بابک نخستین در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: همکاران ما در بخش مراقبتها و پیشگیری از بیماریهای عفونی تلاش کردند تا بر اساس نظام شبکه درمانی در سطح استان که بر مبنای جمعیت و مسافت فعالیت میکنند، از گسترش بیماریهای واگیردار و عفونی جلوگیری کنند.
وی به فعال بودن مراکز بهداشتی شبانه روزی و همچنین ۱۶ ساعته در سطح استان خبر داد و تصریح کرد: استان اردبیل جز سه استان برتر کشور در تأمین واکسن مورد نیاز و تکمیل زنجیره بهداشتی در این حوزه است به طوریکه هم اکنون ۷۵۰ یخچال ویژه نگهداری واکسن در استان اردبیل وجود دارد که واکسنها را در دمای دو تا هشت درجه محافظت میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: این یخچالها به سیستم مانیتورینگ و سیم کارت مجهز هستند تا لحظه به لحظه دمای دستگاه و فعل و انفعالات آنها رصد شده و اختلالی را در روند واکسیناسیون و پایین آمدن کیفیت واکسنها شاهد نباشیم.
نخستین افزود: تأثیرگذاری واکسن به شرایط نگهداری و همچنین محافظت آنهاست که در استان اردبیل سعی بر این بوده تا در بهترین شرایط واکسنها نگهداری و عملیات واکسیناسیون به موقع انجام شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: با توجه به بالا بودن آمار گزش و گازگرفتگی سگ در مناطق روستایی در جلوگیری از گسترش بیماری هاری، واکسیناسیون به موقع در دستور کار قرار گرفته و در کمتر از دو روز این واکسیناسیون انجام میشود به طوریکه در سایه این مراقبتها وضعیت بیماری هاری در استان به صفر رسیده است.
نخستین اضافه کرد: با تأمین به موقع واکسنها در مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی سعی بر این است تا مراقبت از کودکان و همچنین نوجوانان در گروههای سنی مختلف انجام شود که در مراکز روستایی نیز با تلاش مراقبین بهداشت این عملیات در کنار ثبت اطلاعات در سامانه سلامت جامع افراد به انجام میرسد.
وی بیان کرد: به دنبال شیوع کرونا در مراکز شهری و روستایی واحدهای ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته فعال شدند تا مراقبت از افراد در معرض خطر افزایش یافته و به نوعی شاهد کنترل بیماری کرونا در شهرها و روستاها باشیم.
نخستین به راه اندازی آزمایشگاه پی.سی. آر در سطح استان اشاره کرد و ادامه داد: به صورت ویژه و با امکانات بومی و محلی این آزمایشگاه راه اندازی شده و دیگر نیازی به ارسال نمونههایی از این بیماری به سایر مناطق وجود ندارد.
وی از آغاز واکسیناسیون سالمندان با ارائه واکسن کرونا به این گروههای سنی پرخطر خبر داد و اظهار کرد: بیش از ۱۴۸ مورد واکسن برای گروههای سالمند و همچنین مددکاران و فعالان مراکز نگهداری سالمندان توزیع شده تا با اولویت نسبت به واکسیناسیون این افراد پرخطر در شرایط کرونایی اقدام شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تصریح کرد: بعد از کادر بهداشتی و درمانی، با اولویت سالمندان، معلولان و جانبازان و همچنین شاغلان در غسالخانهها و پاکبانان عملیات واکسیناسیون علیه بیماری کرونا در شهرهای مختلف استان اردبیل آغاز میشود.
نظر شما