به گزارش خبرگزاری مهر، مسلمانان و مسیحیان نسبت به فیلم آمریکایی "ایوان قدرتمند" ابراز تأسف کرده و آن را اهانتی به ادیان توحیدی و کفرآمیز توصیف کردند.
مسلمانان و مسیحیان فیلم "ایوان قدرتمند" را کفر آمیز دانستند
دبیر کل انجمن مصرف کنندگان مالزی گفت: این فیلم به طوفان زمان حضرت نوح(ع) اشاره کرده اما تبدیل به کمدی شده است و به اسلام اهانت می کند. به تصویر کشیدن خداوند به عنوان یک فرد برخلاف اصول اسلام است.
مورگان فریمن در این فیلم که روز 2 ژوئن ( اول تیرماه ) در ایالات متحده اکران شد در نقش خداوند ظاهر شده و از ایوان باکستر، مخبر تلویزیونی که به نماینده کنگره تبدیل میشود( استیو کارل) میخواهد کشتی ساخته تا از طوفانی که قرار است در نیویورک به وجود آید جان سالم به در ببرد.
زمانی که باکستر به خانواده، دوستان و همکاران خود می گوید که از فرمان "خداوند" به منظور ساخت کشتی بزرگی اطاعت میکند مورد تمسخر قرار میگیرد.
فیلم "ایوان قدرتمند" دنباله فیلم " بروس قدرتمند" است که به دنبال اعتراض علمای مسلمان از نمایش در مالزی منع شد؛ اما ایوان قدرتمند قرار است روز 23 آگوست(اول شهریور) در سینماهای کوالالامپور به نمایش در آید.
دبیرکل انجمن مصرف کنندگان مالزی از دولت این کشور خواست نمایش این فیلم را ممنوع اعلام کرده چرا که میتواند تأثیرات مخربی بر ذهن آسیب پذیر جوانان داشته باشد. از سوی دیگر مسیحیان ایالات متحده نیز این فیلم را کفرآمیز توصیف کرده و اظهار داشتند که حمایت کلیساها از فیلمها دین محور هالیوود چون "ایوان قدرتمند" درست به مثابه تمسخر خود است.
جیمز ای اسمیت مدیرعامل انجمن شاهدان باپتیست فلوریدا اظهار داشت: ما به همدستان هالیوود تبدیل می شویم.
وی گفت: صنعت فیلم سازی هالیوود به نحو در حال افزایشی مصرف کنندگان و مخاطبان مسیحی را هدف گرفته و تلاش می کند که آنها را به عوامل منفعل بازار خود تبدیل کند.کمپانی مدیا گریس هیل به عنوان ارائه کننده این ایده کمپانی بازار یابی فیلم است که متخصص استفاده از مفاهیم دین محور در ساخت فیلم است. به تصویر کشیدن خداوند به عنوان یک فرد، کفرآمیز محسوب می شود.
شورای حقوق بشر سازمان ملل در ماه مارس قطنامه ای تصویب کرد که به موجب آن اهانت به دین را محکوم کرده و تأکید می کند که آزادی بیان باید از حد خاصی برخوردار باشد.
حمایت از پوشش دینی در دادگاه جورجیا بررسی میشود
مقامات شهر جورجیا با مقامات بزرگترین سازمان اسلامی حمایت از حقوق مدنی مسلمانان امریکا درباره زن مسلمان و محجبهای که به علت حجاب خود از ورود به سالن دادگاه منع شده بود دیدار کردند و تغییر قوانین را مورد بحث قرار دادند.
مقامات شورای روابط اسلامی – امریکایی مستقر در واشنگتن در دیدار با مقامات شهر جورجیای امریکا مسئله مربوط به انیسه کریم مسلمان محجبه 20 ساله را که از ورود به ساختمان دادگاه شهرداری به علت حجاب خود منع شده بود مطرح کردند.
