دکتر تیزیانو روزتو از دانشگاه جهانی لندن در گفتگو با خبرنگار مهر گفت : از چند سال پیش متوجه شدم که با استفاده از سونامی های مصنوعی می توان به اطلاعات ارزشمندی درخصوص اثرات مرگ بار این پدیده و یافتن راهکاریهایی برای مقابله با آن دست یافت. از این رو پروژه بی سابقه ای را تحت عنوان سونامی های مصنوعی راه اندازی کردم تا در محیط کوچک آزمایشگاهی، شبیه سازی نزدیک به واقعیتی داشته باشم.
صحنه ای از وقوع یک سونامی در شرق دور
وی گفت : ساخت این مخزن بزرگ که حدود 45 متر طول دارد در مراحل پایانی قرار دارد. در حقیقت در حال ساخت ماشینی هستیم که سونامی را باز تولید کرده و نماهای کاملا مشابهی در قالب یک شبیه سازی بزرگ در اختیار ما قرار می دهد.
این محقق که از صاحبنظران برجسته مهندسی زمین لرزه در انگلیس به حساب می آید، افزود : در این پروژه بزرگ به دنبال بررسی دقیق چگونگی تاثیرگذاری سونامی های کوچک و بزرگ بر سواحل در معرض خطر و ساختمانهای ساخته شده در آنها هستیم.
دکتر تیزیانو افزود : در این مدل سازی، سعی کرده ایم مدل هایی از سواحل را در ابعاد کوچک در مخزن مورد نظرمان تعبیه کنیم که دقیقا مشابه نمونه های حقیقی و طبیعی هستند.
وی که مقالات متعددی در زمینه سونامی و زمین لرزه ارائه کرده است، ادامه داد : پس از شکل گیری سونامی های مصنوعی، داده های جمع آوری شده را وارد رایانه کرده و پس از پردازش آنها متوجه می شویم که سونامی چه تاثیراتی بر سازه های ساحلی و افراد حاضر در محل دارد.
این محقق تاکید کرد : هدف ما کمک به مردم در معرض خطر سونامی در سراسر جهان است و مطمئنا نتایج این دستاورد می تواند انقلابی در صنعت سازه سازی ساحلی جهان ایجاد کند.
نظر شما