۳۱ فروردین ۱۴۰۰، ۹:۰۰

مهر گزارش می دهد؛

حال کرونایی مازندران سیاه/مسافران دیروز؛ بیماران امروز

حال کرونایی مازندران سیاه/مسافران دیروز؛ بیماران امروز

ساری- در حالی که بازبودن مسیرها و سفرهای نوروزی متهم اصلی وضعیت قرمز و روبه سیاه کرونایی در مازندران به شمار می‌رود، اما متولیان سفرها با چرخش ۳۶۰ درجه، صورت مسئله را از اساس پاک می‌کنند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: هنوز سایه شوم بی تدبیری و بازگشایی مسیرها و عدم منع تردد ایام نوروز در مازندران پابرجاست و هر روز شماری از مردان و زنان این استان برابر کرونا تسلیم می‌شوند و جان خود را از دست می‌دهند.

طی روزها و هفته‌های گذشته از مردم عادی گرفته تا گروه‌های مذهبی و تبلیغی و مسئولان مذهبی استان از بی تدبیری و عدم لغو سفرهای نوروزی و باز بودن مسیرهای ورودی استان در ایام نوروز گلایه و عنوان کردند روزگار سیاه کرونایی امروز محصول بی توجهی و بی تدبیری دیروز است.

جدای از اقشار مختلف، مسئولان بهداشت و درمان نیز سهم سفرهای نوروزی و ورود مسافران از مناطق قرمز ونارنجی را به استان در خیز چهارم کرونا حائز اهمیت می‌دانند و این وضعیت درحالی که هنوز مازندران به قله پیک چهارم کرونا نرسیده است.

حالا مازندران مانده و هزار و ۶۰۰ بیمار کرونایی بستری شده که حال شماری از آنها وخیم است و وضعیت استان روز به روز به سمت تیرگی پیش می‌رود، این درحالی که سهم ترددها و سفرهای نوروزی در تیره و تار شدن حال استان برکسی پوشیده نیست.

ثبت ۳۰ میلیون تردد نوروزی در مازندران

سردار مرتضی میرزایی فرمانده انتظامی استان مازندران با اشاره به اینکه وضعیت کرونایی استان در ایام نوروز، کار را برای پلیس سخت‌تر کرده بود، افزود: با توجه به وضعیت موجود، شاهد افزایش ترددها بوده‌ایم.

میرزایی با اشاره به ثبت ۳۰ میلیون تردد در سطح استان در ایام تعطیلات نوروز از ثبت ۲ میلیون تردد در محورهای مواصلاتی و ۲۸ میلیون تردد در جاده‌های بین شهری استان خبر داد و افزود: با توجه به حجم بالای تردد شاهد افزایش حوادث رانندگی منجر به فوت نسبت به سال قبل بوده‌ایم.

امروز که همه قشرها و گروه‌ها و حتی متولیان بهداشت و درمان انگشت اتهام را به سمت ترددهای نوروزی و سفرها نشانه می‌روند و حال بد استان را ریشه در رشد بی رویه سفرها می‌دانند، متولیان امر در میراث فرهنگی با چرخشی ۳۶۰ درجه از کاهش حدود ۱۰۰ درصدی سفرهای نوروزی خبر می‌دهند.

مقایسه سفرهای نوروزی دوران کرونایی با قبل

سیف الله فرزانه مدیرکل میراث فرهنگی مازندران با بیان اینکه سفر به این استان در نوروز نسبت به همین زمان در سال نوروز سال ۹۸، کاهش ۹۶ درصدی داشته است، افزود: تلاش وزارتخانه به جلوگیری از انجام سفر بود.

وی ادامه داد: اما با توجه به اینکه امسال دومین نوروزی بود که با محدودیت‌های کرونایی مواجه شده بودیم، برنامه‌ریزی مدون جهت کنترل و نظارت بر سفرها به‌جای انجام سفرهای غیرمجاز در برنامه وزارتخانه قرار گرفت.

در حالی متولیان امر آمار سفرهای امسال را با نوروز ۹۸ مقایسه می‌کنند که شمار مسافران بهاری استان نسبت به نوروز سال ۹۹ و اولین بهار کرونایی افزایش چندصد برابری داشته است و عدم تدبیر برای مهار سفرها، تیشه به ریشه مازندران زده است.

