۲۵ تیر ۱۳۸۶، ۱۴:۰۱

تا 4 سال آینده ؛

ظرفیت تولید زغال سنگ کشور 3برابر می‌شود

قرارداد تجهیز و آماده‌سازی معدن زغالسنگ پرورده 4 طبس بین شرکت‌های تیه و تولید مواد معدنی ایران و شرکت کانی کاوان شرق با جوینت خارجی چین صبح امروز به امضا رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، در مراسم امضای این قرارداد سفیر چین، معاون سازمان ایمیدرو، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، معاون استانداری یزد، برخی نمایندگان مجلس و سایر فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی کشور حضور داشتند.

اردشیر سعد محمدی مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، در این مراسم گفت: همزمان با هفته دولت فاز اول تجهیز معادن زغالسنگ طبس با ظرفیت تولید سالانه 750 هزار تن زغالسنگ کنسانتره و به عنوان اولین معدن تمام مکانیزه زغالسنگ کشور افتتاح و راه اندازی می شود.

وی با اشاره به اینکه فاز اول تجهیز معادن زغالسنگ طبس برای 400 نفر اشتغال زایی در پی داشته است، زمان راه اندازی فاز دوم این طرح(پرورده4) را سه ساله و با ظرفیت تولید سالانه 450 هزار تن کنسانتره زغالسنگ اعلام کرد.

سعد محمدی با اشاره به طرح های در دست اجرای زغالسنگ که شامل پروژه های منطقه کرمان به ظرفیت تولید سالانه 3/1 میلیون تن، منطقه شاهرود بیش از 400 هزار تن و منطقه طبس حدود 3/1 میلیون تن می شود، بیان کرد: با راه اندازی این طرح ها، ظرف چهار سال آینده به تولید بیش از سه میلیون تن کنسانتره زغالسنگ دست می یابیم.

مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در این مراسم از همکاری ایران و چین در زمینه دانش تبدیل سنگ آهن کم عیار به پرعیار نیز خبر داد.

در ادامه این مراسم، مجری پروژه معدن پرورده چهار(فاز دوم تجهیز معادن زغالسنگ طبس)، گفت: حوضه زغال دار طبس به وسعت 30 هزار کیلومتر مربع بین استان های خراسان، یزد و کرمان واقع شده است و شامل چهار ناحیه پرورده، نایبند، مزینو و آبدوغی می شود.

به گفته عظیمی؛ عملیات اکتشاف ذخایر زغالسنگ این حوضه از سوی شرکت ملی فولاد ایران و از سال 1356 آغاز و تا سال 1369 ادامه داشته است. وی ادامه داد: این عملیات منجر به تعیین ذخیره زمین شناسی حدود 1/1 میلیارد تن پرورده شد که از این مقدار حدود 400 میلیون تن آن ذخیره قطعی و ضخامت لایه های زغالسنگ آن بین 8/0 تا دو متر متغیر است.

مجری پروژه معدن پرورده چهار متذکر شد: مطالعات اولیه برای فاز دو و رسیدن به ظرفیت 2/1 میلیون تن کنسانتره کک شو، در قالب طرح اکتشاف و تجهیز معدن پرورده چهار از اواخر سال 1383 آغاز شده است.

عظیمی در خصوص مشخصات اصلی طرح پرورده چهار گفت: این طرح شامل تجهیز و بهره برداری از معدن برای اجرای فاز دوم طبس به روش مکانیزه و تولید سالانه حدود 900 هزار تن زغالسنگ کک شو خام (حدود 450 هزار تن کنسانتره) می شود.
وی روش استخراج در این معدن را بصورت جبهه کار بلند دانست که نگهداری سقف کارگاه استخراج نیز توسط جک های هیدرولیکی است و حمل زغال با نوار نقاله زیربَر انجام می شود.

مجری پروژه معدن پرورده چهار، ذخیره معدنی دو بخش بالا و پایین گسل را 489/168 میلیون تن(ذخیره معدنی 137/44 میلیون تن) اعلام کرد که پیش بینی می شود 70 درصد آن قابل استحصال باشد که شامل 8/30 میلیون تن زغال می شود.

عظیمی عمر این معدن را 36 سال، دوران تجهیز و ساخت را 45 ماه و دوران بهره برداری را 22 سال اعلام کرد که ظرفیت تولید سالانه آن نیز 900 هزار تن زغالسنگ خام کک شو و 450 هزار تن زغال سنگ کنسانتره می باشد.

وی رقم قرارداد ساخت و تجهیز معدن را 81 میلیون و 888 هزار و 195 یورو دانست که 250 میلیارد ریال نیز برای امکانات زیربنایی و کارخانه زغالشویی پیش بینی می شود.

در ادامه، علی پالیزدار معاون طرح و برنامه ریزی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، با توجه به نقش توسعه ای و تولید ثروت توسط ایمیدرو در کشور گفت: هم اکنون حدود 20 میلیارد دلار طرح در دست اجرا داریم که در در دست انجام، گشایش اعتبار و یا مطالعه و بررسی است.

وی از راه اندازی و بهره برداری حدود 5/2 میلیارد دلار طرح در سالجاری خبر داد که شامل 19 طرح می شود و 11 پروژه آن نیز طرح های معدنی است. پالیزدار با توجه به اینکه توسعه معدن منجر به توسعه غیر متمرکز و همه جانبه در کشور می شود خواستار توجه بیشتر مسئولان به این بخش مهم شد.

معدن سازمان ایمیدرو با توجه به اینکه هم اکنون تولید هفت میلیون تن فولاد کشور به روش کوره بلند و توسط ذوب آهن اصفهان، فولاد زرند، فولاد میبد و فولاد زاگرس انجام می شود نیاز سالانه این واحد ها به زغال سنگ را سه میلیون تن کنسانتره اعلام کرد که متاسفانه با توجه به تولید سالانه کشور(یک میلیون تن) مجبور به واردات هستیم.پالیزدار توسعه معادن زغال سنگ و سنگ آهن را جز اولویت های اول ایمیدرو اعلام کرد.

لیو جن تانگ سفیر چین در ایران، نیز در این مراسم ظرفیت سالانه تولید زغالسنگ کشورش را 5/2 میلیارد تن اعلام کرد و چین را دارای یک سابقه افزون بر 50 سال در فعالیت و تجربه در تجهیز، راه اندازی و اکتشاف معادن زغالسنگ دانست.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که با همکاری پیمانکاران چینی، ایران طی سال های آینده به عنوان بزرگترین کشور تولیدکننده زغال سنگ منطقه تبدیل شود.

کد خبر 518770

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha