۲۳ تیر ۱۳۸۶، ۱۶:۰۱

موسوی در گفتگوی مشروح با مهر :

دولت نهم ایران را به صادرکننده گندم تبدیل کرد

دولت نهم ایران را به صادرکننده گندم تبدیل کرد

معاون حقوقی و امور مجلس رئیس جمهوری با اعلام اینکه ایران امسال برای نخستین بار در سال‌های اخیر به جمع صادرکنندگان گندم می‌پیوندد، گفت: با این اقدام دولت نهم هم اکنون کشورمان از مهمترین خریدار خارجی گندم جهان به صادر کننده این محصول تبدیل شده است.

سید احمد موسوی معاون حقوقی و امور مجلس رئیس جمهور در گفتگوی مشروح با مهر در رابطه با اولویت بخش کشاورزی در دولت نهم اظهار داشت:  یکی از مهمترین  محورهای نطق های قبل از دستور نمایندگان مجلس شورای اسلامی و همچنین بخش عمده ای از تذکرات و سئوالات نمایندگان، چه در این دوره و چه در دوره های قبل لزوم توجه و عنایت دولت‌ها به مقوله کشاورزی و لزوم خودکفایی در محصولات کشاورزی بوده است.

وی افزود: اهمیت توجه به کشاورزی در اصول متعدد قانون اساسی مطرح و یکی از مهمترین وظایف دولت‌ها در رسیدن به خودکفایی کشور، تامین محصولات کشاورزی ذکر شده است.

وی یادآور شد: حضرت امام خمینی و مقام معظم رهبری نیز در بیانات مختلف و مناسبت های گوناگون همواره بر محور بودن کشاورزی در اقتصاد کشور تاکید داشته اند . از جمله حضرت امام در پیام خود به مناسبت بازسازی پس از قبول قطعنامه می فرمایند: "اولویت و تقدم خودکفایی در کشاورزی باید محفوظ بماند و مسئولین بیشتر از گذشته خود را مکلف به اجرای آن سازند. مطمئنا خودکفایی در کشاورزی مقدمه ای است برای استقلال و خودکفایی در زمینه های دیگر".

به گفته وی، همچنین مقام معظم رهبری در رابطه با اهمیت و اولویت کشاورزی فرموده اند: "همان گونه که از ابتدای انقلاب اسلامی تاکید شده کشاورزی یکی از مهمترین محورهای توسعه است. رونق واقعی کشاورزی و دامداری در کشور در گرو حفظ و تقویت روحیه جهادی است . کشور ایران دارای  زمین ها و دشت های مستعد فراوانی است . به رغم کمبود آب در کشور می توان با تدبیر و روحیه مستگی ناپذیر در بسیاری از موارد به خودکفایی رسید. در مورد محصولات  کشاورزی باید سیاست ها ثابت باشد و مسائل و مشکلات تولید کنندگان نیز مورد اهتمام قرار گیرد.

وی در ادامه گفت: در بند 4 سند چشم انداز توسعه 20 ساله و نیز بند 38 سیاست های کلی برنامه چهارم نیز تامین امنیت غذایی با تکیه بر تولید از منابع داخلی و تاکید بر خودکفایی محصولات اساسی کشاورزی مورد توجه واقع شده است. در بند 2 ماده 10 برنامه چهارم توسعه نیز توجه خاصی به مقوله کشاورزی شده و مقرر گردیده حداقل 25 درصد از تسهیلات اعطایی کلیه بانکهای کشور به بخش آب و کشاورزی اختصاص یابد.

موسوی اظهارداشت: دولت نهم در جهت اجرای یکی از مهمترین وظایف خود یعنی اولویت رسیدگی به امور کشاورزی از ابتدای تشکیل راهکارهای مختلفی را به اجرا گذاشت از جمله خرید نقدی گندم از کشاورزان، برنامه ریزی جهت خودکفایی در تولید گندم و صادرات آن، خرید دانه های روغنی از کشاورزان، برنامه ریزی جهت مصونیت از آنفلوآنزای مرغی که در منطقه در حال رشد بود، افزایش تولید گوشت سفید و قرمز در کشور ، تنظیم بازار محصولات کشاوزی خصوصا میوه و تربه بار به ویژه در شب عید، کاهش نرخ سود بانکی در بخش کشاورزی و خرید تضمینی محصولات کشاورزی .

