به گزارش خبرنگار مهر، کردستان با وجودی که از ظرفیتهایی مناسبی در حوزه معادن، آب و کشاورزی و معادن برخوردار است اما هنوز از کمبودها و توسعه نیافتگی رنج میبرد. امروز دغدغه دفتر نماینده ولی فقیه در استان حمایت و تلاش برای رفع موانع توسعه در کردستان است.
پیرامون فعالیتها و تلاشهای دفتر نماینده ولی فقیه در استان گفتوگویی با حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پورذهبی نماینده ولی فقیه در استان انجام دادیم که در ادامه میخوانید.
پیرامون نقش و فعالیتهای دفتر نمایندگی ولی فقیه در استان توضیحاتی را ارائه دهید. دفتر نماینده ولی فقیه در استان کردستان تا چه اندازه توانسته در تحقق رسالت اصلی خود موفق باشد؟
مهمترین و کار ویژه دفتر نماینده ولی فقیه در استانها، پیشبرد و تمشیت امور دینی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است و در حوزه اقتصادی نیز، که نیازمند کار تخصصی و بهره گیری از نظرات و کار کارشناسی شده است. ما در حوزههای اجتماعی نیز ورود پیدا میکنیم و با اقدامات و کارهایی که در استان انجام میدهیم باید از ظرفیتها و توانمندیهای استان حمایت و دفاع شود. به عنوان مثال در بحث امنیتی، باید بر فرهنگی- هنری بودن استان تاکید و سایر ظرفیتهای استان برجسته و فرصتهای سرمایهگذاری در استان را به سایر هموطنان و سرمایهگذاران معرفی شود.
کردستان در حوزه گردشگری هم دارای ظرفیتهای مناسبی است و بهره برداری و استفاده از این ظرفیتها میتواند در رفع مشکلات و رونق اقتصادی کردستان تأثیر گذار باشد.
در پاسخ سوال شما که دفتر تا چه اندازه در استان موفق بوده و یا چه میزان از اهداف و برنامهها اجرایی شده است؟
باید عنوان کنم که در این مورد بنده نمیتوانم در مقام قضاوت قرار بگیرم و باید مردم استان این موارد را قضاوت کنند. بنده سعی میکنم به دستورات و برنامههای راهبردی دفتر عمل کنم و این مهم با کمک و همدلی مردم و اصحاب رسانه در استان محقق خواهد شد.
کردستان یکی از استانهای مرزی کشور است که دارای ۲۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و اقلیم کردستان عراق است باوجودی که مرز به عنوان یک ظرفیت و فرصت برای توسعه منطقه محسوب میشود اما تاکنون سهم استان از مرز تخریب زیرساختها، آلولدگیهای محیط زیستی و … بوده است شما برای رونق اقتصادی و بالفعل کردن ظرفیتهای مرز در استان چه برنامهای دارید؟
در پاسخ به این پرسش باید عنوان کنم که تأمین امنیت مرزها همواره یکی از موضوعات مهم و کاربردی در جغرافیای سیاسی میباشد که نه تنها باگذشت زمان از اهمیت آن کم نشده بلکه معیارها و مسائل جدیدی نیز به آن اضافه شده است و خوشبختانه مرزهای کشور به ویژه استان کردستان از امنیت لازم برخوردارند و این مهم به واسطه نقش اصلی مرزنشینان تحقق یافته است. بهره برداری از ظرفیتهای مرز نیازمند کارهای تحقیقاتی و کارشناسی است و در این حوزه در حال بررسی وضع موجود هستیم، بازدیدهایی را از مرزهای سیف و سیرانبند و باشماق خواهیم داشت و با بهره گیری از نظرات کارشناسان و صاحب نظران در این حوزه در استان برای ساماندهی و استفاده بهینه از ظرفیتهای مرز برای توسعه استان کردستان گام برمیداریم.
