به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای مراسم دبیر جشنواره تئاتر بانوان ضمن ارائه گزارش دوره ششم جشنواره گفت: "در این دوره به مسائلی برخوردیم که آنها را مطرح میکنیم تا مورده توجه مسئولان و هنرمندان و به خصوص نویسندگان برای دوره هفتم باشد. از 1200 متن رسیده به دبیرخانه فقط 11 درصد به ارزشهای بانوان اختصاص داشت و نیمی از این متون هم بدون پژوهش و تحقیق در مورد مسائل زنان به موضوعاتی ساده پرداخته بودند."
اعظم بروجردی ادامه داد: "درست است که اکثر نمایشهای جشنواره تئاتر بانوان آمار اتفاقها و وضعیت زنان در جامعه امروز است. ولی نباید فقط پلشتیها دیده شود. با این نظریه که هنرمندان بینندگان امین زندگی هستند، باید راویان امین زندگی هم باشند. سر و کار ما در روایت زندگی با زن است که علاوه بر داشتن لقب اشرف مخلوقات، مخلوقی است که خداوند نام یک سوره را در کتاب آسمانی خود به نام وی نهاده است."
در ادامه مراسم پایانی جشنواره تئاتر بانوان شهردار تهران در سخنانی ضمن تقدیر و تشکر از مسئولان شهرداری و سایر سازمانها و در رأس آنها هنرمندان که در این جریان نقشی بر عهده داشتند، گفت: "امروز در جامعه ما کسی نیست که نقش هنر و تأثیرگذاری آن را در جامعه نبیند. هنر تجلی لطافت روح بشری است که خود را نشان داده و تأثیرگذار است. هنر تئاتر در انتقال و ماندگاری مفاهیم تأثیر بسیار زیاد و اساسی دارد."
محمدباقر قالیباف در ادامه افزود: "من فرصت نمیکنم زیاد به دیدن تئاتر بیایم. ولی در چند موردی که شاهد این هنر بودم دیدم تئاتر روح و ارتباط نزدیکی با مخاطبان خود دارد و به همین دلیل به نظر من از سینما ماندگارتر است. من فکر میکنم تئاتر سرآمد همه هنرهاست و در فرهنگ ایرانی و اسلامی جایگاهی تاریخی دارد."
وی تصریح کرد: "یکی از برجستگیهای جشنواره تئاتر بانوان این است که به دلیل اینکه بانوان مظهر آرامش و صلح هستند، ترکیب آنها میتواند الهامبخش و ماندگارباشد. ما در شهر بیشتر از مسائل عمرانی و شهرسازی نیازمند روح معنوی و توجه به مسائل هویتی و فرهنگی جامعه هستیم. تلاش میکنم در رفع موانع و توسعه هنر تئاتر و دیگر هنرها نقشی درست ایفا و از هنر حمایت کنم."
بعد از سخنان شهردار، ژاله علو که به علت حضور در سر صحنه فیلمبرداری نتوانسته بود در مراسم افتتاحیه شرکت کند، هدیه خود را از دستان قالیباف دریافت کرد. وی با ابراز خوشحالی از حضور در این مراسم گفت: "بعد از 58 سال که اولین قدم را روی سن تئاتر گذاشته بودم، امروز مجدداً روی سن آمدم. کسانی که در تئاتر کار میکنند قدرتی فوقالعاده دارند. چون روی سن نمیتوانند به کسی اتکا داشته باشند که این موضوع در رادیو و سینما وجود ندارد."
بخش اهداء جوایز برگزیدگان ششمین جشنواره تئاتر بانوان با تقدیر از برترینهای بخش خیابانی آغاز و در این بخش از کیمیا عابدی و امیر صفری بازیگران خردسال نمایش "همیشه همینجوری بوده خانم" و محسن میرزاعلی پردهخوان جوان تقدیر شد. در بخش مسابقه نمایش خیابانی فرهاد دانشور و فرامرز قلیچخانی از نمایش "تیتر اول" رتبه سوم و وحید میریونسی از نمایش "مردی که زیاد میدانست" رتبه دوم را کسب کردند. هیئت داوران در این بخش کسی را شایسته دریافت جایزه نخست ندانست.
در بخش مسابقه بازیگری زن نمایشهای خیابانی، مژگان نوروزی از نمایش "برف چال" رتبه سوم و معصومه رحمانی از نمایش "چمدان" رتبه دوم را از آن خود کردند و هیئت داوران در این بخش نیز کسی را برای رتبه اول انتخاب نکرد. همچنین از زینت آتشافروز، نسیم بهادری، فاطمه چاردلی، نرگس خاککار، مهرو صحرانورد و سعیده میرکاظمی به خاطر نخستین حضور بانوان در نمایشهای خیابانی تقدیر شد.
هیئت داوران نمایشهای خیابانی در بخش کارگردانی نیز کسی را برای کسب رتبه اول انتخاب نکرد و سیما وصلیراد از نمایش "چمدان" رتبه سوم و آزاده گنجه از نمایش "همیشه از کنار تو" رتبه دوم کارگردانی را دریافت کردند. نمایش "همیشه از کنار تو" نهم مایش برگزیده بخش خیابانی شد.
در بخش نمایشهای عروسکی بزرگسال، در بخش نورپردازی امیر تاروردی از نمایش "اسب چوبی"، در بخش موسیقی مهیار طهماسبی، مارتین شمعونپور و حسام محمدیانپور از نمایش "سودادخت" و در بخش طراحی صحنه آروند دشتآرای از نمایش "خرس" جایزه دریافت کردند. در بخش طراحی لباس، مریم شوقی رتبه سوم، عباس تقیآبادی رتبه دوم و گلناز بهروزنیا و طلیعه طریقی رتبه اول را کسب نمودند.
هیئت داوران نمایشهای عروسکی بزرگسال جوایز بهترین عروسکگردانی خود را به صورت مشترک به بهرام بهبهانی، مهرنوش شریعتی و افسانه اعیانی برای رتبه سوم، پیام عبداللهیان رتبه دوم و مریم معینی رتبه اول اهداء کرد. هیئت داوران در بخش نمایشنامهنویسی انتخاب اول نداشت و عباس تقیآبادی را به عنوان رتبه سوم و طلیعه طریقی را به عنوان رتبه دوم انتخاب کرد.
در بخش کارگردانی نمایش عروسکی نیز لیلا مدنپور رتبه سوم، آرزو عالی رتبه دوم و طلیعه طریقی رتبه اول را کسب کردند. منتخبین این بخش هدایای خود را از دستان بهرام شاهمحمدلو، اعظم بروجردی، ژاله علو و علیاکبر قاضینظام گرفتند.
در بخش مسابقه نمایشهای صحنهای ششمین جشنواره تئاتر بانوان، در بخش کارگردانی فرزانه ارسطو رتبه سوم، فرانک ترابی رتبه دوم و امیر قربانی رتبه اول را از آن خود کردند. در بخش بازیگری زن، هیئت داوران سیما سمیعی را به عنوان رتبه سوم، نادیا فرجی را رتبه دوم و آیه کیانپور را به عنوان رتبه اول معرفی کرد.
در بخش بازیگری مرد رتبه سوم به کامران تفتی، رتبه دوم به لطفالله سیفی و رتبه اول به سروش طاهری رسید. در بخش طراحی صحنه فریما دولتآبادی و در بخش پوستر و بروشور همراز بیان جایزه گرفتند. اهدا جوایز این بخش بر عهده مسعود رایگان، رویا تیموریان، مریم معترف، اعظم بروجردی، علیاکبر قاضینظام و دکتر بزرگمهر بود.
همچنین در این مراسم از علیرضا سعیدی از خبرگزاری ایلنا، فریبرز دارایی از خبرگزاری مهر و سایت تئاتر ما، نسرین نوری از شبکه خبر و فروغ سجادی از روزنامه بانی فیلم تقدیرشد. نکته قابل توجه در این مراسم حضور محمدمهدی عسگرپور معاون هنری مستعفی سازمان فرهنگی هنری شهرداری بود که وقتی برای اهدا جوایز و سخنرانی دعوت شد، از این کار امتناع کرد.
عروسکگردانی شهرام حقیقتدوست، حرکات موزون آذربایجانی و نمایش خیابانی "همیشه اینجوری بوده خانم" از دیگر برنامههای مراسم پایانی ششمین جشنواره تئاتر بانوان بود.
نظر شما