معاون حقوقی و امور مجلس رئیس جمهوری سپس به تشریح هر یک از اقدامات دولت در این خصوص پرداخت و اظهار داشت: یکی از معضلات بخش کشاورزی سال های اخیر این بوده که کشاورزان ماه‌ها  پس از تحویل محصول، پول خود را دریافت می کردند که این تاخیر در سال‌های دولت گذشته به سه سال می رسید و بار اصلی هزینه تولید همواره بر دوش کشاورزان سنگینی می کرد.

وی تصریح کرد: در دولت نهم برای نخستین بار در تاریخ کشاورزی ایران طرح خرید نقدی محصولات استراتژیک با اختصاص اعتبار معادل 10 هزار میلیارد ریال به اجرا درآمد که اجرای این طرح علاوه بر رضایت خاطر کشاورزان موجبات دلگرمی آنان شد.

معاون حقوقی و امور مجلس رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: دولت نهم در سال  جاری این  طرح را از خرید نقدی گندم به خرید نقدی بیش از چهار محصول مهم کشاورزی که بالغ بر 95 درصد کل تولیدات کشاورزی را شامل می گردد تعمیم داده و به طور متوسط ظرف 72 ساعت مطالبات کشاورزان پرداخت می شود.

موسوی سپس در رابطه با خودکفایی در امر گندم گفت: با مدیریت دولت در نیمه دوم سال 84 با وجود خشکسالی در 11 استان کشور با اعمال مدیریت و انتقال دانش فنی به مزارع، خودکفایی در تولید گندم به پایداری رسید و میزان خرید گندم 5درصد افزایش یافت و در سال 85 زمینه افزایش گندم فراهم شد به گونه ای که امسال ایران برای نخستین بار در سال‌های اخیر به جمع صادرکنندگان گندم می پیوندد . با این اقدام دولت نهم، ایران از مهمترین خریدار خارجی گندم جهان به صادر کننده گندم تبدیل شده است.

به گفته وی، همچنین در سال 85 خرید 300 هزار تن دانه روغنی انجام شد که با رشد 32 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن گام بزرگی در جهت استقلال و خوداتکایی در تولید محصولات اساسی کشاورزی بوده است .

موسوی ادامه داد : برنامه ریزی گسترده که نتیجه آن مصونیت ایران در مواجه با آنفولانزای پرندگان بود از افتخارات دولت نهم برای کشاورزی و دامپروری ایران است . این در حالی است که در سال 84 و 85 مواردی از این بیماری در کشورهای همسایه مشاهده شد و مشکلات بسیاری بر صنعت دام و مرغ این کشورها پدید آورد .

وی گفت: تولید 800 هزار تن گوشت قرمز ، یک میلیون و 237 هزار تن گوشت مرغ ، هفت میلیون و 179 هزار تن شیر و 758 هزار تن تخم مرغ از جمله اقدامات مهم دولت نهم در راستای تامین امنیت غذایی بود که در نوع خود در سالهای گذشته کم نظیر است .

معاون حقوقی و امور مجلس رئیس جمهوری افزود: ارزش افزوده بخش کشاورزی از 5/6 به 1/7 درصد در دولت نهم افزایش یافته که بالاتر از اهداف برنامه چهارم است . همچنین در سال 85 برای اولین بار دومیلیارد دلار صادرات کشاورزی از کشور صورت گرفت .

وی خاطرنشان کرد: ‌تنظیم بازار محصولات کشاورزی که گرچه بار مالی 100میلیارد تومانی برای حمل و نقل و پیش خرید را برای دولت به دنبال داشت ، ولی رضایت اکثر مردم را به ارمغان آورد و موجب گردید برای اولین بار در دهه اخیر بازار در مناسبت های مهم مانند شب عید در قیمت محصولات باثبات باشد .

وی تصریح کرد: کاهش نرخ سود بانکی در بخش کشاورزی زمینه گسترش بخش کشاورزی و استفاده بهینه از پتانسیل های آن را فراهم می آورد.

وی ادامه داد: دولت مبلغ 3 هزار میلیارد تومان برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سال جاری در نظر گرفته است که 2 هزار و 500 میلیارد تومان برای خرید گندم و 500 میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای خرید تضمینی سایر محصولات صنعتی کشاورزی در نظر گرفته شده است.

معاون حقوقی و امور مجلس رئیس جمهوری در پایان اظهار داشت: سرمایه گذاری‌های دولت در بخش کشاورزی و منابع طبیعی در سال 1384 حدود 53 درصد و در 9 ماه 1385 نسبت به دولت مشابه سال قبل حدود 151 درصد افزایش داشت؛ سهم بزرگی از آن افزایش بودجه ترویج کشاورزی است که اهتمام دولت به توسعه روش های نوین کشاورزی را نشان می دهد.

کد خبر 517610

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha