تدوین نقشه راه زیرساخت اندازه‌گیری پیشرفته برای هوشمندسازی انرژی

تدوین نقشه راه زیرساخت اندازه‌گیری پیشرفته برای هوشمندسازی انرژی

سند راهبردی نقشه راه زیرساخت اندازه‌گیری پیشرفته به عنوان پیش نیازی در هوشمند سازی صنعت آب و انرژی و مبتنی بر فناوری اینترنت اشیا، توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تدوین شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تدوین سند راهبردی نقشه راه زیرساخت اندازه‌گیری پیشرفته به سفارش معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات در گروه سکوهای فناوری اطلاعات پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ICT تعریف و تصویب شد.

پیاده سازی زیرساخت اندازه گیری پیشرفته در کشور برای رسیدن به راهکاری اجرایی و مورد توافق میان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نفت، نیرو و جهاد کشاورزی و به منظور افزایش بهره وری با استفاده از قابلیت‌های مدیریت هوشمند در صنعت آب و انرژی، تدوین شد.

بحران کمبود آب از یک سو و لزوم اصلاح الگوی مصرف و بهینه سازی مصرف انرژی از سوی دیگر، بسیاری از کشورها را به سوی بهره مندی از مزایای فناوری‌های نوینی همچون اینترنت اشیا در هوشمند سازی صنعت آب و انرژی و حرکت به سمت ایجاد شبکه‌های هوشمند با استفاده از زیرساخت اندازه گیری پیشرفته و کنتورهای هوشمند سوق داده است.

در ایران نیز مطابق بند «و» تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۳۹۸، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شد با همکاری وزارتخانه‌های نفت، نیرو و جهاد کشاورزی، سند راهبردی نقشه راه زیرساخت اندازه گیری پیشرفته را تدوین کند.

«زیرساخت اندازه‌گیری پیشرفته» (AMI‏) Advanced Metering Infrastructure یک زیرمجموعه از فناوری اینترنت اشیا است که از سیستمی یکپارچه شامل مجموعه‌ای از ابزارهای سنجش (مشتمل بر حسگرها و کنتورهای پیشرفته و …)‬ ، سیستم‌های پایش، نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای کامپیوتری و سیستم‌های مدیریت داده تشکیل شده و در بستری ارتباطی، اطلاعاتی نظیر مصرف، میزان تقاضا، ولتاژ، جریان، دما و اطلاعات دیگر را بسته به سیاست‌های دستگاه بهره بردار در حد امکان به‌صورت نزدیک به زمان واقعی یا کاملاً منطبق بر آن، از سمت مصرف‌کننده دریافت، تحلیل و اطلاع رسانی می‌کند.

شناسایی و گردآوری الزامات و ضرورت‌های پیاده سازی زیرساخت اندازه گیری پیشرفته در سطح کشور در حوزه‌های آب و انرژی، ترسیم چشم انداز مشترک، اهداف و راهبردهای مربوط به پیاده سازی این زیرساخت، ارائه سناریوهای پیشنهادی برای عملیاتی سازی سند راهبردی نقشه راه AMI، همچنین ارائه پیشنهاد در خصوص چگونگی حکمرانی داده‌های گردآوری شده، تعیین اولویتها و وظایف هریک از ذینفعان این حوزه در زیست بوم زیرساخت اندازه‌گیری پیشرفته و سند راهبردی و اقدامات اجرایی لازم برای آن طی ۵ سال آینده، بخشی از خروجی‌های این پروژه را شامل می‌شود.

کد خبر 5182723

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha