۲۲ تیر ۱۳۸۶، ۱۳:۵۵

پاسخ امیدی‌نیا به مهر: (2)

ساز مخالف وزارت کشاورزی با محققان/ رویکرد سازمان محیط زیست ناسازگاری است

ساز مخالف وزارت کشاورزی با محققان/ رویکرد سازمان محیط زیست ناسازگاری است

دبیر کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت که در مصاحبه اولیه خود با اشاره به اینکه بیوتکنولوژی پاسبان نمی خواهد، امید محققین برای حذف موانع تحقیقاتی در قانون ایمنی زیستی را به نمایندگان مجلس دانست و گفت : مسئولین وزارت کشاورزی با محققین حوزه کشاورزی همگرا نیستند و بسیاری از منافع شخصی بر منافع علمی و ملی ارجحیت دارد.

دکتر اسکندر امیدی نیا در گفتگو با خبرنگار مهر به همگرا نبودن بسیاری از مسئولین با محققین در تدوین این پیش نویس اشاره کرد و گفت: در تدوین این پیش نویس باید ذی نفع های بیوتکنولوژی مشارکت می داشتند که عدم این موضوع نیز برخلاف ایده آل های ذهنی محققین بود.

وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مکانی که دبیرخانه ایمنی زیستی در آن مستقر است، بر خلاف رویکرد جدید محیط زیست در دنیا که تعاملی است، رویکردی مخالف دارد و همین امر باعث عدم مشارکت محققین در تدوین وتصویب پیش نویس شده است.

عضو هیئت علمی انستیتو پاستور با بیان اینکه تصویب پیش نویس فعلی برای محققین برخی وزارتخانه ها مشکل سازتر است گفت: محققین وزارت بهداشت با مسئولیت این وزارتخانه و حتی شخص وزیر در زمینه تحقیقات بیوتکنولوژی و تراریخته هم عقیده و متحد هستند. همین همگرایی باعث شد که تحقیقات دارویی مشمول قانون ایمنی زیستی قرار نگیرد اما در وزارت کشاورزی که مسئولین آن با محققین حوزه کشاورزی همگرا نیستند و بسیاری از منافع شخصی بر منافع علمی و ملی ارجحیت دارد.

وی اضافه کرد: این همگرایی در وزارت بهداشت باعث شد، بتوانیم بسیاری از مسایل که در قانون ایمنی زیستی به ضرر تحقیقات در بخش بهداشت و درمان بود از این قانون حذف شود اما عدم این همگرایی در وزارت کشاورزی باعث شد که محققین این بخش بیشترین اعتراض را به پیش نویش داشته باشند و نتوانند سازمان محیط زیست را برای حذف یا اصلاح برخی مواد قانون مجاب کنند.

امیدی نیا گفت: این در حالی است که محدودیت در تحقیقات ژنتیک گیاهی و کشاورزی به مراتب ضررهای بیشتری از تحقیقات بهداشت و درمان در زمینه دارو برای کشور به دنبال خواهد داشت. چرا که مردم از محصولات کشاورزی بیشتر از دارو استفاده می کنند.

وی با تأکید بر اینکه در فناوری های نوین نباید دیگاه ملی را فدای دیدگاه بخشی و شخصی کرد، اظهار داشت: مسایلی مانند بیوتکنولوژی و فناوری های نوین باید در مجرای علمی حل و فصل شود و کارشناسان ذیربط و ذی نفوذ هر حوزه به تصمیم گیری در مورد آن بپردازند.

رئیس کمیته ایمنی زیستی وزارت بهداشت افزود: سازمان حفاظت محیط زیست نمی تواند متولی خوبی برای بحث ایمنی زیستی و بیوتکنولوژی کشور باشد.

به گزارش مهر، پیش نویس قانون ایمنی زیستی که چندی پیش توسط اعضای شورای ملی ایمنی زیستی در سازمان حفاظت محیط زیست تدوین شد، از نظر بسیاری از اعضای انجمن های ایمنی زیستی، ژنتیک و بیوتکنولوژی مانع بزرگی برای تحقیقات بیوتکنولوژی به شمارمی آید. معترضین به این پیش نویس مدعی هستند نظرات آنها در تهیه این پیش نویس اعمال نشده و این پیش نویس بیش از اینکه علمی باشد بر اساس منافع سازمانی و بخشی تهیه شده است. بسیاری از بخش های این پیش نویس علیرغم مخالفت بسیاری از محققین در شورای ملی ایمنی زیستی با حضور معاون اول ریاست جمهور، رییس شورا، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به نایب رئیس شورا، وزیر علوم تحقیقات و فناوری و معاونین وزارتخانه های، بهداشت، بازرگانی و صنایع تأیید شد.

کد خبر 516992

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha