۲۲ تیر ۱۳۸۶، ۱۳:۴۵

پاسخ امیدی‌نیا به مهر: (1)

چشم امید بیوتکنولوژیستها به مجلس / بیوتکنولوژی پاسبان نمی‌خواهد

چشم امید بیوتکنولوژیستها به مجلس / بیوتکنولوژی پاسبان نمی‌خواهد

دبیر کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت گفت : پیش نویس قانون ایمنی زیستی بدون توجه به نظر محققین در شورای ملی ایمنی زیستی به تصویب رسیده است. اگر چه بخشهایی از این پیش نویس اصلاح شده است اما چشم امید محققین برای حذف موانع تحقیقاتی در این قانون به نمایندگان مجلس شورای اسلامی دوخته شده است.

دکتر اسکندر امیدی نیا در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: پیش بینی می شود این پیش نویس در هیئت دولت نیز با مخالفت چندانی مواجه نشود. پس از از آن در کمیسیون های مجلس شورای اسلامی مطرح می شود و در آنجا مورد بررسی بیشتر قرار می گیرد.

وی به مواردی از پیش نویس که در جلسه شورای ملی ایمنی زیستی به تصویب نرسید اشاره کرد و گفت: مکان دبیرخانه ایمنی زیستی از این پس به صورت متغیر در تمامی سازمان ها و وزارتخانه های ذیربط مستقر می شود. آئین نامه ها نیز از این پس توسط کمیسیون هماهنگی شورا بیرون می آید و دیگر با دید سازمان محیط زیستی طراحی نمی شود. همچنین شرح وظایف سازمان ها نیز مشخص شده است. خوشبختانه مواردی در این جلسه به تصویب نرسید که تا حدی امیدوار کننده است.

دبیر کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دیدگاه محققین مربوط به ایمنی زیستی و بیوتکنولوژی در مورد قانون ایمنی زیستی ایده آلی است، گفت : از دیدگاه ایده آلی به جای ایجاد قانون برای بیوتکنولوژی، باید همانند مهندسی و انرژی هسته ای نظام خاصی با الزامات آکادمیک برای آن ایجاد کرد.

وی با اشاره به الزامات و محدودیت هایی که در قانون ایمنی زیستی برای بیوتکنولوژی ایجاد شده است، افزود: بیوتکنولوژی راز بقاء بشر و در بسیاری از موارد نیازمند حرکت های تهاجمی است و نباید برای آن پاسبان گذاشت.

امیدی نیا با ذکر مثالی از کشورهای کنترل کننده ایمنی زیستی گفت: پاکستان قوی ترین سیستم ایمنی زیستی را برای بیوتکنولوژی و تولید محصولات دست ورزی شده ژنتیکی به وجود آورده است اما از سوی دیگر سود این کنترل شدید بر تولیدات ژنتیکی به نفع شرکت های وارد کننده این محصولات تمام می شود.

وی اضافه کرد: زمانی که قانون بیوتکنولوژی کنترل کننده تر می شود، محققین این عرصه که نه شرکت تولید کننده ای برای محصولات ژنتیکی دارند و نه وارد کننده این محصولات هستند سود نمی برند بلکه شرکت های بزرگ وارد کننده خارج از کشور و ... منافع  بسیاری را از این سیاست به دست می آورند.

به گزارش مهر، پیش نویس قانون ایمنی زیستی که چندی پیش توسط اعضای شورای ملی ایمنی زیستی در سازمان حفاظت محیط زیست تدوین شد، از نظر بسیاری از اعضای انجمن های ایمنی زیستی، ژنتیک و بیوتکنولوژی مانع بزرگی برای تحقیقات بیوتکنولوژی به شمارمی آید. معترضین به این پیش نویس مدعی هستند نظرات آنها در تهیه این پیش نویس اعمال نشده و این پیش نویس بیش از اینکه علمی باشد بر اساس منافع سازمانی و بخشی تهیه شده است. بسیاری از بخش های این پیش نویس علیرغم مخالفت بسیاری از محققین در شورای ملی ایمنی زیستی با حضور معاون اول ریاست جمهور، رییس شورا، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به نایب رئیس شورا، وزیر علوم تحقیقات و فناوری و معاونین وزارتخانه های، بهداشت، بازرگانی و صنایع تأیید شد.

کد خبر 516658

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha