به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، ذبیح الله فیض آبادی عصر امروز در جشنواره سایت های برتر مدارس سراسر کشورافزود: ما محکوم به استفاده از فناوری اطلاعات در یک فرآیند جهانی هستیم و باید شرایط را به گونه ای فراهم کنیم تا مفید و موثر باشد.
وی در خصوص تهدید های فناوری اظهار داشت: حجم انبوه اطلاعات، غیر مفید و مخرب است و اگر چه فرصت های زیادی در اختیار کاربران قرار می دهد ما اگر برای استاده از آن آموزش ندیده باشیم و اطلاعات طبقه بندی نشده باشد کاربران دچار سردرگمی و بحران هویت می شوند .
فیض آبادی خاطرنشان کرد: تخریب فرهنگ بومی و تهدید ارزش ها، گریز از اجتماع و عدم مسئولیت پذیری، اعتیاد به اینترنت ، مواجه کودکان معصوم با سایت های مبتذل، ناهنجاری های خستگی از اطلاعات، گسست تعامل بین معلم و شاگرد و تهدید جایگاه مدرسه به عنوان مکان تعلیم و تربیت از تهدیدهای فناوری اطلاعات و ارتباطات است .
وی در خصوص ماموریت آموزش و پرورش در عصر جهانی شدن تصریح کرد: آموزش در فضای شبکه ای متفاوت است و نقش معلم از انتقال دهنده به راهنمایی کننده تغییر می کند و برای فکر کردن باید به دانش آموزان آموزش داده شود.
فیض آبادی ادامه داد: نظام نوین آموزشی باید به پرورش خلاقیت و نوآوری، آموزش فراگیر و مادام العمر با چگونه یاد گرفتن را آموزش دهد و دانش آموزان باید پژوهنده و تقویت کننده کار گروهی باشند .
وی در خصوص نظام آموزشی سنتی اظهار داشت: انتقال یک جانبه اطلاعات و محفوظات، عدم خلاقیت، محدودیت در تعداد فراگیران، کیفیت نامطلوب آموزش و بیگانگی دانش آموزان با فرهنگ کارگروهی از ویژگی های نظام آموزش سنتی است .
فیض آبادی افزود: نیروی انسانی با بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات محور توسعه پایدار است.
وی خاطر نشان کرد: فضای جدید فرصت بی شماری به ما می دهد تا از عقب ماندگی تاریخی فاصله بگیریم و با شناخت عوامل موثر توسعه و اقدام به موقع، نقش فعال و پیشرو به خود بگیریم .
نظر شما