به گزارش خبرنگار مهر، خلیل نیکشاد عصر پنجشنبه در جلسه شورای گفتو گوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی اردبیل اظهار کرد: سند راهبری کشاورزی استان با ۶۴۰ نفر ساعت کار کارشناسی به صورت مفصل تهیه و تدوین شده که امیدواریم این سند مسیر توسعه بخش کشاورزی استان را به شایستگی ترسیم کند.
وی به کسب رتبه اول استان اردبیل در بین استانهای کشور در حوزه پوشش بیمهای محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: در ۳۰ سال اخیر کسب این جایگاه ممتاز یکی از آرزوها و خواستههای ما بوده که جامه عمل پوشیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: یکی از مشکلاتی که کشاورزی ما همواره از آن رنج میبرد نظام بودجهریزی به هم ریخته و نامنسجمی است که در حقیقت فعالیتها و برنامهریزیها را در بخش کشاورزی عقیم کرده است.
نیکشاد جمعیت شاغل در بخش کشاورزی را متکثر در سطح کشور و استان اردبیل اعلام کرد و ادامه داد: جالب است کمتر از ۲۰ درصد این جمعیت حضور دائمی در سر مزرعه ندارند و عمدتاً به صورت فصلی مشغول فعالیتهای کشاورزی هستند.
وی در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: قوانین و مقررات بخش کشاورزی مربوط به ۴۰ سال پیش است و بهتر است متناسب با توسعه جوامع این قوانین و مقررات بازنگری شده و به نوعی اصلاحات در آن انجام شود.
نیکشاد به پایین بودن پرداخت یارانه حمایتی بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: در حالی که در کره جنوبی، ژاپن، آمریکا یارانه پرداختی بین ۵۰ تا ۶۰ درصد است اما در کشورمان این یارانه رقم ناچیزی را شامل میشود که به هیچ عنوان مؤثر در توسعه بخش کشاورزی نیست.
وی به پایین بودن نرخ بازده سرمایه در بخش کشاورزی و بیانگیزگی برای حضور سرمایهگذاران در این بخش اشاره کرد و افزود: با توسعه شهرکهای گلخانهای در شمال استان اردبیل به اذعان همگان این منطقه به قطعهای همچون پارس جنوبی تبدیل شده که میتواند بازده اقتصادی و ارزش افزوده را به همراه داشته باشد.
زنجیره فرآوری برای محصولات برند اردبیل
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در ادامه اظهار کرد: بیمه محصولات کشاورزی نه تنها بیمه تجاری نیست بلکه دولت در سالهای گذشته همواره رقم آن را بسیار ناچیز دیده به طوری که ما در سال گذشته از ۳۱۶ میلیارد تومان خسارت پرداختی به گندم، نیمی از این منابع را جذب استان اردبیل کردیم.
نیکشاد در مورد تقویت زنجیره تولید بخش کشاورزی و برندسازی چهار تا پنج محصول ویژه استان در این بخش تصریح کرد: ما باید برای زنجیره تولید محصولات با ارزشی همچون سیبزمینی، گیاهان دارویی، گوشت قرمز و محصولات دانههای روغنی شرایط ویژهای را فراهم کنیم تا سرمایهگذاران بتوانند با انگیزه در این زمینه ورود پیدا کنند.
وی به تکمیل زنجیره تولید گوجه فرنگی نیز در استان اشاره کرد و ادامه داد: در کنار فرآوری گوجه فرنگی در منطقه مغان و خرید سه دستگاه کمباین برداشت گوجه فرنگی، سرتینگ میوه و خرید دستگاههای مجوز ایتالیایی در این زمینه جز برنامهریزیهای سازمان جهاد کشاورزی بوده تا بتوانیم محصولات باغی را فرآوری کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: در سطح دنیا نیمی از محصولات کشاورزی به بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی اختصاص پیدا میکند که در استان اردبیل نیز همین رویکرد دنبال شده و با توجه به تولید بیش از چهار میلیون تن محصولات کشاورزی در استان، هم اکنون ظرفیت صنایع تبدیلی و تکمیلی استان حدود دو میلیون تن است که در قالب ۱۹۲ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی انجام شده و یا در مرحله اجرای آن هستیم.
نظر شما