سرهنگ رضایی مجد، در گفتگو با خبرنگار مهر به تشریح نحوه ارایه گواهینامه ب 4+1 پرداخت و گفت: در سال 84 برابر مصوبه آیین نامه راهنمایی و رانندگی ناجا، گواهینامه ب 1 یکساله به متقاضیان ارایه می شد و این افراد در صورتی که در این مدت 4 تخلف، رانندگی از ساعت 24 تا 5 بامداد، یدک کشیدن وسیله نقلیه دیگر، مسافرکشی و رانندگی در جاده ها را مرتکب نمی شدند، گواهینامه 5 ساله دریافت می کردند.
وی افزود: از آذر ماه سال 85 به منظور افزایش رفاه حال مردم و اجرای بهتر قوانین، گواهینامه ای تحت عنوان ب 4+1 به متقاضیان ارایه گردید که دارای دو اعتبار یکساله و 4 ساله بود و هم اینک این نوع گواهینامه در کشور ارایه می شود.
سرهنگ رضایی مجد در خصوص ویژگیهای این گواهینامه ها در طول مدت یکساله اول اعتبار گفت : دارندگان گواهینامه جدید الصدور موظفند در طول یکسال از ارتکاب 4 تخلف سرعت غیر مجاز، سبقت غیر مجاز، تقصیر در تصادف جرحی و تقصیر در تصادف فوتی جلوگیری نمایند و در صورت ارتکاب هر یک از این تخلفات، گواهینامه متقاضی توسط مامور پلیس راهور ضبط و به مرکز صدور گواهینامه ارسال می گردد و برای این افراد بعد ازطی آموزشهای رانندگی گواهینامه یکساله صادر می شود .
وی اضافه کرد: گواهینامه افرادی که در طول این مدت یکساله موارد منع شده را رعایت کنند، بصورت اتوماتیک به اعتبار 4 ساله تبدیل می شود واین افراد دیگر نیازی به مراجعه به راهنمایی و رانندگی ندارند.
رئیس مرکز صدور گواهینامه کشور در ادامه با اشاره به نحوه تعویض گواهینامه های 10 ساله گفت:براساس قانون مصوب راهنمایی و رانندگی اعتبار گواهینامه 10 ساله به 5 سال تقلیل یافته است و افرادی که اعتبار گواهینامه ده ساله آنها به پایان رسیده است، می توانند با مراجعه به مرکز پلیس +10و ارایه مدارک لازم گواهینامه 5 ساله دریافت نمایند.
وی یکی از مشکلات مردم درخصوص تعویض گواهینامه را نقص پرونده های آنها عنوان کرد و گفت: این افراد می توانند ضمن تماس با شماره تلفن های 81253162و 81253573 و اعلام نام و نام خانوادگی، شماره کد ملی و شماره تماس از نقص پرونده خود مطلع شوند.
نظر شما