به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی وزارت بازرگانی، سید مسعود میرکاظمی در این دیدار با اشاره به کمیسیون های قبلی برگزار شده عدم شناخت از ظرفیتهای موجود دو کشور را یکی از عوامل پایین بودن سطح روابط اقتصادی عنوان و بر اعزام هیات های تجاری ، برگزاری نمایشگاههای عرضه محصولات کالایی وخدمات فنی و مهندسی ، سرمایه گذاری های مشترک بانکی وبرقراری ارتباطات گمرکی و نظام تعرفه های ترجیحی تاکید کر.
میرکاظمی ضمن اعلام آمادگی وزارت بازرگانی برای اعزام تیمهای کارشناسی و بررسی مسائل مشکلات و موانع موجود بر سر راه توسعه روابط تا قبل از برگزاری کمیسیون مشترک دو کشور گفت: با ایجاد زیرساختهای ارتباط تجاری زمینه برای فعالیت بخش های خصوصی دو کشور نیز فراهم می شود.
وزیر بازرگانی باتصریح این نکته که هم اکنون حجم مبادلات تجاری غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای جهان حدود 60 میلیارد دلار است ، خواستار برقراری این ارتباط با کشور قرقیزستان و ایجاد اطمینان خاطر برای فعالیت تجاری بخش خصوصی شد و این فعالیت را لازمه ایجاد ارتباط قوی تر میان دو کشور دانست.
وی با استقبال از برقراری شرایط مناسب برای حضور تجار ایرانی در کشور قرقیزستان ، از سرمایه گذاری بخش خصوصی جمهوری اسلامی در بسیاری از کشورها از جمله کشورهای CIS خبر داد و خواستار ایجاد انگیزه های لازم برای فعالیت این بخش در کشور قرقیزستان با انجام توافقاتی در کمیسیون مشترک بعدی شد.
میرکاظمی به امکانات فراوان و توانمندی های جمهوری اسلامی ایران در زمینه فن آوری پیشرفته در حوزه های مختلف کشاورزی ، صنعت ، معدن و خدمات و پزشکی اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران مشکلی از جهت توسعه روابط اقتصادی و تجاری باکشور قرقیزستان ندارد و می تواند با انتقال دانش و توسعه خدمات فنی و مهندسی درگسترش سطح روابط میان دو کشور گام بردارد.
وزیر بازرگانی با توجه به ارسال لیست کالاهای تجاری از سوی جمهوری اسلامی ایران به قرقیزستان خواستار قطعی و نهایی شدن آن در کمیسیون مشترک آتی و حل مشکلات مربوط به حمل و نقل بار و مسافر در این کمیسیون شد.
وی با تاکید بر تلاش برای بهبود وضعیت ارتباط تجاری دو کشور از تاسیس و آغاز به کار بانک خصوصی ایرانی با نام " اقتصاد نوین" در کشور قرقیزستان خبر داد و ارتباط بانکی و کارگزاری دو کشور راگامی مهم در توسعه روابط عنوان کرد.
وزیر بازرگانی لزوم اجرای قوانین سرمایه گذاری در حمایت از سرمایه گذاران ایرانی، پایین بودن تعرفه کالایی و اطمینان خاطر بخش خصوصی برای فعالیت در قرقیزستان را به عنوان زیر ساختهای اساسی در توسعه روابط تجاری اعلام کرد و با توجه به نزدیکی زمان برگزاری اجلاس دوره ای کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور به انجام توافق نامه ای در زمینه فعالیت موسسات استاندارد و آشنایی و شناخت از ظرفیتهای دو کشور تاکید کرد.
میرکاظمی با ابراز علاقمندی به اجرایی شدن توافق نامه های موجود میان دو کشور و توسعه روابط با اجرای یک برنامه دقیق ، تصریح کرد: ما آماده ایم تا هر توافق نامه ای را که اثرات توسعه روابط به معنای واقعی را داشته باشد پیگیری و ا جرایی نماییم .
معاون وزیر امور خارجه قرقیزستان نیز در این دیدار ضمن اعلام علاقمندی کشورش به توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران خصوصا در زمینه تجاری از تلاش برای استفاده از کلیه امکانات و توانمندی های میان دو کشور برای ارتقای سطح روابط اقتصادی وتجاری خبر داد.
وی گفت: برگزاری اجلاس آتی دوره ای کمیسیون مشترک دو کشور امتیازات مضاعفی را در سطح همکاریهای اقتصادی دو کشور ایجاد خواهد کرد.
معاون وزیر امور خارجه قرقیزستان با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش سطح مبادلات تجاری با اجرای طرحهای همچون افزایش سرمایه گذاری و دریافت اعتبارات تا سقف 50 میلیون یورو خواستار اقتتاح شعباتی از بانکهای ایرانی و ایجاد یک مرکز تجاری ایرانی در قرقیزستان شد.
وی با اشاره به مصوبه اخیر پارلمان کشورش در زمینه خصوصی سازی در بخش انرژی و فراهم شدن زمینه برای همکاری قرقیزستان با سایر کشورها خواستار همکاری و استفاده از تجربیات جمهوری اسلامی ایران در بخش انرژی و با توجه به حضور کم رنگ تجار در این عرصه از اعلام آمادگی قرقیزستان برای دریافت هر گونه اطلاعات در زمینه قوانین گمرکی و تعرفه های ترجیحی خبر داد.
وی همچنین خواستار شناسایی موانع تجاری ، تخصیص اعتبارات و اجرای طرحهای مشترک با جمهوری اسلامی ایران شد و از پیشنهاد وزیر بازرگانی در زمینه تشکیل گروه های کاری از معاونان وزرا در این زمینه استقبال کرد.
نظر شما