به گزارش خبرنگار مهر آیت الله محسن اراکی عصر دوشنبه در همایش «پنجمین سالگرد مطالبه رهبر معظم انقلاب در مورد تحقق حوزه انقلابی» که در اداره کل سازمان تبلیغات اسلامی قم برگزار شد، گفت: وصف «انقلابی» وصف ذاتی حوزه است و اگر حوزه انقلابی نباشد، حوزه نیست؛ کتاب و سنت و تجربه از جمله دلایل ما برای انقلابی بودنِ ذات حوزه است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه ۲۵ سوره مبارکه حدید گفت: بر اساس این آیه شریفه، هدف از ارسال انبیا، قیام اجتماعی برای برپایی قسط است و از آنجایی که علما و حوزه، ورثه انبیا هستند، هدفشان همان هدف انبیاست.
وی به آیه ۱۲۶ سوره شعرا اشاره کرد و گفت: با توجه به این آیه باید از انبیا اطاعت کرد و اطاعت از انبیا بدون فرمان روایی و حکومت آنها معنا ندارد. سیاست یعنی امر و نهی یعنی چگونه امر و نهی کنیم؛ سیاست به معنای نظام فرمان است پس بر اساس آیات و روایات حوزه به تبعیت از انبیا باید در سیاست و نظام فرمان حضور داشته باشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه به تبیین شاخصهای حوزه انقلابی پرداخت و گفت: دین به معنای برقراری نظام عدل و فرمانروایی الهی است پس یکی از شاخصهای انقلابیگری این است که اعتقاد به حاکمیت و فرمانروایی خدا داشته باشیم و از آنجا که در دوران غیبت معصوم، حاکمیت خدا تعطیل نمیشود، باید شخصی وجود داشته باشد تا از طرف او حاکمیت را اعمال کند.
استاد درس خارج حوزه علمیه افزود: نظام امر و نهی الهی شامل همه شئون جامعه میشود و دین وظیفه تبیین و تعیین این نظام را دارد. علم فقه علمی است که این نظام سیاست الهی را برای ما بیان میکند پس شاخص دوم حوزه انقلابی، اعتماد به فقه به عنوان اساس سیاست الهی است.
آیت الله اراکی سومین شاخصه حوزه انقلابی را تلاش حوزه در راستای مأموریت خودش دانست و گفت: مأموریت حوزه انقلابی، تبیین نظام امر و نهی الهی و اجرای آن بر روی زمین است و حوزه در این راه از هیچ تلاش و هزینهای نباید دریغ کند.
وی ادامه داد: مجتهدین، هم در زمینه استنباط و تبیین احکام مأموریت دارند و هم در زمینه اجرای آن احکام؛ علم بدون عمل و اجرا معنا ندارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: چهارمین شاخصه حوزه انقلابی این است که حوزه نباید اهل دنیا باشد و عالمی که اهل دنیا باشد، شایسته تبعیت نیست.
آیت الله اراکی ادامه داد: در شرایط کنونی حق نداریم خودمان را از سیاست کنار بکشیم زیرا ما با خدا عهد بستهایم که دین را اجرا کنیم و دخالت نکردن در سیاست به معنای زیر بارِ امانت نرفتن است لذا هر کس در شأن و توان خودش موظف است که در سیاست، دخیل باشد.
استاد درس خارج حوزه علمیه در پایان وظیفه مسئولین و بدنه حوزه را تعیین و تبیین شاخصهای ریاست جمهوری دانست و گفت: فضلای انقلابی باید تلاش کنند تا نامزدی که بیشترین و بالاترین شاخصهای انقلابیگری، تدین، تعهد و پیروی از مقام معظم رهبری را داراست، معرفی نمایند و در این راستا تلاش کنند.
نظر شما