به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به اهمیت همکاری و ایجاد هم افزایی بین مؤسسات تحت پوشش دو وزارتخانه «علوم، تحقیقات و فناوری» و «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و اعضای هیأت علمی شاغل در آنها، شیوه نامه دوره «مشاهده گری» اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی دو وزارتخانه تدوین و ابلاغ شد.
این دوره با هدف تسهیل و روال سازی ارتباطات علمی، پژوهشی و فناوری مؤسسات با رویکرد همگرایی و ایجاد فرصت کوتاه مدت حضور اعضای هیأت علمی در فضاهای علمی و تخصصی به منظور آشنایی با عرصههای جدید و دستاوردهای علمی حوزههای مختلف علوم و فنون و فراهم کردن فرصت همکاریهای مشترک دانشگاه مؤثر و مفید از امکانات تخصصی و آزمایشگاهی ابلاغ شده است.
جلسه هماهنگی به این منظور با حضور دکتر علی اکبر حق دوست معاون آموزشی وزیر بهداشت، دکتر سیدحسن امامی رضوی دبیر شورای عالی برنامهریزی معاونت آموزشی، دکتر سیدمهدی رضایت رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی، دکتر حمیدرضا خرم خورشید قائممقام و دکتر علیزاده مشاور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و همچنین دکتر علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم و دکتر محمدرضا آهنچیان مدیرکل برنامه ریزی وزارت علوم و دکتر جوان، رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی در وزارت علوم برگزار شد.
در این جلسه همکاریهای در دست انجام، ارائه و ارزیابی شد.
در ادامه با توجه به تشکیل دبیرخانه مشترک ۲ وزارتخانه با عضویت دکتر رضایت، دکتر امامی رضوی و دکتر آهنچیان در راستای همکاری همه جانبه بین معاونتهای آموزشی و پژوهشی دو وزارت علوم و بهداشت، دکتر آهنچیان مدیرکل برنامهریزی وزارت علوم، گزارشی از فعالیتهای این دبیرخانه مشترک را ارائه کرد.
دکتر سیدمهدی رضایت رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی وزارت بهداشت از مطرح شدن دو شیوه نامه مشاهده گری و هیئت علمی وابسته بین دو وزارتخانه خبر داد و گفت: این موضوع بر مبنای تفاهمنامهای که بین معاونت آموزشی دو وزارت بهداشت و علوم صورت گرفته است و بر اساس تاکید وزیر علوم مبنی بر شکل گیری این همکاریها در قالب اجرایی، مقرر شده است شیوه نامه مشاهده گری در قالبی ساده و روان و بر مبنای قواعد دو وزارتخانه تنظیم شود.
نحوه اجرای شیوه نامه مشاهده گری هیئت علمی دانشگاههای دو وزارتخانه علوم و بهداشت
وی افزود: بر همین اساس اعضای هیئت علمی دو وزارتخانه علوم و بهداشت میتوانند بین ۱ تا ۳ ماه به مراکز و دپارتمانها و دانشکدهها و مراکز بالینی و غیر بالینی مراجعه کنند تا با کارهای یکدیگر آشنا شوند که انتظار میرود این مدت کوتاه، منجر به همکاریهای بیشتری بین دو وزارت بهداشت و علوم شود.
جزئیات آئین نامه هیئت علمی وابسته دانشگاههای دو وزارتخانه علوم و بهداشت
رضایت خاطرنشان کرد: در آئین نامه هیئت علمی وابسته که با شکل جدید و با حداقل بروکراسی بر مبنای قوانین و مقررات ۲ وزارت بهداشت و علوم تنظیم شده است، اعضای هیئت علمی طرفین میتوانند در دپارتمانها، دانشکدهها، بخشهای بالینی و غیر بالینی و آزمایشگاههای تخصصی به مدت حداقل دو سال به عنوان هیئت علمی وابسته و در قالب کار و پروژه مشترک و یا همکاری حضور داشته باشند تا ضمن انجام کارهای خود به طور همزمان بتوانند وظیفه سازمانی خویش را نیز در محل کار خود انجام دهند.
رئیس کمیسیون رهیافت همگرایی وزارت بهداشت ضمن ابراز خرسندی از گزارش همکاری فیمابین بیش از ۲۰ دانشگاه وابسته به وزارتین علوم و بهداشت خاطرنشان کرد: هیئت رئیسه های دانشگاههای متناظر این دو وزارتخانه با یکدیگر جلسه برگزار کردند و در برخی دانشگاهها، تفاهمنامهای نیز بین دانشگاههای وزارت علوم و وزارت بهداشت منعقد شده است.
تشکیل دبیرخانه مشترک میان دو وزارتخانه بهداشت و علوم
در پایان این جلسه تاکید شد کاری که در سطح ستاد و معاونین آموزشی و پژوهشی وزارت بهداشت و علوم انجام میشود به گونهای روانسازی شود که منجر به همکاری بین واحدی در سطح دانشگاهها شود تا اعضای هیئت علمی ۲ وزارتخانه در هیئت ممیزهها، مراکز تحقیقاتی و مجلات حضور داشته باشند و ضمن اطلاع بیشتر طرفین از یکدیگر، زمینه همکاریهای بهتر و نزدیکتر فراهم شود.
جلسات مشترک، بر این مبنا و هدف است که در نهایت با توجه به اضافه شدن معاونین پژوهشی دو وزارت بهداشت و علوم، دبیرخانهای نیز احصا شود تا فعالیتهایی که کمک میکند در قالب همگرایی و اقدامات نرمافزاری منجر به همافزایی و انجام کارهایی که در سطح آموزشی، پژوهشی و فناوری در آینده انجام میشود دارای خروجیهایی باشد که از لحاظ تربیت نیروی انسانی، چند منظوره بودن پژوهشها و به خصوص در سطح فناوری، منجر به تولید محصولاتی شود که بتواند نیازهای جامعه را مرتفع کند.
شیوه نامههای مذکور، مورد توافق طرفین واقع و مقرر شد تا قبل از پایان سال جاری، به دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به ۲ وزارتخانه علوم و بهداشت ابلاغ شود.
نظر شما