احمد بدیر مدیر دفتر شورای روابط اسلامی آمریکایی در فلوریدا اظهار داشت که در این جلسه هیچ تغییر قطعی به وجود نیامد اما توافق کردیم که گفتگوها و بحثهای خود را در آینده ادامه دهیم. حاضران در این جلسه با روحیه تشریک مساعی از ابتدا توافق کردند با همکاری یکدیگر به یک هدف واحد دست یابند. سخنگوی این شهر دربیانیه ای اظهار داشت که مقامات در این دیدار بررسی تغییراتی را در رابطه با قانون منع حجاب در دادگاه مورد تصدیق قرار دادند، اما تا قبل زمان تغییر مقامات این شهر از سیاست کنونی استفاده میکنند.
این زن مسلمان محجبه توسط یک افسر از ورود به دادگاه والدوستا جورجیا منع شد. این افسر با لباس غیر نظامی خود با اصرار از زن خواست حجاب خود را رها کرده و پس از آن وارد دادگاه شود، به دنبال اعتراض زن مسلمان نسبت به این رفتار و با وجود توضیح وی برای پوشیدن حجاب که به دلایل دینی صورت گرفته یک افسر زن به بازرسی بدنی وی اقدام کرد.
یکی از افسران مسلمان اظهار داشت که ممانعت از ورود وی به دادگاه به علت مسائل امنیتی و بی احترامی به قاضی بوده است. مقامات شورای روابط اسلامی – امریکایی و اعضای انجمن وکلای مسلمان جورجیا بر این عقیده هستند که مقاماتی که موجبات عدم ورود این زن مسلمان به دادگاه را فراهم آورده اند حقوق مدنی برای آزادی بیان، آزادی دینی و حمایت مساوی براساس قوانین ملی را نقض کرده اند.
سال گذشته یک دادگاه شهرداری در واشنتگن سیاستی را مورد بررسی قرار داد که از پوششهای دینی حمایت کنند. این بررسیها پس از ممانعت از ورود یک زن مسلمان به علت حجاب خود صورت گرفت.
ازدواجهای شرعی میان جوانان مسلمان فرانسه افزایش یافته است
جوانان مسلمان فرانسه به نحو درحال رشدی به ازدواجهای مطابق شرع و قوانین اسلامی روی آوردهاند و در راستای حفظ هویت دینی و اسلامی خود تلاش میکنند.
داوود مشکین رئیس شورای امامان فرانسه گفت: ازدواجهای شرعی اسلامی در فرانسه افزایش مییابد. مسلمانان فرانسه از نسل سوم و حتی دوم بیش از ازدواجهای رسمی و مدنی به ازدواجهای شرعی علاقه نشان میدهند.
قوانین فرانسه تصریح می کنند که در صورت ازدواج باید نام زوج و زوجه در دفاتر دولتی ثبت شود، اما مسلمانان فرانسه این امر را از نظر دینی کامل نمیدانند و برای شرعی کردن ازدواج خود به مساجد رجوع میکنند. درحالی که برای مقامات فرانسه ثبت ازدواج مدنی کفایت می کند اقلیت مسلمان بویژه جوانان این کشور علائق رو به رشدی را به این واجب دینی نشان میدهند که این امر نشان از حفظ هویت دینی در کشوری سکولار چون فرانسه دارد. امامان مساجد نیز جوانان را به ثبت هر دو ازدواج تشویق میکنند تا علاوه بر حفظ هویت دینی، آنها را به احترام هنجارهای کشور دعوت کنند.
اسماعیل 23 ساله که این هفته در مسجد پاریس ازدواج کرد گفت: ازدواج مدنی در قانون فرانسه به منزله حفظ حقوق زوج متأهل است اما ازدواج شرعی انتخاب نیست بلکه باید هویت اسلامی خود را در غرب حفظ کنیم.
مسلمانان فرانسه 6 میلیون نفر تخمین شده اند که این تعداد بزرگترین جامعه مسلمان اروپا را تشکیل دادهاند.
شرق پاریس صاحب یک مسجد باشکوه میشود
مسلمانان فرانسه به عنوان بزرگترین جامعه مسلمانان اروپا طرح خود را برای ساخت مسجدی در شرق پاریس ارائه کرده تا مسلمانان حومه شرقی پاریس نیازهای معنوی و اجتماعی خود را در آنجا پاسخگو باشند.
