۲۴ تیر ۱۳۸۶، ۲۰:۰۹

دکتر اعوانی:

استاد مهدوی همیشه دلنگران آینده فلسفه در ایران بود

استاد مهدوی همیشه دلنگران آینده فلسفه در ایران بود

رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در نشست میراث مهدوی اظهار داشت: مهدوی دلبسته فلسفه بود و تا واپسین لحظه‌های حیات این دلبستگی را حفظ کرده بود و همیشه دلنگران آینده فلسفه در گروه فلسفه بود.

به گزارش خبرنگار مهر، عصر امروز یکشنبه 24 تیرماه موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با همکاری شهر کتاب نشستی به مناسبت بزرگداشت استاد فقید دکتر یحیی مهدوی بنیانگذار گروه فلسفه دانشگاه تهران با عنوان «میراث مهدوی» برگزار شد که در آن اساتید برجسته فلسفه کشور حضور یافتند و هر یک درباره خصایل علمی و اخلاقی و خدمات فکری این استاد فلسفه سخنانی گفتند.

در ابتدای نشست، محمد خانی با اشاره به 80 سال خدمات فرهنگی یحیی مهدوی در کنار دکتر غلامحسین صدیقی و علی اکبر سیاسی گفت: این سه یار قدیمی هر یک در تاسیس یکی از رشته های مهم علوم انسانی در دانشگاه تهران نقش موثری داشتند به گونه ای که غلامحسین صدیقی را امروز پدر جامعه شناسی ایران می نامیم و مرحوم دکتر علی اکبر سیاسی خدمات ارزنده ای در بنا کردن رشته روانشناسی و تعلیم و تربیت داشتند و دکتر یحیی مهدوی بنیانگذار رشته فلسفه به صورت دانشگاهی در دانشگاه تهران بود، همچنین ایشان با تربیت اساتید برجسته در دانشگاه تهران موجب شدند که گروه فلسفه این دانشگاه تا به امروز برجسته ترین دپارتمان فلسفه در سطح کشور باشد. از این یادآوری خاطره و خدمات ارزنده ایشان برای نسل جوان حائز اهمیت است.

در ادامه دکتر غلامرضا اعوانی رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با اشاره به سابقه شاگردی خود نزد استاد یحیی مهدوی گفت: نکته ای که برای بنده در باب ایشان اهمیت دارد تربیت معنوی و فرهنگی اوست. او که در خانواده ای سنتی و با فرهنگ تربیت شده بود از سوربن فرانسه دکترای فلسفه خود را گرفت اما هیچگاه فرهنگ خود را فراموش نکرد و همواره علاقه ای وافر به قرآن کریم داشتند و نثر فارسی را به بهترین نحو می نوشتند و فارسی نویسی بسیار دقیق بودند.

وی در ادامه اظهار داشت: دکتر مهدوی انضباط و دقتی شایسته داشت که انسان را به یاد نظم شخصی کانت می اندازد، او همیشه سر وقت در کلاس و محل کار خود حاضر می شد و لحظه ای از وظایف خود غفلت نمی کرد.

دکتر اعوانی سپس درباب خدمات اجرایی دکتر مهدوی گفت: ایشان که در خانواده ای مرفه به دنیا آمده بود، از تمام امکانات جهت خدمت به علم و فرهنگ بهره می جست و از این رو می توان او را به تاسی از شیخ موسس، حکیم آقاعلی مدرس در حکمت اسلامی، حکیم موسس خواند که کرسی فلسفه را در دانشگاه تهران تاسیس کرد و همچنین کتاب های ارزشمندی را به کتابخانه دانشگاه اهدا کرد. او تعادل خوبی میان فلسفه غرب و فلسفه اسلامی برقرار کرده بود و سعی می کرد در گروه فلسفه دانشگاه تهران از حکمای سنتی فلسفه اسلامی چون علامه عصار، فاضل تونی، حکیم شعرانی و آیت الله حائری یزدی استفاده کند. مهدوی دلبسته فلسفه بود و تا واپسین لحظه های حیات این دلبستگی را حفظ کرده بود و همیشه دلنگران آینده فلسفه در گروه فلسفه بود.

در ادامه دکتر ایرج افشار، ایران پژوه برجسته که به گفته خود سالیان سال با مرحوم یحیی مهدوی دوست و همکار بوده، درباره این سابقه دوستی و آشنایی سخن گفت و به این مناسبت بخش هایی از نامه هایی را که میان او و دکتر یحیی مهدوی مراوده شده بود را برای حضار جلسه قرائت کرد.

کد خبر 518374

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha