به گزارش خبرگزاری مهر، کاووس حسنلی با بیان اینکه این جشنواره داستانی، با همکاری «کرسی پژوهشی حافظ»، برگزار خواهد شد، هدف از این برنامه فرهنگی ادبی را آشنایی و پیوند بیشتر نسل امروز با شعر و اندیشهی حافظ و فرهنگ اصیل و پرمایهی کهن ایران معرفی کرد و توضیح داد: کرسی پژوهشی حافظ در مرکز حافظشناسی، برای همسخنی نسل امروز با شعر حافظ، برنامههای متنوعی دارد و جشنوارهی داستاننویسی با موضوع حافظ یکی از همین برنامههاست.
مدیر کرسی پژوهشی حافظ در ادامه به پیوند جهان امروز و تاریخ کهن این مرز و بوم پرداخت و گفت: مردم ما بخشی از سرفرازی امروز خود را از بزرگانِ سربلند گذشته و نیاکان افتخار انگیز خود وام گرفتهاند؛ تاریخ گذشتهی ما کتابیست پر برگو بار که البته صفحات تاریک هم دارد و ما هرگز نباید دچار خودفریبی بشویم و گمان کنیم همهی برگهای این کتاب یکسره روشن و متعالی است؛ اما این کتاب پربرگ و بار آنقدر صفحههای زرین و روشن دارد، که رشک بسیاری از ملتهای دیگر را برمیانگیزد.
مدیر مرکز حافظشناسی ادامه داد: مسلماً جهان گذشتگان جهانی دیگرگونه بوده است و ما امروز در جهانی دیگر و با شرایطی دیگر زندگی میکنیم؛ اما این واقعیت روشن نمیتواند و نباید موجب گسستن ما از ریشههای استوارمان باشد متأسفانه در دویستسال گذشته بسیاری بودهاند که گمان کردهاند، برای زیستن شایسته در جهان امروز باید از همهی گذشتهی خود برید، گسست و از آن دست کشید البته کسانی هم بودهاند و هستند که هنوز در گذشته زندگی میکنند و فهم درستی از جهان معاصر ندارند.
حسنلی با بیان اینکه: امروز ما ناگزیریم با درک درست جهان معاصر، بدون آنکه گرفتار واپسگرایی بشویم، از سرمایههای ارزشمند فرهنگی و ادبی خود بهرهمند باشیم؛ تأکید کرد: شاعر بزرگ «حافظ شیرازی» یکی از همین گنجینههای ارزشمند است که بسیاری از اندیشمندان جهان معاصر را به ستایش واداشته است.
دبیر جشنوارهی داستانی حافظ تأکید کرد: ادبیات داستانی میتواند یکی از راههای پیوند نسل امروز با شعر و اندیشهی حافظ باشد، از همینرو در آستانهی بیست و پنجمین سال فعالیت مرکز حافظشناسی؛ تصمیم گرفتیم نخستین جشنوارهی داستاننویسی را با موضوع حافظ برگزار کنیم.
وی ضمن اعلام فراخوان جشنوارهی داستانی حافظ از امروز، گفت: علاقهمندان به شرکت در این جشنواره، میتوانند آثار خود را حداکثر تا ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ بهنشانی story.hafez@gmail.com ارسال نمایند.
حسنلی در خصوص مقررات و شرایط شرکت در این جشنواره گفت: داستانها باید در پیوند با شعر، اندیشه، زندگی یا زمانه حافظ باشد و نویسنده در انتخاب موضوع، سبک داستان و زمان رویدادها (معاصر یا گذشته) محدودیتی ندارد البته داستانهای ارسالی بهزبان فارسی و حداکثر ۴۰۰۰ کلمه باشد و هر داوطلب امکان ارسال یک یا دو اثر را خواهد داشت و داستانهای ارسالی نباید پیش از این در جایی منتشر شده باشد.
او با یادآوری اینکه آثار برگزیده از سوی مرکز حافظشناسی در مجموعهای چاپ و منتشر میشود، گفت: نویسنده با ارسال اثر داستانی خود و نیز تکمیل فرم ثبتنام، حق انتشار اثر را (در صورت انتخاب از سوی داوران) به مرکز حافظشناسی واگذار میکند.
نظر شما