۲۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۴:۳۸

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی:

کشورهای همسایه متقاضی ماسک تولیدی آذربایجان‌شرقی هستند

 کشورهای همسایه متقاضی ماسک تولیدی آذربایجان‌شرقی هستند

تبریز- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه ذخیره راهبردی ماسک بر اساس پیش‌بینی اوج مصرف آینده ضروری است، گفت: کشورهای همسایه متقاضی ماسک تولیدی آذربایجان‌شرقی هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حبیب امین زاده، با اشاره به انباشت ماسک در واحدهای تولیدی استان و کاهش تقاضا در بازار مصرف داخلی، افزود: با توجه به تقاضای بازارهای خارجی به ویژه کشورهای عراق، سوریه و جمهوری آذربایجان، درخواست ذخیره استراتژیک ماسک و صدور مجوز از سوی وزارت صمت برای صادرات مازاد تولید ماسک ارائه و این درخواست مصوب شده است و منتظر ابلاغ رسمی آن برای صادرات هستیم.

وی با بیان اینکه هم اکنون از مبادی غیررسمی و به صورت قاچاق ماسک و مواد ضدعفونی کننده به خارج منتقل می‌شود، اظهار داشت: با صدور این مجوز از قاچاق ماسک جلوگیری و بر میزان صادرات کشور افزوده می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی گفت: صدور این مجوز علاوه بر ارزآوری، از حبس شدن سرمایه واحدهای تولیدی استان جلوگیری و گشایشی در آزاد شدن سرمایه آنها فراهم می‌شود.

امین زاده، ادامه داد: در اوایل اسفند ۹۸ در این استان یک دستگاه با ظرفیت تولید روزانه سه هزار ماسک و سه واحد تولید مواد ضدعفونی کننده وجود داشت در حالی که اکنون به جایی رسیده‌ایم که امکان صادرات این مواد فراهم شده است.

وی یادآوری کرد: در زمان کنونی قیمت دولتی ماسک یک هزار و ۲۰۰ تومان است، در حالی که ماسک ارزان‌تر از نرخ دولتی در سطح این استان برای متقاضیان عرضه می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی گفت: در سطح استان واحدهای تولید کننده ماسک در یک شیفت کاری می‌توانند تا ۲ میلیون عدد ماسک تولید کنند و مشکلی در تیراژ تولید وجود ندارد و فقط احتمال بروز مشکل در تأمین مواد اولیه است.

امین زاده، افزود: با توجه به پتانسیل صنایع استان به ویژه بخش ماشین سازی و قطعه سازی و وجود ارتباط بین صنعت و دانشگاه، اواخر فروردین امسال با مهندسی معکوس موفق به تولید دستگاه‌های تولید ماسک شدیم و هم اکنون حدود ۴۲۰ دستگاه تولیدی استان در نقاط مختلف کشور به تولید ماسک مشغول هستند.

وی با اشاره به تکلیف استان در سال جهش تولید برای داخلی سازی و بومی سازی قطعات صنعتی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار، اظهار داشت: این استان در جریان کرونا به این هدف رسید و با توجه به تولید این دستگاه‌ها در سطح استاندارد بین المللی، هم اکنون تقاضا برای خرید این دستگاه‌ها در کشورهای منطقه زیاد است.

کد خبر 5146749

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha