه به مدت دو هفته و در زمان دوم نیز تعداد ۵۰ اثر از تاریخ ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ همزمان با روز هنر انقلاب خواهد بود.

از میان آثار انتخاب شده نیز تعداد ۸ اثر به مرحله فاینال داوری راه یافت که یک اثر برگزیده نفر اول دو اثر از دو هنرمند به طور مشترک دوم و دو اثر از دو هنرمند نیز به طور مشترک سوم شدند، همچنین سه هنرمند نیز آثارشان به عنوان قابل تقدیر انتخاب شد که در پایان نمایشگاه و مراسم اختتامیه اسامی ایشان اعلام و جوایز اهدا خواهد شد.

لازم می‌دانم از تمامی تلاشگران و برگزارکنندگان جشنواره صمیمانه تشکر کنم که در این دوران سخت با همت بلند اقدام به برپایی این رویداد مهم و تأثیرگذار در عرصه هنر انقلاب داشتند. همچنین از اساتید بزرگواری که با آثار فاخر خود به این جشنواره را اعتلا بخشیدند تشکر می‌کنم.

بسیار خرسندم که اعلام کنم به بیان صریح هیأت داوران آثاری که در ششمین جشنواره جهانی هنر مقاومت توسط هنرمندان گرامی کشور تولید و ارسال شده به لحاظ هنری از ارزش‌های بالایی برخوردار است و رشد کیفی قابل توجهی نسبت به دوره‌های قبل داشته است و بی‌گمان بسیاری از آثاری که سایر نمایشگاه‌های کشور دیده می‌شود برتر است.

معیارهای داوری نیز بسیار سختگیرانه بوده است چنان که چیرگی و توانمندی هنرمند در ایجاد یک ساختار منسجم و استفاده از عناصر بصری ملی و انقلابی و نیز چگونگی ایجاد ارتباط میان صورت و معنی در اثر هنری مد نظر قرار داشت. همچنین پیوند نمادها و نشانه‌های تصویری با فضای فرمیک اثر در بیان موضوع مورد نظر هنرمند نیز مد نظر داوران قرار داشت. اسامی راه یافتگان به جشنواره نیز در بیانیه بعدی منتشر خواهد شد.»

کد خبر 5145699

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha