به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، خلیل الله کاظمی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران افزود: در اجرای این طرح باتری های فرسوده خانگی و تجاری از زباله های شهری در منازل و مراکز تجاری جداسازی و تفکیک می شود.
مدیر عامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری مشهد اظهار داشت: به منظور جمع آوری باتری های فرسوده از زباله های خانگی کیسه های مخصوص باتری فرسوده در بین خانواده ها توزیع خواهد شد و در مراکز تجاری ظروف مخصوصی برای این منظور نصب می شود.
وی بیان داشت: باتری ها حاوی فلزات سنگین ، اثرات سمی، خورندگی، انفجار و اشتعال بوده و رها شدن غیر اصولی آن خطرات جانبی بسیاری به دنبال دارد.
کاظمی یادآورشد: با توجه به اینکه بیشتر باتری ها از مواد شییمیای غیر قابل تجزیه در طبیعت و اکو سیستم هستند می توانند با پایداری خود در منابع آب و خاک باعث آلودگی شدید محیط زیست شوند.
وی تاکید کرد: لزوم تفکیک و بازیافت باتری های فرسوده با توجه به رشد صنعت بسیار مهم و ضروری است.
کاظمی خاطر نشان کرد: با اجرای روش تفکیک باتری های فرسوده در چرخه بازیافت از مرحله نگهداری، جمع آوری و انتقال آن میزان پیامدهای منفی آن بر سلامت جامعه کاهش خواهد یافت.
مدیرعامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری مشهد اذعان داشت: آمار دقیقی از میزان مصرف باتری در مشهد وجود ندارد اما میزان استفاده از آن در حال افزایش است.
وی با اشاره به اینکه باتری های فرسوده جز پسماندهای ویژه محسوب می شود گفت: هیچ روش اجرایی خاصی در کشور ما برای جمع آوری این پسماندها وجود ندارد.
کاظمی اضافه کرد: در صورت اجرای این طرح 70 تا80 درصد مشکل مربوط به باتری ها حل شده و فقط بحث سم زدایی و بازیافت باتری ها باقی خواهد ماند.
وی تاکید کرد: با این حال تولید کنندگان باتری باید نسبت به جمع آوری و معدوم ساختن این نوع پسماندها اقدام کرده تا پسماندهی ویژه به عادی تبدیل شود.
بر اساس ماده 22آیین نامه اجرایی مدیریت پسماندها در خصوص دفن باتری های فرسوده که جز پسماندهی ویژه محسوب می شود سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت صنایع موظفند محل های مخصوصی برای دفن این پسماندها مشخص کنند.
نظر شما