پروفسور گورژوفسکی دبیر کل المپیاد جهانی فیزیک در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر گفت: چنین رویدادهای علمی به ارتقای فیزیک، آموزش فیزیک، علوم و موارد مرتبط با آن منجر می شود. المپیاد فیزیک اقدامی بزرگ در ارتقای همه جانبه کشوری نظیر ایران محسوب می شود و از این راه، دستاوردهای بزرگتری نیز حاصل می شود.
وی افزود: المپیاد فیزیک تنها رقابتی در عرصه فیزیک نیست. این رویداد بزرگ، آوردگاه بی نظیری برای دانش آموزان دبیرستانی که عمدتا علاقمند به علوم هستند، محسوب می شود.
پروفسور گورژوفسکی افزود : از اینکه المپیادهای فیزیک در کشورهای مختلف برگزار می شود، خیلی خوشحال هستم. از این راه خانواده المپیادها بر دانش خود از موارد مختلف کشورهای میزبان نظیر سیستم های آموزشی و دستاوردهایشان می افزایند.
ایران برای همیشه در اذهان دانشمندان آینده دنیا جاودانه خواهد ماند
وی ادامه داد: در این میان ایران یک نمونه بارز است. از آن گذشته فکر می کنم بسیاری از دانش آموزانی که راهی ایران می شوند، برای نخستین بار است که این کشور بزرگ را می بینند. چنین دیدارهایی برای همیشه در اذهان جاودانه خواهد ماند.
فیزیکدانان دانشگاه صنعتی اصفهان بیش از کشور ایسلند!
دبیر کل المپیاد جهانی فیزیک به مهر گفت : قطعا ایران از ظرفیت بالایی برای سازماندهی و برگزاری المپیاد جهانی فیزیک برخوردار است. با ذکر مثالی کار ارزشمند ایران را برایتان تشریح می کنم. کم جمعیت ترین کشور برگزار کننده المپیاد جهانی فیزیک، ایسلند بوده است که تنها با 250 هزار نفر جمعیت پذیرای تیم های مختلفی از سراسر جهان بوده است. این کشور اروپایی مسابقات را در عالی ترین سطح ممکن برگزار کرد. این درحالی بود که شمار فیزیکدانان این کشور احتمالا از شمار فیزیکدانان دانشگاه صنعتی اصفهان کمتر است !
وی ادامه داد : بنابراین تصور نمی کنم مشکلی در برگزاری مسابقات جهانی فیزیک اصفهان روی دهد. از آن گذشته ایران پیشینه طولانی در علوم داشته و از کشورهای با تجربه در سازماندهی و برگزاری رویدادهای مهمی نظیر المپیاد جهانی فیزک محسوب می شود.
پروفسور گورژوفسکی ابراز اطمینان کرد که ایران المپیاد جهانی فیزیک را در عالی ترین سطح ممکن برگزار کند.
دبیر کل المپیاد جهانی فیزیک با تاکید بر نقش مهم و تاثیرگذار حضور رسانه ها در بطن این رویداد مهم جهانی گفت: به عقیده من، رسانه های خبری باید از این رویداد مهم جهانی برای ارتقای سطح دانش فیزیک استفاده کنند. فیزیک اساس تمام علوم طبیعی و فنی است و ازاین رو پیشرفت آن ضروری و بسیار مهم است.
وی افزود: المپیاد جهانی فیزیک رقابتی میان اشخاص است. ویژگی بارز این مسابقات در آن است که نمی توان نتیجه تیمی برای آن تعریف کرد. از این رو نمی توانم کشور خاصی را به عنوان شرکت کننده بارز بیان کنم. با این حال بدیهی است که دانش آموزان ایرانی همواره حضور چشمگیری داشته اند. نگاهی به مدالهای کسب شده ایران گواهی بر این ادعاست.
21 مدال رهاورد ایران در عرصه المپیادهای علمی جهانی
پروفسور گورژوفسکی ادامه داد : ایران طی 10 سال گذشته موفق به کسب 21 مدال با ارزش طلا شده است که این آمار گویای کسب 2 مدال طلا به طور متوسط در هر دوره از سوی دانش آموزان ایرانی است و این نتیجه درخور توجه است.
دبیر کل المپیاد جهانی فیزیک به مهر گفت: سازماندهی چنین رویداد بزرگی کار بسیار مشکلی است. سازماندهنگان چنین فرآیندی مطمئنا کار بزرگی در ایران و اصفهان انجام داده اند. گفتگو با شما (خبرگزاری مهر) مجال مناسبی برای تشکر از برگزار کنندگان این رویداد مهم است. من مطمئن هستم که المپیاد جهانی فیزیک اصفهان ماموریت توام با موفقیت بزرگی خواهد بود.
نظر شما