به گزارش خبرنگار مهر، مسعود منصور ظهر شنبه در آئین افتتاح اولین پارک آبخیز کشور در منطقه گردشگری گردو اراک، اظهار کرد: از ۱۲۵ میلیون هکتار عرصه کشور، که در معرض فرسایش آبی قرار دارد که تاکنون در ۳۰ میلیون هکتار، عملیات آبخیزداری انجام شده است.
وی افزود: برای رسیدن به وضعیت نسبتاً مناسب، باید در سال حدود چهار میلیون هکتار، اقدامات آبخیزداری انجام دهیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه برای حفظ آب و خاک، تحقیقات و پژوهشها و مشاهدات میدانی نشان داده که یکی از بهترین راهحلها، اقدامات آبخیزداری است.
منصور خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعات پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری سالانه ۱۵.۴ تن در هکتار فرسایش آبی در کشور اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: اولین اثر بخشی آبخیزداری این است که باعث شود ۱۵ تن افزایش در هکتار در سال به ۹ تن در هکتار کاهش یافته که عددبالایی است. در حدود سه سال گذشته از صندوق توسعه ملی به اجرای عملیات آبخیزداری کمک شده در حد یک تا ۱۵ میلیون هکتار آبخیزداری در سال انجام شد، بنابراین همه باید کمک کنند تا منابعی را به پیشگیری تخصص دهند.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری افزود: با کار آبخیزداری اثرات تخریبی سیل به شدت کاهش پیدا میکند و سفرههای آب زیرزمینی تقویت میشود و نتیجتاً پدیده فرونشست زمین کاهش مییابد.
وب تاکید کرد: جلوگیری از فرسایش و رسوب گذاری به احیای قنوات و چشمه سارها میانجامد و امید به زندگی، مردم و جوامع مجاور افزایش پیدا میکند تا شاهد مهاجرتهای معکوس به روستا باشم.
نظر شما