حجت الاسلام ناصر شکریان مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت فعلی کشور و خیز چهارم شیوع این ویروس منحوس در کشور از تصمیمات ستاد ملی کرونا در ایجاد ممنوعیت برای سفر به کربلا و مسجد مقدس جمکران و محدودیت‌های مراسمات ماه مبارک رمضان انتقاد کرد.

وی تاکید کرد: تدابیر لازم در خصوص برخی فعالیت‌های اجتماعی، توریستی و گردشگری در ایام عید نوروز در نظر گرفته می‌شد که عامل این همه مشکلات در بخش شیوع و ابتلاء به این ویروس پیش نمی‌آمد.

۵ میلیون مسافر در نوروز وارد مازندران شدند

همچنین آیت الله سید رحیم توکل نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری نیز با اشاره به اینکه در ایام تعطیلات نوروز حدود پنج میلیون مسافر از نقاط مختلف وارد مازندران شدند، خاطرنشان کرد: این سفرها در حالی بود که مسؤولان می‌گفتند ابتلاء در اینجا پنج برابر شده است.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از عدم مانع برای مهار سفرهای نوروزی اظهار داشت: اگر مسئولان راست می‌گفتند چرا در زمان تعطیلات جلوی مردم را نگرفتند و آقای استاندار وقتی این جمعیت به مازندران می‌آمدند چه کار می‌کردید و چرا مانع نشدید واگر حرفتان را گوش نمی‌دانند استعفا می‌کردید و با استعفا اعتراض خود را اعلام می‌کردید.

وی ادامه داد: آقایان در ایام تعطیلات نوروز هیچ محدودیتی ایجاد نکردند اما حالا که شرایط به این وضع رسیده کشور را تعطیل کردند در حالی که این تعطیلی‌ها روزانه میلیاردها تومان به کشور ضرر وارد خواهد کرد.

اوضاع کرونا بدتر از قرمز و به سیاه نزدیک است

وضعیت مازندران هر روز بدتر از دیروز می‌شود و این درحالی که همچنان پای سهل انگاری‌ها در کرونایی شدن باز است و بسیاری به توصیه‌ها توجه نمی‌کنند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: در پیک چهارم کرونا اوضاع بدتر از قرمز و به سیاه نزدیک است ولی دل و دماغ بسیاری از مردم هنوز آبی باقی مانده! تعطیلی‌ها عمدتاً کلامی است و عملیاتی نیست و نظارت ضعیف است.

سید فرزاد جلالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آخرین آمار از شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: یک چهارم مردم از سه هفته پیش در اغلب استان‌ها به دلیل ورود سوش انگلیسی درگیر این نوع ویروس شدند، عامل اصلی از آن طرف مرز آمده و وارد خوزستان شد تا جایی که الان تقریباً تمامی استان‌های کشور درگیر هستند.

این مسؤول با اشاره به اینکه وضعیت ابتلاء به کرونا در بابل کماکان صعودی است، اضافه کرد: در حال حاضر یک پنجم کل بیماران استان را در بابل داریم و نگران این هستیم که درگیری همزمان شهرها و استان‌ها مشکلاتی در بخش دارو و خرابی دستگاه‌ها و موارد دیگری را به بار بیاورد.

اوضاع مازندران بدتر از قرمز و به سیاه نزدیک است ولی دل و دماغ بسیاری از مردم هنوز آبی باقی مانده و ضعف نظارت‌ها و تعطیلی‌های صوری، حال و روز استان را سیاه کرده است.

طبق اعلام علوم پزشکی مازندران طی شبانه روز گذشته ۲۳۴ بیمار جدید پذیرش و با ترخیص ۲۷۴ نفر شمار بستری شدگان به هزار و ۲۷۹ نفر رسید که ۲۱۴ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند. همچنین براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی بابل با پذیرش ۶۲ بیمار و ترخیص ۵۸ نفر شمار بستری شدگان به ۳۲۴ نفر رسد که حال ۵۱ نفر بد است.

طی شبانه روز گذشته ۱۶ بیمار کرونایی در استان مازندران جان باختند.

کد خبر 5193296

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha