به گزارش خبرنگار مهر، اکبر کرامتی عصر سه شنبه در جلسه بررسی مسائل و مشکلات پروژه آبیاری تحت فشار شبکه آبیاری و زهکشی شمال غرب کشور در شهرستان پلدشت اظهار کرد: این طرح با بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی از طرحهای زیربنایی در شمال غرب کشور است که با اتمام این طرح ۶۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به سیستمهای نوین آبیاری تجت فشار تجهیز میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی تحت پوشش این طرح به کشاورزان و مدیر طرح تحویل شده که با تأمین آب از دستگاههای ذی ربط و حل مشکلات دیگر روند پیش تحویل اراضی ادامه خواهد داشت.
کرامتی اضافه کرد: این طرح برای بهرهبرداری کامل به بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که اقدامات لازم به منظور تأمین اعتبار در دستور کار قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه اولویت بندی جهت تکمیل و بهره برداری از بخشهای نیمه تمام طرح لازم و ضروری است، افزود: در راستای احیای اراضی کشاورزی دشت آق چای شهرستانهای چایپاره و پلدشت بیش از ۲۵۷۴ هکتار از این اراضی تحت پوشش این طرح بوده است.
کرامتی خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۱۸۰۰ هکتار از این اراضی به سیستم نوین آبیاری تجهیز شده که این طرح ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در صورت تأمین آب توسط دستگاه مجری؛ تحویل کشاورزان خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه یکهزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی طرح شبکه آبیاری و زهکشی شمالغرب کشور در شهرستانهای ماکو، پلدشت و چایپاره به صورت موقت تحویل کشاورزان و بهره برداران منطقه شده است، اظهار کرد: با توجه به ضرورت بهره برداری سریع و صحیح از این اراضی به منظور رفع تداخلات اراضی کشاورزی و حل مشکلات حقوقی این اراضی به صورت خارج از نوبت در کمیسیون رفع تداخلات اراضی کشاورزی مطرح و تعیین تکلیف میشود.
وی افزود: ضروری است کشاورزی منطقه با تحویل موقت اراضی نسبت به نگهداری، بازسازی و بهینه سازی تأسیسات و شبکههای موجود اقدام کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: توسعه کشتهای متراکم گلخانهای به عنوان اولین پیشران توسعه و ارتقای اجرای سیستمهای نوین آبیاری نیز به عنوان مهمترین اولویت و دومین پیشران توسعه بخش کشاورزی استان با جدیت در دستور کار برنامههای اجرایی سازمان قرار دارد.
کرامتی با بیان اینکه نیازمند هم افزایی و تعامل بیشتر کشاورزان با کارشناسان سازمان در زمینه مدیریت مصرف آب کشاورزی در جهت کمک به احیای دریاچه ارومیه هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بیان کرد: اجرای طرح شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی رودخانههای مرزی در آذربایجان غربی در راستای افزایش راندمان آبیاری و جلوگیری از مهاجرت روستاییان، تثبیت جمعیت و ایجاد اشتغال مؤثر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در جهت افزایش تولید محصولات کشاورزی و ارتقای درآمد و رفاه روستاییان صورت میگیرد.
وی عدم تأمین به موقع منابع مالی را مهمترین مشکل در جهت پیشرفت اجرای طرح عنوان کرد که باعث شده مشکلاتی را در این زمینه به وجود آورد که پیگیر حل مشکلات مالی و حقوقی پیمانکاران هستیم تا در اسرع وقت مرتفع شود.
کرامتی همچنین تاکید کرد: تعاونیهای تولید مستقر در منطقه جهت تحویل موقت اراضی موصوف به کشاورزان و ایجاد نظامهای بهره برداری جهت بهره برداری صحیح و افزایش بهره وری آب در منطقه همت کنند.
در ادامه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی به همراه فرماندار پلدشت از پروژه شبکه آبیاری و زهکشی دشت کرم آباد، نازک ۱و۲ شهرستان پلدشت بازدید کرد.
نظر شما