محمد عبدالباکی از فعالان مسلمان که کار ساخت این مسجد را پیگیری میکند گفت: کاتولیکها، پروتستانها و یهودیان از محل نیایش خود با شأن و وقار مناسب برخوردارند چرا ما نمیتوانیم از چنین محلی برخوردار باشیم؟
وی با اشاره به منارههای مدرن این مسجد که میتواند افق حومه پاریس را دگرگون کند گفت: اسلام دومین دین بزرگ در فرانسه و پیروان آن بیتردید باید از جایگاهی مناسب برخوردار باشند. این کشور باید مساجد خود را از حالت موقتی خارج کند و این امر میتواند عامل ادغام مسلمانان در جریان فکری جامعه تلقی شود.
اقلیت 6 میلیون فرانسه به عنوان بزرگترین جامعه مسلمانان اروپا از 1500 مسجد و نمازخانه برخوردارند که اغلب آنها در اتاقهای نامناسب و موقتی مستقر شدهاند. سه سال پس از آنکه فرانسه حجاب را در مدارس دولتی ممنوع کرد دادگاهی شهرها را از فراهم کردن زمین برای ساخت مسجد منع کرد.
آموزش معارف اسلامی در تایلند تضمینکننده هویت دینی مسلمانان است
اقلیت مسلمان تایلند در کشوری که دارای اکثریت جمعیت بودیست است تلاش میکنند با توسعه آموزش معارف و مبانی اسلامی، حفظ هویت اسلامی کودکان خود را در کنار آموزشهای علمی تضمین کنند.
مدرسه مصباح الدین یکی از مدارس اسلامی مورد علاقه والدین مسلمان تایلند است که کودکان خود را برای آموزش مبانی و معارف اسلامی در کنار برنامه درسی تصویب شده کشور در آن ثبت نام میکند.
مدرسه مصباح الدین آموزش قرآن، آداب دینی، اخلاق دینی و الهیات را از مقطع ششم تا دوازدهم تدریس می کند. سورین که خود فارغ التحصیل همین مدرسه است افزود: این مدرسه فن آوری اطلاعات و حسابداری نیز به منظور ارتقاء ارزشهای دانش آموزان در بازار کار تدریس می کند تا زمانی که آنها مدرسه را ترک کردند بتوانند در بازار کار فعالیت مناسبی داشته باشند.
این مدرسه در 800 مایلی جنوب بانکوک یکی از مدارس اسلامی خصوصی است که در سال 1941 توسط گروه کوچکی از مسلمانان تایلند تأسیس شد و با 50 دانش آموز فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون 1361 دانش آموز در آن تحصیل و 73 آموزگار در آن تدریس میکنند.
این مدرسه به عنوان مثال در راستای از بین بردن باورهای نادرست درباره مدارس اسلامی فعالیت می کند؛ چرا که بسیاری از تایلندیها تصور می کنند این مدارس افراط گرایی و امور نظامی آموزش میدهد. اخیرا نخست وزیر تایلند به مناسبت جشن 66 سال فعالیت مدرسه مصباح الدین از این مدرسه دیدار کرده و از فعالیتهای آن بسیار شگفت زده شده بود.
مسلمانان بیش از 5 درصد (5/2 میلیون نفر) جمیعت کشور بودیست تایلند را تشکیل داده اند. آنها از تبعیض شغلی و آموزشی رنج میبرند.
مسلمانان بریتانیا با باورهای نادرست نسبت به اسلام مبارزه میکنند
مسلمانان بریتانیایی از تمام اقشار جامعه این هفته در آستانه دومین حملات انفجاری لندن و بمبگذاریهای ناموفق لندن و گلاسگو ستاد رسانهای گسترده ای تشکیل دادند تا از دین خود در مقابل باورهای نادرست محافظت کنند.
آگهی تبلیغاتی ستاد رسانه ای تازه مسلمانان بریتانیا اعلام کرده است: اتحاد جامعه باید حفظ شده و نباید بگذاریم تفرقه میان ما به وجود آید. ما دوست، همسایه ، همکار بوده و در این کشور در کنار یکدیگر زندگی می کنیم.
