به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، رعایت نکات لازم باعث میشوند تا شما بتوانید سفری آرام و بیدغدغه را پشتسر بگذارید و از هرگونه مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. بهعنوانمثال شما باید اطلاعات لازم درباره استعلام ممنوع الخروجی خود را حتماً قبل از سفر بدانید. پروازهای خارجی ممکن است باتوجهبه مقصد قوانین خاصی داشته باشند؛ ولی یکسری از نکات در همه این سفرها مشترک هستند و حتماً باید قبل از موعد سفر یا پرواز خود آنها را بررسی کنید. در این مطلب قصد داریم تا راهنمایی برای همه نکات قانونی سفر خارجی به شما ارائه کنیم تا بتوانید از آن در سفرهای خود استفاده کنید. موضوع را با یکی از مهمترین موارد یعنی مدارک لازم برای پاسپورت آغاز میکنیم.
مدارک موردنیاز برای سفر و مدارک لازم برای پاسپورت
یکی از اولین مدارکی که شما برای سفر خود به خارج از کشور نیاز خواهید داشت، گذرنامه معتبر است. حداقل زمان اعتبار باقیمانده از گذرنامه شما باید شش ماه باشد. در مورد ویزا هم باید با توجه به مقصد خود اقدامات لازم را انجام دهید؛ زیرا برای سفر به بعضی از کشورها نیاز به ویزا ندارید و بعضی از آنها هم در فرودگاه برای شما ویزا صادر میکنند. بهجز این موارد برای باقی کشورها باید اقدام به گرفتن ویزا هم کرد. برای صدور یا تمدید پاسپورت هم موارد زیر لازم هستند که شما بهعنوان مدارک لازم برای پاسپورت باید آنها را داشته باشید:
۱- فرم و شناسه گذرنامه که از دفاتر پلیس +۱۰ باید اخذ کنید.
۲- اصل شناسنامه و کارت ملی (درصورت نداشتن اینها تأییدیه ثبتاحوال)
۳- عکس مناسب با شرایط پاسپورت (اینمورد ممکن است در همان محل انجام شود و یا با سیستمهای بهروز جدید مستقیماً گرفته شود)
۴- اجازه محضری از سوی پدر یا قیم قانونی برای افراد زیر ۱۸ سال
۵- مدارکی مثل گواهی اشتغال به تحصیل برای افراد زیر ۱۵ سال
۶- مدارک مخصوص نظامیان
۷- اجازه محضری همسر برای بانوان
۸- کارت پایانخدمت برای آقایان
دیگر نکات قانونی سفرهای خارجی
بعد از کنترل مدارک لازم برای پاسپورت موارد دیگری هم هستند که قبل از سفر باید درباره آنها مطالعه و آنها را آماده کرد. استعلام ممنوع الخروجی و پرداخت فیش عوارض خروج از کشور دو مورد مهم از این موارد هستند. اگرچه برای پرداخت آنها باجه بانکی در فرودگاه امام خمینی وجود دارد؛ اما بهتر است چند روز قبل از سفر اقدام به پرداخت فیش کنید تا بتوانید برای باقی سفر خود با خیالی آسوده برنامهریزی کنید. ممکن است در روز سفر شما این باجه بانک شلوغ بوده یا مواردی دیگری وجود داشته باشد که لحظات سفر شما را با تنش مواجه کند.
بعد از اینکه از فیش پرداخت عوارض خروج از کشور خود مطمئن شدید، یکی دیگر از موارد مهم در سفر، میزان باری است که شما میتوانید با خود حمل کنید. معمولاً باتوجهبه پروازها و کلاسهای مختلف سفر، شما میتوانید بین ۲۰ تا ۵۰ کیلوگرم بار مجاز با خود حمل کنید. این موضوع را هم مدنظر داشته باشید که اگر بار مجاز برای شما ۲۰ کیلوگرم است، شما مجاز نیستید یک چمدان ۴۰ کیلوگرمی را برای دو نفر ثبت کنید. بلکه باید دو چمدان ۲۰ کیلوگرمی تحویل دهید.
حمل لوازم غیرمجاز
اگر استعلام ممنوع الخروجی خود را انجام دادهاید و مشکلی برای آن وجود نداشته، پس بهتر است درباره اشیا و لوازمی که در سفر غیرمجاز بهحساب میآیند هم مطالعه کنید. حمل تعدادی از موارد برای حفظ امنیت پرواز و مسافران به داخل هواپیما مجاز نیست. ازجمله این موارد میتوان به انواع مواد آتشزا، اسپریهای خوشبوکننده و کپسولهای شیمیایی اشاره کرد. وسایلی مانند چاقو و ابزارآلات را هم فقط در چمدان خود میتوانید تحویل دهید و با خود حمل کنید.
موارد دیگری هم هستند که بهتر است قبل از سفر درباره آنها بدانید. بعد از استعلام ممنوع الخروجی، مدارک و فیش عوارض خروج از کشور به بررسی این نکات دقت کنید. تعدادی از این موارد عبارت هستند از:
* تهیه بلیط، رزرو هتل و...
* مطالعه درباره کشور مقصد، فرهنگ و واحد پولی آن
* یادگیری کلمات ضروری زبان کشور مقصد
* برنامهریزی برای سفر و مدت اقامت خود
* زمانبندی برای تکمیل مدارک و مراجعه در زمان مناسب به فرودگاه
سخن آخر
حتماً قبل از سفر خود درباره مواردی که لازم است در سفر داشته باشید یا به آنها احتیاج پیدا خواهید کرد، فکر کنید. میتوانید با تصور مدت اقامت خود و اتفاقاتی که قرار است برای شما رخ دهد، لوازم مربوط را جمعآوری کنید. حتماً در بین موارد خود، به مدارک لازم، پرداختها، پولی که باید همراه داشته باشید و داروهایی که به آنها نیاز دارید هم توجه ویژهای کنید. بهتر است درباره نکات دیگر با افرادی که قبلاً تجربهای نسفر را داشتهاند هم کمی صحبت کنید و از آنها درباره نکاتی که باید در سفرهای خارجی مدنظر داشت، بپرسید. تجربههای خود در حین سفر را یادداشت کنید تا برای دوستان یا دفعات بعدی سفرهای خود قابل استفاده باشند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما