به گزارش خبرگزاری مهر، محققان موسسه تحقیقات سرطان و بیمارستان سلطنتی مارسدن لندن در فاز دوم آزمایش داروی جدیدی با عنوان "آبیراترون" سطح آنتی ژن ویژه پروستات (Psa) را به میزان 50 درصد کاهش دادند. این آنتی ژن، مهمترین شاخص حضور تومر پروستات است.
علاوه براین، داروی "آبیراترون" در بیمارانی که درمان های هورمونی را پس زده بودند و تحت شیمی درمانی قرار داشتند، کاهش چشمگیر تعداد هورمون ها را نشان داد.
این دانشمندان که نتایج تحقیقات خود را در کنگره سالانه " انجمن غددشناسی پزشکی اروپا " در لوزان سوئیس ارائه کرده اند، در خصوص این سرطان توضیح دادند که تومر پروستات با هورمون های مردانه ای چون "تستوسترون" تحریک و تغذیه می شود.
بیضه ها منبع اصلی تولید این هورمون هستند. باوجود این، تستوسترون در بخشهای دیگر بدن هم تولید می شود.
تاکنون درمان سرطان پروستات با استفاده از جراحی یا داروهایی انجام می شد که مانع تولید تستوسترون در بیضه ها می شدند. درحالی که تولید این هورمون در بخش های دیگر بدن ادامه می یافت و این مسئله باعث رشد تومرها می شد.
براساس گزارش ساینس دیلی، این داروی جدید برخلاف روش های قبلی به جای ممانعت از تولید هورمون، توانایی مسدود کردن تولید آنزیم مخصوصی را دارد . این آنزیم نه تنها مسئول تولید تستوسترن در بیضه ها است، بلکه نقش بنیادی در تولید این هورمون در تمام نقاط بدن دارد.
بنابراین با ایجاد مانع در تولید این آنزیم، تومرها منبع غذایی خود را ازدست می دهند و به این ترتیب دیگر قادر به توسعه نیستند.
فاز سوم آزمایش این دارو از سال آینده آغاز می شود.
نظر شما