این ستاد با شعار " به نام ما اقدام نکنید" با یک صفحه کامل آگهی در روزنامه آغاز شده است تا محکومیت حملات تروریستی ناکام مانده از سوی جامعه مسلمانان را مورد تأکید قرار دهد و هرگونه حمله به نام اسلام را تکذیب کند. این پیام همچنین به واسطه اتوبوسهای لندن، به بیل بوردهای شهری منتقل خواهد شد. بخشی از پیام این ستاد نیز بر سهم مثبت مسلمانان در بریتانیا متمرکز شده است.
پایگاه اسلام صلح است (www.islamispeace.org.uk) از سوی برگزار کنندگان این ستاد با هدف آگاهی رسانی درباره تاریخ و فلسفه اسلام راه اندازی شده است. این پایگاه با بخشی از آیه 32 سوره مائده که می فرماید: "هر کس، انسانى را بدون ارتکاب قتل یا فساد در روى زمین بکشد، چنان است که گویى همه انسانها را کشته؛ و هر کس، انسانى را از مرگ رهایى بخشد، چنان است که گویى همه مردم را زنده کرده است." آغاز شده است.
برگزارکنندگان و اعضای این ستاد طرحهایی را برای برگزاری نمایشگاه های دائم و تعاملی درباره دین اسلام در نظر دارند. انجمن مسلمانان محافظه کار، انجمن امداد اسلامی، انجمن اسلامی بریتانیا، انجمن پزشکان و دندانپزشکان مسلمان از جمله اعضای این ستاد رسانه ای محسوب می شوند.
اقلیت مسلمان بریتانیا که حدود 2 میلیون نفر ارزیابی می شوند پس از حملات انفجاری سیستم حمل و نقل لندن نسبت به تبعیض نژادی و دینی اعتراض کرده و تأکید می کنند که سیاستهای دولت برای مبارزه با تروریسم تأثیر نامطلوبی بر وضعیت زندگی آنها گذاشته است.
طی نظر سنجی که چند هفته پس از حملات تروریستی لندن صورت گرفت مشخص شد که یک نفر از هر پنج نفر با خصومت و حملات نژادپرستانه مواجهه شده اند.
این در شرایطی است که افراد، سازمانهای و گروههای پوششی مسلمانان دربریتانیا تاکنون به کرات ستادهای مختلفی را برای رفع باورهای نادرست درباره دین تشکیل داده اند تا به غیرمسلمانان این جامعه تفهیم کنند که اسلام نسبت با افراط گرایی ندارد؛ اما در این میان تاکنون گزارشی از تأثیر و به نتیجه رسیدن عملکرد فعالیتهای آنها منتشر نشده است.
همایش "خلیفة العرض" از سوی مسلمانان فیلیپین برگزار شد
بیش از یکصد نفر از رهبران دینی مسلمان، اعضای دپارتمانهای مطالعات اسلامی دانشگاه ها، سازمانهای غیر دولتی، آموزگاران مسلمان و جوامع اسلامی شهر کاتاباتو در جنوب مینداناو، فیلیپین نخستین همایش اسلامی منطقه ای را درباره کنترلهای زیست محیطی برگزار کردند.
همایش سه روزه رهبران مسلمان با عنوان "خلیفة العرض" و با رویکردهای زیست محیطی روز دوشنبه 9 ژوئیه ( 18 تیر ماه) خاتمه یافت.
این همایش با هدف افزایش آگاهی درباره چگونگی کنترل و نظارت بر مسائل زیست محیطی، حضور سهامداران در پیشبرد کنترلهای زیست محیطی و تقویت مجمع قانونگذاری منطقه ای به منظور اعمال قوانین مؤثر زیست محیطی منطبق بر تعالیم اسلام برگزار شد.
در حاشیه این همایش کتاب مرجعی با عنوان "خلیفه" منتشر شد که مسئله نظارت و کنترلهای زیست محیطی را در ابعاد اخلاقی، دینی و تکنیکی مورد بررسی قرار داده است. مقامات این شهر نیز ضمن ابراز مسرت از انتشار این کتاب، برگزاری این همایش نسبت به محیط زیست منطقه ابراز نگرانی کرده و اظهار داشتند اجرای چنین برنامه های ابتکاری می تواند علاوه بر اجرای قوانین و سیاستهای حفظ حقوق فرهنگی جوامع به تقویت توجه به منابع ساحلی و دریایی منتهی شود.
این همایش با مشارکت شهر کاتاباتو، مجع دارالفتوا فیلیپین، دانشگاه نوتردام، دپارتمان محیط زیست و منابع طبیعی و همچنین سازمان بین المللی توسعه اقتصادی سیاسی ایالات متحده برگزار شد.
مسلمانان تخریب اسلام را از اهداف سیاستهای خارجی آمریکا می دانند
طی نظرسنجی دانشگاه مریلند آمریکا که از دسامبر 2006 تا فوریه 2007 در کشورهای مصر، مراکش، پاکستان و اندونزی صورت گرفته مشخص شده است که بیشتر مسلمانان در کشورهای اسلامی اعتقاد دارند هدف سیاستهای خارجی ایالات متحده تخریب اسلام است.
اکثریت افرادی که در این نظر سنجی در چهار کشور اسلامی شرکت کرده اند (میانگین 79 درصد) اعتقاد دارند که سیاستهای ایالات متحده آمریکا با هدف تضعیف و ایجاد تفرقه در دنیای اسلام اعمال می شود، این آمار در اندونزی 73 درصد، پاکستان و مصر 92 درصد بود.
بیشتر مسلمانان همچنین بر این باور هستند که ایالات متحده تلاش می کند کنترل منابع نفتی خاورمیانه را در دست گیرد.
این نظر سنجی همچنین نشان می دهد که بیشتر مسلمانان با اهدافی که نقش اسلام در جوامع خود را توسعه و بسط دهد موافق هستند حدود سه نفر از هر چهار نفر با اعمال قانون شرع در کشورهای خود موافق بوده و تصریح کرده اند که باید برای اعمال قوانین شرع اسلام قوانین نظارتی وضع کرد تا کشورهای اسلامی را از تهاجم ارزشهای غربی در امان داشت.
اگرچه این دیدگاه بدین معنا نیست که شهروندان کشورهای اسلامی می خواهند خود را منزوی کنند، چرا که 75 درصد از آنها اظهار داشتند که احساس می کنند جهانیان به واسطه تجارتهای اقتصادی و ارتباطات سریع به یکدیگر نزدیکتر شده اند.
اسلام و مسلمانان به پیروان ادیان توحیدی معرفی می شوند
دفتر روابط اسلامی آمریکایی روز 25 تیر ماه در همایش چهلمین سالگرد تأسیس انجمن کتابخانه، کنیسه و کلیسا کارگاهی درباره اسلام و مسلمانان در ایالت پنسیلوانیا برگزار می کند.
این کارگاه با عنوان "درک ایمان همسایه خود: اسلام" و ریاست افتخار حسین رئیس دفتر شورای روابط اسلامی آمریکایی در پنسیلوانیا برگزار و قصد دارد اسلام و مسلمانان را به پیروان ادیان مسیحیت و یهودیت معرفی کند.
معرفی اسلام در قالب این کارگاه با اشاره به متون مقدس، الهیات، آداب و شعائر، دیدگاه ها، کتابها و منابع اینترنتی درباره اسلام صورت می پذیرد.
شورای روابط اسلامی آمریکایی بزرگترین گروه حمایت از آزادیهای مدنی اسلام است که در سراسر ایالات متحده و کانادا 32 دفتر دارد. رسالت این شورا ارتقاء درک از اسلام، تقویت گفتگو، حمایت از آزادیهای مدنی، تقویت مسلمانان آمریکایی و تشکیل ائتلافهایی است که عدالت را ترویج کرده و درک متقابل را توسعه می دهد.
نظر شما