غلامحسین تیموری در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: دیدهبانی ملخ صحرایی از آبان تاکنون در سطح بیش ازسه میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار از مراتع استان سیستان و بلوچستان انجام و خوشبختانه موردی از هجوم این آفت مشاهده نشده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: ملخ صحرایی یکی از مضرترین آفات کشاورزی است که در سال ۹۷ از کانون اصلی خود در آفریقا و حاشیه خلیج فارس به مناطقی از خاورمیانه ازجمله کشور ایران واستان سیستان و بلوچستان مهاجرت کرده است.
وی گفت: چون این حشره جز آفات عمومی بوده و مبارزه با آن طبق قانون برعهده دولت است سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بسیج تمام امکانات و همکاری مقامات ملی و استانی از نیمه دوم اسفندماه سال ۹۷ تا ۱۳ تیرماه سال ۹۸ در سطحی بالغ بر ۲۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار با این آفت مبارزه شیمیایی کرد که خوشبختانه خسارتی به محصولات کشاورزی وارد نشد.
تیموری افزود: موج بعدی حمله این ملخهای صحرایی از ۵ آبانماه سال ۹۸ از سوی کشور پاکستان آغاز و عملیات مبارزه از شهرستانهای سرباز، فنوج، چابهار و کنارک شروع و هم اکنون وارد هشتمین ماه مبارزه با این آفت شدهایم به طوری که عملیات دیده بانی در کل استان و مبارزه با ملخ در ۱۵ شهرستان ادامه دارد.
وی بیان کرد: همچنین در پی هشدار سازمان جهانی فائو و کارشناسان سازمان حفظ نباتات کشور مبنی بر هجوم مجدد ملخ صحرایی مهاجر برای زمستان گذرانی به سوی مرزهای کشور، این مدیریت کلیه امکانات و تجهیزات مبارزه شیمیایی با ملخ صحرایی را که در دوره قبل نیز مورد بهرهبرداری قرار گرفته بود سرویس و آماده به کار کرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه از کشاورزان عزیز خواهشمندیم در صورت مشاهده این آفت مراتب را به نزدیک ترین مرکز جهاد کشاورزی اطلاع رسانی کنند، تصریح کرد: بیشترین سطح مبارزه در بین استانهای درگیر با این آفت در سالهای گذشته مربوط به استان سیستان و بلوچستان است.
نظر شما