ما در حال احصا مسائل کردستان هستیم در ابتدا مسئله را در یابیم و باید مسائل را نیز اولویت بندی کنیم و در سال ۱۴۰۰ نیز بر اساس اولویت بندی آنها را اجرایی و عملیاتی کنیم.
با وجودی که استان کردستان دارای ظرفیتهای بسیاری در حوزه معادن، کشاورزی و آب میباشد اما هنوز توسعه نیافته است دلیل توسعه نیافتگی استان را در چه میبینید؟
پاسخ به این پرسش که چرا کردستان توسعه نیافته است نیازمند مجال و فرصت مناسبی است که با حضور صاحب نظران و کارشناسان این حوزه بررسی شود اما آنچه باید عنوان کنم که استان کردستان که در بسیاری از حوزهها دارای ظرفیتهای مناسبی است برای بالفعل کردن آنها نیازمند تلاش و خدمات مضاعف است تا بتوانیم فضای توسعه یافتگی را در استان اصلاح کنیم.
با توجه به اینکه حضرتعالی دارای نگاهی دانشگاهی هستید آیا حضور شما در استان میتواند نگاه امنیتی که در استان وجود دارد را به نگاه فرهنگی تغییر دهد؟
امیدواریم که با کار فرهنگی و جهادی بتوانیم خدمتگزاران خوبی برای مردم کردستان باشیم و تغییر نگاه امنیتی به فرهنگی در استان ما، مطلوب مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۸ بوده است ما هم تلاشهایمان در همین راستاست و سعی میکنیم با فعالیتها تلاش میکنیم و سعی بر آن داریم که فضای خارج از استان را نیز به این سمت سوق دهیم که به سرمایه گذاران اطمینان را بدهیم که کردستان یکی از استانهای امن کشور است و کردستان دارای مردمانی خون گرم و مهمان نواز و قدردان هر گونه خدمتی هستند.
در دفتر نمایندگی تا چه اندازه از ظرفیت بانوان استفاده کردید؟
ما در استان کردستان دو دفتر به صورت رسمی داریم مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور توسط ما مدیریت میشود و فلسفه مرکز بزرگ که توسط ماموستایان و علمای اهل سنت اداره شوند که به خواهران و برادران طلبه اهل سنت سرویس دهی شود اکثیریت باید با آقایان باشد که یک چهارم کارمندان ما در مرکز بزرگ بانوان هستند و فعالیتهای آموزشی و اداری را سرویس دهی میکنند و در مرکز استان نیز از بانوان به کارگیری شده است.
باید اشاره کنم که در انقلاب اسلامی جایگاه و نقشی که برای زن در نظر گرفته شده، کم نظیر و بی نظیر است. با این وجود بازهم جای کار هست که بانوان در پستهای مدیریتی کلان کشوری و استانی به کار گرفته شود جایگاه زن در اسلام و انقلاب اسلامی به شایستگی تعقیب و دنبال میشود و در آینده نیز کاملتر خواهد شد.
بر اساس مرکز آمار ایران ارزاق عمومی گرانتر از سایر نقاط کشور عرضه میشود و به نوعی کردستان گرانترین نقطه کشور است برای این مهم چه تدابیری اندیشیده شده است؟
یکی از کارهایی که مقام معظم رهبری به نمایندهها در استانها ابلاغ شده است تمشیت امور فرهنگی اجتماعی آن استان هست که حضور دارند مشکلات گرانی که مردم از آن رنج میبرند با رایزنیها و ارتباطاتی که در این خصوص انجام و بخشی از مشکل گرانی رفع شود یکی از اقدامات که در حال انجام است بررسی مشکلات از نزدیک است و بررسی نقاط مختلف مسئله است بحث حاشیه نشینی و مناطق کم برخوردار، مرز، دفتر ما سعی کرده مطالبات مردم را پیگیری و آنها را به حداقل برساند ما آمدهایم که به مردم کردستان خدمت کنیم و در حد توان برای رفع مشکلات استان گام برداریم.
نظر شما