گزارش مهر از به گزارش خبرگزاری مهر، ابعاد کیفی و کمی مسابقات روبوکاپ 2007 آتلانتا که از اول جولای آغاز شده و فردا نیز با برگزاری سمپوزیوم بین المللی آن به پایان کار خود خواهد رسید از جنبه های گوناگونی قابل بحث و بررسی است.
مسابقات امسال با حضور اسمی 39 کشور جهان در قالب حضور 1700 شرکت کننده برگزار شد و از دید کارشناسان به ویژه پروفسور تاکر بالچ رئیس این مسابقات، برگزاری آن برای نخستین بار در یک محیط دانشگاهی (انستیتو فناوری جورجیا) یکی از نقاط عطف آن بوده است. از سوی دیگر نظم و مدیریت حاکم بر مسابقات گرچه یکی از جنبه های مثبت و چشمگیر این دوره از مسابقات محسوب می شود اما این نکته نمی تواند کارشکنی های آمریکا و اعمال رفتارهای تبعیض آمیز در قبال تیم های ایرانی و برخی تیم های دیگر را توجیه کند.
تیمهای شرکت کننده در روز اول جولای مصادف با دهم تیر ماه به محل اصلی برگزاری مسابقات وارد شده و در دوم جولای (یازدهم تیرماه) تمرینات آماده سازی را برگزار کردند. این روز، روز آماده سازی تیمها عنوان شد. بر طبق برنامه ریزیهایی که صورت گرفته بود، در روز سوم (دوازدهم تیر ماه) و از ساعت 10 صبح تا 6 بعد از ظهر مسابقات راند نخست موسوم به Round-robin1 برگزار شد. در این روز مراسم رسمی افتتاحیه مسابقات نیز برگزار شد. طی روزهای چهارم جولای (سیزدهم تیر ماه) تا ششم جولای (پانزدهم تیرماه) راندهای دوم تا چهارم مسابقات برگزار شد. رقابت های مرحله نیمه نهایی در روز هفتم جولای (شانزدهم تیر ماه) برگزار شد و در روز هشتم جولای (هفدهم تیر ماه) نیز رقابت های نهایی بین تیم های صعود کرده به مراحل پایانی انجام شد که برگزاری جشن ویژه اهدای مراسم نیز با حضور نمایندگان تیم های برتر و مسوولان و برگزارکنندگان پایانی خوش برای شرکت کنندگان در این مسابقات بود.
مسابقات امسال در 4 بخش عمده روبات های امدادگر، روبات های خانگی، فوبالیست و بخش جدیدی به نام نانوگرم برگزار شد. بخش نانوگرم برای نخستین بار در مسابقات روبوکاپ راه اندازی شد و از این رو تنها 5 تیم از آمریکا، سوئیس و کانادا در این بخش جدید حضور یافتند که در نهایت تیم سوئیسی به مقام نخست دست یافت.
در بخش روبات های خانگی نیز تیم AllemaniAC از آلمان پس از پشت سرگذاشتن رقبای خود از کشورهای مختلف از جمله چین و ژاپن به مقام نخست دست یافت.
به گزارش مهر، در بخش پرطرفدار و قدیمی روبات های فوتبالیست که در سطوح مختلف برگزار شد تیم هایی از چین، آلمان، هلند، آمریکا و ژاپن مقام های اول تا سوم را بین خود تقسیم کردند. متاسفانه در این بخش از مسابقات هیچ یک از تیم های ایرانی به موفقیت های قابل توجهی دست نیافتند. شاید یکی از مهمترین عوامل چنین ناکامی، عدم حضور بسیاری از تیم های ایرانی به واسطه صادر نشدن ویزا برای آنها بوده است.
همچنین در بخش روبات های چهارپا(Four Legs) نیز تیم های دانشجویی از آمریکا و استرالیا حائز بهترین مقام ها شدند.
در کل کشورهایی نظیر تایلند، فرانسه، ایتالیا، شیلی، مکزیک و فنلاند نیز که سرمایه گذاری های کلانی بر روی تیم های خود کرده بودند نتوانستند به موفقیت های چشمگیری دست یابند و در این میان تیمی از ایتالیا در بخش روبات های جونیور که در آن تیم اسپادانای ایران اول شد، به مقام دوم نائل شد.
در مسابقات امسال تیم های ایرانی به ویژه تیم های شرکت کننده در بخش روبات های واقعی (قابل لمس) دستاورد چندانی نداشتند و بروز برخی ناهماهنگی ها از یک سو و ناملایمات آمریکایی ها موجب افت نسبی در تیم های ایرانی شد. در مسابقات امسال به حق تیم دانش آموزی دبیرستان شهید اژه ای اصفهان که با هزینه های شخصی راهی آتلانتا شده بود و توانست مقام نخست سال گذشته آلمان را تکرار کند، گل سرسبد موفقیت تیم های ایرانی بوده است. این تیم دو نفره متشکل از خیرآبادی و نادری با به ثمر رساندن بیش از 200 گل و ثبت 700 امتیاز رکورد بی سابقه ای را برجای گذاشتند.
به گزارش مهر، در مسابقات امسال تیم هایی نیز از دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه اصفهان، شهید رجایی، امیرکبیر و دانشگاه آزاد قزوین نیز حضور داشتند که نتایج چندان جالب توجهی کسب نکردند.
مسابقات روبوکاپ 2007 آتلانتا فردا با برگزاری سمپوزیوم بین المللی رسما پایان خواهد یافت و کشورهای شرکت کننده از هم اکنون خود را برای شرکت دادن تیم های جدید و جوان تر خود در مسابقات آینده که در چین برگزار خواهد شد آماده می کنند.
نظر شما